Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ήττα του ΟΣΦΠ από την Ντουμπρόβνικ και αποκλεισμός

Ήττα του ΟΣΦΠ από την Ντουμπρόβνικ και αποκλεισμός

Εκτός ημιτελικών του Champions League υδατοσφαίρισης έμεινε ο Ολυμπιακός, καθώς ηττήθηκε 11-8 από την κάτοχο του τίτλου Γιουγκ Ντουμπρόβνικ, στον εναρκτήριο αγώνα του final-6 που διεξάγεται στη Βουδαπέστη, και αποχαιρέτησε πρόωρα τις ελπίδες του για διάκριση στη διοργάνωση. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου θα διεκδικήσει την Παρασκευή (18:30) την πέμπτη θέση, με αντίπαλο τον ηττημένο της αναμέτρησης Εγκερ-Μπρέσια, ενώ οι Κροάτες θα παίξουν στον ημιτελικό -όπως και πέρυσι- με την Προ Ρέκο.

Πέντε λεπτά καλής (έστω και εξωπραγματικής) απόδοσης, δεν μπορούσαν να αποδειχθούν αρκετά για τον Ολυμπιακό, ώστε να του δώσουν το εισιτήριο για την τετράδα του Champions League υδατοσφαίρισης.

Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν 11-8 από την κάτοχο του τίτλου Γιουγκ Ντουμπρόβνικ, στο εναρκτήριο παιχνίδι του final-6 της Βουδαπέστης, αφού ήταν πολύ κακοί στο πρώτο ημίχρονο, όταν βρέθηκαν να χάνουν 7-2, ενώ όταν κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση και να ισοφαρίσουν σε 7-7, δέχθηκαν τρία γκολ μέσα σε δυόμισι λεπτά και έχασαν οριστικά την επαφή με το σκορ.

Το ξεκίνημα του προημιτελικού μπορεί να χαρακτηριστεί… εφιαλτικό για τον Ολυμπιακό, ο οποίος βρέθηκε να χάνει 3-0, χωρίς να μπορεί να βρει λύσεις, ούτε στην άμυνα, ούτε στην επίθεση. Η συμμετοχή του ανέτοιμου (μετά τον τραυματισμό του στο Καρπενήσι) Γιάννη Φουντούλη δεν πρόσφερε κάτι στους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι δεν μπορούσαν ούτε καν να απειλήσουν την κροατική άμυνα «στα ίσια», ενώ έχασαν και τις δύο πρώτες επιθέσεις τους με παίκτη παραπάνω.

Η Γιουγκ σκόραρε στην πρώτη κατοχή του αγώνα με πεντάμετρο του Ομπράντοβιτς και στη συνέχεια με γκολ στην κόντρα και στον παραπάνω ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0, πριν μειώσει ο Κολόμβος στο τελευταίο λεπτό της πρώτης περιόδου. Δύο πέναλτι που παραχώρησαν οι πρωταθλητές Ελλάδας, επέτρεψαν στον Φελίπε Περόνε να αυξήσει τη διαφορά στα τέσσερα γκολ (5-1) στις αρχές του δεύτερου οκταλέπτου, για να κλείσει το ημίχρονο 7-2, με πεντάμετρο του Βρλιτς, τρία δευτερόλεπτα πριν τη λήξη.

Αυτό που ακολούθησε ξεπερνά κάθε φαντασία, για τέτοιο επίπεδο αγώνων. Ο Ολυμπιακός άλλαξε την άμυνά του σε πρέσινγκ, «έβγαλε» καλά μπλοκ στα σουτ των Κροατών και ο Πάβιτς μπήκε επιτέλους στο παιχνίδι, όμως αυτό από μόνο του δεν θα ήταν αρκετό για να «γυρίσει» το ματς. Οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν κάτι απίθανο, αφού σκόραραν στις πέντε πρώτες επιθέσεις τους στην τρίτη περίοδο (!), και χρειάστηκαν λιγότερο από πέντε λεπτά για να ανατρέψουν το -5 και να ισοφαρίσουν σε 7-7 με γκολ του Κολόμβου στον παίκτη παραπάνω, 3΄17΄΄ πριν το τέλος του οκταλέπτου.

