Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Σίφουνας» ο Ράφα Ναδάλ που γίνεται... άγαλμα

«Σίφουνας» ο Ράφα Ναδάλ που γίνεται… άγαλμα

Αυτή τη φορά ο Ράφαελ Ναδάλ δεν νίκησε απλώς, αλλά συνέτριψε τον αντίπαλό του στον 3ο γύρο του Ρολάν Γκαρός. Ο Ισπανός πολυνίκης της διοργάνωσης έχασε μόνο ένα γκέιμ σε όλο το ματς και επικράτησε με 6-0, 6-1, 6-0 του Γεωργιανού Νίκολοζ Μπασιλασβίλι, νο 63 στην παγκόσμια κατάταξη. Εν τω μεταξύ οι διοργανωτές του Ρολάν Γκαρός ετοιμάζουν... άγαλμα του Ναδάλ για να το στήσουν έξω από το κεντρικό γήπεδο του τουρνουά! Η «υπεράσπιση» του τίτλου από τον Νόβακ Τζόκοβιτς δοκιμάστηκε αρκετά σήμερα, αλλά τελικά ο Σέρβος πήρε το «εισιτήριο» για τους «16» της διοργάνωσης επικρατώντας του Ντιέγκο Σβάρτσμαν (Νο 41 στον κόσμο) στα 5 σετ, με το «Νολε» να επικρατεί με 3-2 (5-7, 6-3, 3-6, 6-1, 6-1).

Αυτή τη φορά ο Ράφαελ Ναδάλ δεν νίκησε απλώς, αλλά συνέτριψε τον αντίπαλό του στον 3ο γύρο του Ρολάν Γκαρός. Ο Ισπανός πολυνίκης της διοργάνωσης έχασε μόνο ένα γκέιμ σε όλο το ματς και επικράτησε με 6-0, 6-1, 6-0 του Γεωργιανού Νίκολοζ Μπασιλασβίλι, νο 63 στην παγκόσμια κατάταξη.

Αυτή είναι η 75η νίκη που πετυχαίνει ο Ναδάλ σε 77 αγώνες του στη διοργάνωση και προκρίθηκε με άνεση στη φάση των «16», όπου θα αντιμετωπίσει τον συμπατριώτη του Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ, νο 18 στον κόσμο.

Το Ρολάν Γκαρός θα στήσει άγαλμα στον Ναδάλ

Για τον κόσμο του τένις, ο Ράφαελ Ναδάλ θεωρείται ο κορυφαίος τενίστας που εμφανίστηκε ποτέ σε χωμάτινα γήπεδα. Κι αν υπάρξει κάποιος που θα θελήσει να το αμφισβητήσει αυτό, θα έρθουν τα νούμερα με τις νίκες που έχει πετύχει και ο αριθμός των τίτλων που έχει κατακτήσει ο Ισπανός άσος σε χωμάτινα τουρνουά, να συντρίψουν οποιαδήποτε αμφισβήτηση.

Χωμάτινο τουρνουά είναι και το Ρολάν Γκαρός και εκεί επίσης ο Ράφαελ Ναδάλ είναι ο απόλυτος κυρίαρχος, καθώς έχει κατακτήσει 9 φορές το τρόπαιο (στους εννιά τελικούς που έχει παίξει), τις περισσότερες από κάθε άλλο στην 126χρονη ιστορία της διοργάνωσης, και φιλοδοξεί φέτος να το κάνει διψήφιο αυτό το νούμερο.

Μοιραία και οι διοργανωτές του Ρολάν Γκαρός υποκλίνονται στο μεγαλείο του. Σε τέτοιο βαθμό, ώστε δρομολογούν τις διαδικασίες για να στηθεί μελλοντικά ένα άγαλμα του Ράφαελ Ναδάλ έξω από το φημισμένο γήπεδο.

Το αποκάλυψε ο ίδιος ο πρόεδρος της γαλλικής Ομοσπονδίας, με δηλώσεις στο Eurosport. «Ο Ναδάλ είναι ένα μεγαθήριο. Σίγουρα θα στηθεί ένα άγαλμά του στο Ρολάν Γκαρός, γιατί πρέπει να διατηρήσουμε αθάνατο τον θρύλο του», είπε μεταξύ άλλων ο Μπερνάρ Ζιουντισελί.

Τρίτος σε νίκες στο γαλλικό τουρνουά ο Τζόκοβιτς

Η «υπεράσπιση» του τίτλου στο Roland Garros από τον Νόβακ Τζόκοβιτς δοκιμάστηκε αρκετά σήμερα, αλλά τελικά ο Σέρβος πήρε το «εισιτήριο» για τους «16» της διοργάνωσης. Η μάχη με τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν (Νο 41 στον κόσμο) κρίθηκε στα 5 σετ, με το «Νολε» να επικρατεί με 3-2 (5-7, 6-3, 3-6, 6-1, 6-1) και να συνεχίζει στο κορυφαίο grand slam.

Ο Τζόκοβιτς (Νο 2 στην παγκόσμια κατάταξη), με τη νίκη αυτή «έγραψε ιστορία» στο Roland Garros καθώς έγινε ο τρίτος αθλητής στα χρονικά του τουρνουά με τις περισσότερες επιτυχίες (58).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024