Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
SEAT: Θα μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα κατά 50% μέχρι το 2025

SEAT: Θα μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα κατά 50% μέχρι το 2025

...

H SEAT σκοπεύει να μειώσει κατά το ήμισυ τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της μέχρι το 2025, συγκριτικά με τα στοιχεία κατανάλωσης και εκπομπών του 2010. Η βελτίωση αυτών των δεικτών εντάσσεται στο πλαίσιο του Σχεδίου ECOMOTIVE FACTORY, της ευρύτερης περιβαλλοντικής στρατηγικής της SEAT στη παραγωγή οχημάτων.

Χάρη στην εφαρμογή του Σχεδίου από το 2011, η SEAT μείωσε επιτυχώς τις εκπομπές CO2 κατά 66,2% με τη λήψη μέτρων όπως η ανάκτηση θερμότητας κατά τη διάρκεια της παραγωγής, ο αποτελεσματικός έλεγχος του κλιματισμού και της θερμομόνωσης, η εξωτερική παροχή θερμότητας από την ενέργεια της βιομάζας ή την πράσινη ενέργεια, μεταξύ άλλων.

Να σημειωθεί ότι έως το τέλος του 2016, η εταιρεία είχε ήδη βελτιώσει τους πέντε βασικούς περιβαλλοντικούς δείκτες (κατανάλωση νερού και ενέργειας, παραγωγή αποβλήτων, πτητικών ενώσεων και CO2) κατά 33,6%. Με αυτό το ποσοστό, η εταιρεία ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρόκληση για βελτίωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων κατά 25% μέχρι το 2018, δύο χρόνια πριν τη λήξη του χρονοδιαγράμματος.

Ο Αντιπρόεδρος της SEAT, Dr. Andreas Tostmann, υπογράμμισε τη δέσμευση της εταιρείας να μειώσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και να βελτιστοποιήσει τους διαθέσιμους πόρους, γεγονός που οδήγησε στην αύξηση των επενδύσεων σε έργα αειφορίας. «Το 2016 επενδύσαμε περίπου 23 εκατομμύρια ευρώ για να βελτιώσουμε τις περιβαλλοντικές μας επιδόσεις. Είναι μεγάλη ικανοποίηση να είμαστε στη θέση να δηλώσουμε πως σήμερα έχουμε ήδη φτάσει στο στόχο που θέσαμε για το 2018 και ότι έχουμε ένα φιλόδοξο στόχο για το 2025», πρόσθεσε.

auto.in.gr

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024