Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Raspberry Pi Foundation και CoderDojos ενώνουν τις δυνάμεις τους

Raspberry Pi Foundation και CoderDojos ενώνουν τις δυνάμεις τους

Περισσότερα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στον προγραμματισμό μετά τη συγχώνευση του Raspberry Pi Foundation με το CoderDojo Foundation, έγραψε ο επικεφαλής του ιδρύματος που κατασκεύασε τη γνωστή μικρή πλακέτα ολοκληρωμένων κυκλωμάτων εξαιρετικά χαμηλού κόστους. Τα CoderDojo είναι κλαμπ όπου συναντιούνται παιδιά από 7 έως 17 ετών για να μάθουν να παίζουν με την τεχνολογία.

Περισσότερα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στον προγραμματισμό μετά τη συγχώνευση του Raspberry Pi Foundation με το CoderDojo Foundation, έγραψε ο επικεφαλής του ιδρύματος που κατασκεύασε τη γνωστή μικρή πλακέτα ολοκληρωμένων κυκλωμάτων εξαιρετικά χαμηλού κόστους.

Τα CoderDojo είναι κλαμπ όπου συναντιούνται παιδιά από 7 έως 17 ετών για να μάθουν να παίζουν με την τεχνολογία. Το εγχείρημα ξεκίνησε το 2011 από τον James Whelton και τον Bill Liao στην Ιρλανδία και σήμερα, έχουν συσταθεί 1250 CoderDojos σε 69 χώρες (και στην Ελλάδα), όπου συναθροίζονται 35.000 νεαροί «νίντσα» του προγραμματισμού, αναφέρει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Raspberry Pi.

Έχουμε καταφέρει πολλά τα έξι αυτά χρόνια, αλλά μαζί θα καταφέρουμε ακόμα περισσότερα, γράφει ο Φίλιπ Κόλιγκαν, επισημαίνοντας πάντως ότι τα CoderDojos θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν την ελευθερία να επιλέγουν την πλατφόρμα επάνω στην οποία θα εργάζονται (δεν θα έχουν αποκλειστικά πλακέτες Raspberry Pi). To Raspberry Pi θα υποστηρίζει, πρακτικά και οικονομικά, το CoderDojo Foundation.

tech.in.gr

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024