Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μουσειοσυσκευή για τον Κυκλαδικό Πολιτισμό στην Αστυπάλαια από την INTRASOFT

Μουσειοσυσκευή για τον Κυκλαδικό Πολιτισμό στην Αστυπάλαια από την INTRASOFT

Η INTRASOFT International, παγκόσμια εταιρεία στον τομέα της Πληροφορικής, στηρίζοντας έμπρακτα την εκπαίδευση και τον πολιτισμό, φέρνει τον Κυκλαδικό Πολιτισμό στους μαθητές των νησιών του Αιγαίου. Σε συνεργασία με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και την Ομάδα Αιγαίου, η INTRASOFT βρέθηκε από τις 15 έως τις 17 Μαΐου στην Αστυπάλαια και χορήγησε την πρώτη «μουσειοσκευή» στα σχολεία του νησιού.

Η INTRASOFT International, παγκόσμια εταιρεία στον τομέα της Πληροφορικής, στηρίζοντας έμπρακτα την εκπαίδευση και τον πολιτισμό, φέρνει τον Κυκλαδικό Πολιτισμό στους μαθητές των νησιών του Αιγαίου.

Σε συνεργασία με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και την Ομάδα Αιγαίου, η INTRASOFT βρέθηκε από τις 15 έως τις 17 Μαΐου στην Αστυπάλαια και χορήγησε την πρώτη «μουσειοσκευή» στα σχολεία του νησιού.

Κάθε μουσειοσκευή περιέχει αντίγραφα αρχαιολογικών αντικειμένων, εκπαιδευτικό υλικό και εικαστικά παιχνίδια.

Οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για τη λειτουργία και τις δυνατότητες αξιοποίησης της μουσειοσκευής και με την πολύτιμη βοήθεια των μουσειοπαιδαγωγών, έφεραν πιο κοντά τα παιδιά στον κόσμο του μουσείου κάνοντας ακόμα πιο βαθύ το αποτύπωμα της βιωματικής εμπειρίας, μέσω της διάδρασης και του παιχνιδιού.

Οι μουσειοσκευές του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, ειδικά διαμορφωμένες βαλίτσες, σχεδιάστηκαν για να φέρουν πιο κοντά τον κόσμο του Μουσείου σε παιδιά και εκπαιδευτικούς και απευθύνονται σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Κάθε χρόνο περισσότερα από 150 σχολεία από όλη την Ελλάδα δανείζονται και χρησιμοποιούν τις μουσειοσκευές, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε 15.000 περίπου μαθητές να γνωρίσουν τον πολιτισμό που αναπτύχθηκε στις Κυκλάδες την 3η χιλιετία π.Χ.

Η δωρεά της INTRASOFT δίνει τη δυνατότητα στο δημοτικό σχολείο της Αστυπάλαιας να αποκτήσει τη δική του μουσειοσκευή.

Η χορηγία της INTRASOFT International εντάσσεται στο ευρύ σύνολο δραστηριοτήτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) της Εταιρείας για το 2017 και υπογραμμίζει τη δέσμευση της INTRASOFT στην συνεχή και έμπρακτη αρωγή των τοπικών κοινωνιών όπου δραστηριοποιείται.

Ο κ. Αλέξανδρος Μάνος, Διευθύνων Σύμβουλος της INTRASOFT International, δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που στεκόμαστε αρωγοί στις δράσεις του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και της Ομάδας Αιγαίου με πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν την παιδεία και τον πολιτισμό. Ξεκινώντας από την Αστυπάλαια, στόχος μας είναι να προσφέρουμε μία ολοκληρωμένη πολιτιστική και εκπαιδευτική εμπειρία σε ολοένα και περισσότερους μαθητές στην Ελλάδα και το εξωτερικό».

Η INTRASOFT International ιδρύθηκε το 1996 και είναι μια κορυφαία ευρωπαϊκή εταιρεία στον τομέα των υπηρεσιών Τεχνολογίας των Πληροφοριών και Επικοινωνιών, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις, προϊόντα και υπηρεσίες πληροφορικής υψηλής ποιότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπουργεία και δημόσιους οργανισμούς σε εθνικό επίπεδο, χρηματοοικονομικά Ιδρύματα, τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς, μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Απασχολεί 1.700 στελέχη υψηλής εξειδίκευσης με άριστες τεχνικές γνώσεις και δεξιότητες, τα οποία εκπροσωπούν 20 διαφορετικές εθνικότητες και κατέχουν 18 γλώσσες. Με έδρα το Λουξεμβούργο, έχει φυσική παρουσία μέσω γραφείων, υποκαταστημάτων και θυγατρικών σε 13 χώρες (Βέλγιο, Βουλγαρία, Δανία, Ελλάδα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ΗΠΑ, Ιορδανία, Κένυα, Κύπρο, Μεγάλη Βρετανία, Μολδαβία, Ρουμανία και Φιλιππίνες), ενώ οι διεθνείς της δραστηριότητες εκτείνονται σε πάνω από 70 χώρες παγκοσμίως.

tech.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024