Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καμμένος: Καμία μείωση για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

Καμμένος: Καμία μείωση για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

Σε κανένα στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας δεν θα μειωθούν οι αποδοχές, διαβεβαίωσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο. Σε εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα ειδικά μισθολόγια, είπε, θα δοθούν 19,5 εκατ. ευρώ σε βάθος τετραετίας.

Σε κανένα στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας δεν θα μειωθούν οι αποδοχές, διαβεβαίωσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο. Σε εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα ειδικά μισθολόγια, είπε, θα δοθούν 19,5 εκατ. ευρώ σε βάθος τετραετίας.

Με την συμφωνία στην οποία κατέληξε η κυβέρνηση με τους δανειστές, είπε, η χώρα παίρνει για πρώτη φορά δόση για μέτρα που θα εφαρμοστούν μετά από δύο χρόνια, ενώ, επίσης για πρώτη φορά υπάρχουν αντίμετρα.

Ο υπουργός έδωσε συγχαρητήρια στην ομάδα διαπραγμάτευσης για το αποτέλεσμα που επετεύχθη παρά την τεράστια πίεση, όπως είπε, για τη μείωση του προϋπολογισμού εις βάρος των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

«Το μισθολόγιο, χωρίς να επιβαρύνει το υπουργείο Οικονομικών, χωρίς να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό της χώρας, κάνοντας μια συνετή πολιτική, καταφέρνει όχι να μειώσει έστω και ένα ευρώ μισθό στελέχους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά αντίθετα να δοθούν 19,5 εκατ. ευρώ ως ένα μέρος από την οφειλόμενη αποκατάσταση από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας» τόνισε ο υπουργός Άμυνας.

Επισήμανε επίσης πως για πρώτη φορά τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων θα δικαιούνται να παίρνουν και τα νυχτερινά και ότι θα θεσπιστεί το επίδομα παραμεθορίου, ύψους 100 ευρώ, το οποίο αφορά 12.000 στελέχη.

Επίσης, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες δράσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, οι οποίες «με πλήρη διαφάνεια, ώστε κανείς να μην μπορεί να πει τίποτα», εξασφαλίζουν τη βαθμιαία κάλυψη των αναγκών των στελεχών των ΕΔ για κατοικίες και τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού των στρατιωτικών νοσοκομείων.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί το φαινόμενο επαναφοράς αποστράτων οι οποίοι «έμεναν στα γραφεία και έπαιρναν επιδόματα επικινδυνότητας».

Αναφέρθηκε επίσης στην συμφωνία του καλοκαιριού του 2015, στο πλαίσιο της οποίας επιχειρείται η αναμόρφωση του μισθολογίου του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, επέκρινε τον «κομματικό συνδικαλισμό που έχει πρυτανεύσει στα Σώματα Ασφαλείας» και συνεχάρη τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα που «παρά την κόντρα των συνδικαλιστών» εξασφάλισε τα απαραίτητα κονδύλια.

Ως προς την γενική εικόνα της συζήτησης στην Βουλή, είπε ότι «σήμερα είδαμε την αξιωματική αντιπολίτευση να είναι ένα και το αυτό με το ΠΑΣΟΚ. Όταν συνενωθείτε, να σας δώσω μια φωτογραφία με ένα υποβρύχιο και ένα κιλίμι του Σάφα για να το κάνετε θυρεό, καθώς από τα χρήματα που εκλάπησαν είναι 500 εκ. ευρώ, όσο δηλαδή είναι και το σύνολο των επιδομάτων επικινδυνότητας των Ενόπλων Δυνάμεων».

Ο κ. Καμμένος επέκρινε επίσης τους τομεάρχες της ΝΔ, ότι επιχειρούν να εμφανίσουν την κυβέρνηση ως ανάλγητη έναντι των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ πρόσθεσε ότι την ώρα που αλλάζει η Ευρώπη, τα στελέχη της ΝΔ ασχολούνται με το αν ο ίδιος έκανε ή όχι πάρτυ και ποιούς είχε καλέσει.

Ακόμα, κατηγόρησε την κόρη της κ. Μπακογιάννη για την σύναψη δύο συμβολαίων για την διαφημιστική καμπάνια του Ερυθρού Σταυρού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024