Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κάννες 2017: Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στην Κρουαζέτ

Κάννες 2017: Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στην Κρουαζέτ

Με αυξημένα μέτρα ασφαλείας, παρουσία πολλών διάσημων σταρ, ξεκίνησε το 70ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Η πρόσβαση στην Κρουαζέτ έχει περιοριστεί σε διαπιστευμένα οχήματα, ενώ οδοφράγματα έχουν υψωθεί -τα οποία είναι καμουφλαρισμένα ως μεγάλες γλάστρες με λουλούδια. Πάντως, το Φεστιβάλ ξεκίνησε κανονικά και πολλοί είναι οι διάσημοι σταρ που ήδη βρίσκονται στην Κρουαζέτ. Μεταξύ αυτών και η Μαριόν Κοτιγιάρ που βρέθηκε στις Κάννες για την παρουσίαση της ταινίας έναρξης, «Ismael's Ghosts».

Με αυξημένα μέτρα ασφαλείας, παρουσία πολλών διάσημων σταρ, ξεκίνησε το 70ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Η Γαλλία παραμένει σε υψηλό συναγερμό μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις και έχοντας ακόμα στο μυαλό την επίθεση στη Νίκαια πέρυσι, που στοίχισε τη ζωή σε 86 άτομα, το Φεστιβάλ έχει λάβει τα μέτρα του.

Η πρόσβαση στην Κρουαζέτ έχει περιοριστεί σε διαπιστευμένα οχήματα, ενώ οδοφράγματα έχουν υψωθεί -τα οποία είναι καμουφλαρισμένα ως μεγάλες γλάστρες με λουλούδια.

Οι χωροφύλακες μπορούν να φέρουν όπλο για πρώτη φορά και μια ομάδα 500 εθελοντών πολιτών έχει σχηματιστεί για να αναφέρει πιθανές απειλές. Καθημερινά, οι τοπικές και εθνικές αστυνομικές υπηρεσίες θα αναλύουν την κατάσταση ασφαλείας στις Κάννες.

Παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας πέρυσι, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Φεστιβάλ οι ένοικοι του πολυτελούς ξενοδοχείου Hotel Du Cap έγιναν μάρτυρες μιας ψεύτικης τρομοκρατικής επίθεσης, την οποία πέρασαν για αληθινή.

Ως αποτέλεσμα, φέτος έχει δημιουργηθεί περίμετρος ασφαλείας στα νερά γύρω από το Palm Beach, ενώ έχουν απαγορευτεί οι πτήσεις σε ιδιωτικά αεροσκάφη γύρω από το αεροδρόμιο της πόλης.

Πάντως, το Φεστιβάλ ξεκίνησε κανονικά και πολλοί είναι οι διάσημοι σταρ που ήδη βρίσκονται στην Κρουαζέτ. Μεταξύ αυτών και η Μαριόν Κοτιγιάρ που βρέθηκε στις Κάννες για την παρουσίαση της ταινίας έναρξης, «Ismael’s Ghosts». Η ταινία απέσπασε μάλλον μέτριες κριτικές παρά τη δήλωση του σκηνοθέτη Αρνό Ντεπλεσάν ότι ελπίζει η ταινία να μην δεχθεί ιδιαίτερα σκληρή κριτική από τους «σκληρούς» κριτικούς που συνήθως κατακλύζουν την Κρουαζέτ.

Κατά τα άλλα, την διαφορετική άποψή τους όσον αφορά τη συμμετοχή ταινιών παραγωγής Netflix στο διαγωνιστικό πρόγραμμα των Καννών εξέφρασαν ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, Πέδρο Αλμοδόβαρ, και το μέλος της, Γουίλ Σμιθ.

Το Φεστιβάλ επέτρεψε φέτος στις ταινίες της συνδρομητικής πλατφόρμας να διαγωνιστούν, ωστόσο θα πρέπει το Netflix να έχει συμφωνήσει σε κανονική διανομή των ταινιών του στις γαλλικές αίθουσες, αλλιώς δεν θα του επιτραπεί να διαγωνιστεί στο μέλλον. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Netflix αντιδρά στο ενδεχόμενο, επιθυμώντας να προσφέρει κατευθείαν στους καταναλωτές του τις ταινίες παραγωγής του.

Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ σημείωσε: «Προσωπικά δεν πιστεύω ότι ο Χρυσός Φοίνικας πρέπει να απονέμεται σε μία ταινία που δεν θα προβληθεί στις αίθουσες». Και πρόσθεσε: «Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είμαι ανοιχτός στις νέες τεχνολογίες και ευκαιρίες, αλλά όσο είμαι ζωντανός θα παλεύω για την υπνωτιστική δύναμη της μεγάλης οθόνης στον θεατή».

Ο Σμιθ, ο οποίος είχε δηλώσει ότι «ανυπομονεί» να υπάρξει ένα καλό «σκάνδαλο» στην κριτική επιτροπή διαφώνησε, σημειώνοντας ότι το Netflix δεν απειλεί τους κινηματογράφους, καθώς ο κόσμος παρακολουθεί τόσο βίντεο στο Διαδίκτυο, όσο και ταινίες στα σινεμά.

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει έως τις 28 Μαΐου.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024