Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εντυπωσίασαν Φιλιππίδης και Καραλής στο Σύνταγμα

Εντυπωσίασαν Φιλιππίδης και Καραλής στο Σύνταγμα

Το 5ο Athens Street Pole Vault πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος, σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα, με την συμμετοχή των κορυφαίων Ελλήνων επικοντιστών αλλά και πολύ καλών ξένων που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν τα προσεχή χρόνια στις διεθνείς διοργανώσεις. Πρωταγωνιστές ήταν δύο Έλληνες άλτες, οι κορυφαίοι των τελευταίων χρόνων και ίσως όλων των εποχών, ο Κώστας Φιλιππίδης και ο Εμμανουήλ Καραλής. Όπως και πέρυσι στον ίδιο χώρο, νικητής αναδείχθηκε ο Φιλιππίδης με 5.70μ, ύψος με το οποίο επιβεβαίωσε το όριο συμμετοχής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου. Ο Φιλιππίδης πήρε μέρος για 5η συνεχή χρονιά στον αγώνα.

Το 5ο Athens Street Pole Vault πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος, σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα, με την συμμετοχή των κορυφαίων Ελλήνων επικοντιστών αλλά και πολύ καλών ξένων που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν τα προσεχή χρόνια στις διεθνείς διοργανώσεις.

Πλήθος κόσμου εκμεταλλεύτηκε την διεξαγωγή του αγώνα στο πιο κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας για να παρακολουθήσει από κοντά ένα από τα πιο δύσκολα αγωνίσματα του στίβου και τις εντυπωσιακές προσπάθειες των αθλητών, οι οποίοι με τη σειρά τους δέχθηκαν με ικανοποίηση το χειροκρότημα και την συμπαράσταση των θεατών.

Πρωταγωνιστές ήταν δύο Έλληνες άλτες, οι κορυφαίοι των τελευταίων χρόνων και ίσως όλων των εποχών, ο Κώστας Φιλιππίδης και ο Εμμανουήλ Καραλής. Όπως και πέρυσι στον ίδιο χώρο, νικητής αναδείχθηκε ο Φιλιππίδης με 5.70μ, ύψος με το οποίο επιβεβαίωσε το όριο συμμετοχής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου. Ο Φιλιππίδης πήρε μέρος για 5η συνεχή χρονιά στον αγώνα.

«Ηταν ένας πολύ καλός αγώνας. Βάζουμε τώρα σιγά σιγά τα πράγματα σε μια σειρά για την υλοποίηση των στόχων μας, έτσι ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό στις μεγάλες διοργανώσεις, που είναι και ο μεγάλος στόχος μου», δήλωσε ο Κώστας Φιλιππίδης εμφανώς ικανοποιημένος από την προσπάθειά του και ο οποίος το επόμενο Σαββατοκύριακο θα αγωνιστεί στην Πολωνία.

Δεύτερος με 5.63μ και νέο ατομικό ρεκόρ στον ανοικτό στίβο (έχει 5.70μ στον κλειστό), με μία ακόμη καλή προσπάθεια τις τελευταίες ημέρες (δοκίμασε και στα 5.77μ για να καταρρίψει το Πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων αλλά χωρίς επιτυχία), αφού πρόσφατα στο Ζάρι της Πολωνίας υπερέβη τα 5.60μ.

«Είμαι ικανοποιημένος που σημείωσα νέο ατομικό ρεκόρ στον ανοικτό. Στόχος μου φέτος είναι να βελτιώσω την τεχνική μου στα άλματα και να τα πάω καλά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων του Γκροσέτο», είπε μετά τον αγώνα του ο 18χρονος Καραλής

Την τρίτη θέση πήρε ο Δανός Ράσμους Γιόργκενσεν με 5.56μ, ενώ 4ος κατετάγη ο Δημήτρης Πατσουκάκης με 5.46μ και 5ος με το ίδιο ύψος ο Νίκος Νεράντζης με 5.46μ, ενώ στην έκτη θέση βρέθηκαν επίσης με 5.46μ οι Βλάντισλαβ Μαλίκιν (Ουκρανία) και Κάρστεν Ντίλα (Γερμανία).

Τα αποτελέσματα

1.Κώστας Φιλιππίδης 5.70μ
2.Εμμανουήλ Καραλής 5.63μ
3.Ράσμους Γιόργκενσεν (Δανία) 5.56μ
4.Δημήτρης Πατσουκάκης 5.46μ
5.Νίκος Νεράντζης 5.46μ
6.Βλάντισλαβ Μαλίκιν (Ουκρανία) 5.46μ
6.Κάρστεν Ντίλα (Γερμανία) 5.46μ
8.Τόμπιας Σέρμπαρτ (Γερμανία) 5.35μ
9.Παναγιώτης Λάσκαρης 5.35μ
9.Ιλία Μούντροβ (Ρωσία) 5.35μ
11.Θοδωρής Χρυσανθόπουλος 5.20μ
12.Πέτρος Χατζίου 5.00μ

Το Athens Street Pole Vault διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων. Η διοργάνωση ανήκει στη σειρά Special Premium Meetings της ΕΑΑ και έχει καταφέρει να καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα event της Ευρώπης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024