Νωρίτερα είχε σκοράρει δύο φορές ο Γενηδουνιάς, ο Μυλωνάκης «χτύπησε» στην κόντρα, ενώ δίχτυα βρήκε και ο Φουντούλης, έστω και με τη βοήθεια της τύχης (το σουτ του άλλαξε πορεία σε μπλοκ και ξεγέλασε τον Μπίγιατς). Ο Βιέκοσλαβ Κόμπεστσακ πήρε τάιμ-άουτ και «έκοψε» το ρυθμό των Πειραιωτών, που δέχθηκαν δύο πανομοιότυπα γκολ από τον Χάβι Γκαρσία και βρέθηκαν ξανά πίσω στο σκορ, ενώ ο Βρλιτς με γύρισμα από τα 2μ. διαμόρφωσε το 10-7 στο τέλος της τρίτης περιόδου. Με μόλις 1/6 στον παίκτη παραπάνω ως εκείνο το σημείο, οι Κροάτες κατάφεραν να βάλουν δέκα γκολ σε τρία οκτάλεπτα στην καλύτερη άμυνα του Champions League…

Από κει και πέρα οι πρωταθλητές Ευρώπης «έπαιξαν» με το χρονόμετρο, εστίασαν πολύ αποτελεσματικά τις προσπάθειές τους στην άμυνα και κράτησαν σχετικά άνετα τη νίκη, καθώς το μοναδικό «ερυθρόλευκο» γκολ στην τελευταία περίοδο (και τέταρτο προσωπικό του εξαιρετικού Γενηδουνιά) ήρθε πολύ αργά.

Ο Μάρκοβιτς διαμόρφωσε στην εκπνοή το τελικό 11-8 και η Γιουγκ βλέπει πλέον τον αυριανό ημιτελικό με την Προ Ρέκο, ευελπιστώντας να επαναλάβει τον περσινό της θρίαμβο απέναντι στο μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης. Ο Ολυμπιακός θα αρκεστεί σε ένα ματς της… παρηγοριάς για τις θέσεις 5-6 και θα επιστρέψει στην Αθήνα έχοντας πλούσιο υλικό για προβληματισμό, ενόψει της επόμενης σεζόν…

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 1-4, 5-3, 1-1

Η εξέλιξη του σκορ: 0-1 Ομπράντοβιτς (περιφέρεια), 0-2 Φάτοβιτς (κόντρα), 0-3 Γιόκοβιτς (π.π.), 1-3 Κολόμβος (φουνταριστός), 1-4 Περόνε (πέναλτι), 1-5 Περόνε (πέναλτι), 2-5 Γενηδουνιάς (περιφέρεια), 2-6 Μάρκοβιτς (κόντρα), 2-7 Βρλιτς (περιφέρεια), 3-7 Γενηδουνιάς (περιφέρεια), 4-7 Μυλωνάκης (κόντρα), 5-7 Φουντούλης (περιφέρεια), 6-7 Γενηδουνιάς (π.π.), 7-7 Κολόμβος (π.π.), 7-8 Γκαρσία (περιφέρεια), 7-9 Γκαρσία (περιφέρεια), 7-10 Βρλιτς (φουνταριστός), 8-10 Γενηδουνιάς (π.π.), 8-11 Μάρκοβιτς (κόντρα)

Ο Ολυμπιακός είχε 3/8 με παίκτη παραπάνω, τρία γκολ από την περιφέρεια, ένα από θέση φουνταριστού και ένα στην κόντρα. Η Γιουγκ είχε 1/7 με παίκτη παραπάνω, 2/2 πέναλτι, τέσσερα γκολ από την περιφέρεια, ένα από θέση φουνταριστού και τρία στην κόντρα.

Διαιτητές:
Μπουτς (Ισπανία), Ναούμοφ (Ρωσία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 1, Δελακάς, Γενηδουνιάς 4, Φουντούλης 1, Μπούσλιε, Ποντικέας, Ντόσκας, Μουρίκης, Κολόμβος 2, Γιάνοβιτς, Εσπανιόλ, Γαλανόπουλος

ΓΙΟΥΓΚ ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (Βιέκοσλαβ Κόμπεστσακ):
Μπίγιατς, Μάτσαν, Φάτοβιτς 1, Λόντσαρ, Γιόκοβιτς 1, Γκαρσία 2, Μάρκοβιτς 2, Παβλίτσεβιτς, Βρλιτς 2, Περόνε 2, Μπένιτς, Ομπράντοβιτς 1, Πόπαντιτς

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024