Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
5 γκρίνιες των καλεσμένων και πώς να τις αποφύγεις

5 γκρίνιες των καλεσμένων και πώς να τις αποφύγεις

...

Ο βασικός πεντάλογος της πιθανής δυσαρέσκειας των καλεσμένων και πως θα αντιμετωπίσετε τις μικρές αυτές αναποδιές.
«Η ημερομηνία είναι άβολη»
Παντρεύεσαι ένα σαββατοκύριακο ενός εορταστικού τριημέρου (Αγ.Πνεύματος, Πρωτομαγιά, Καθαρά Δευτέρα κτλ). Για εσένα είναι βολικό αλλά όχι μάλλον και τόσο για τους καλεσμένους σας.
Λύση: Μιλήστε με τους στενότερους φίλους σας και τα μέλη της οικογένειας, πριν ρυθμίσετε την ημερομηνία για να πάρετε τη γνώμη τους. Αν εκείνοι είναι διατεθειμένοι να έρθουν ακόμη και ανήμερα του 15Αυγουστου τότε do it εις γνώσιν σου όμως ότι πολλοί άλλοι δεν θα έρθουν ή θα έρθουν με κάποια γρίνια. Εναλλακτικά, μπορείς να κάνεις το Μυστήριο την ημερομηνία που θες και ένα ανοιχτό πάρτι λίγο αργότερα. Αλλιώς απλά άλλαξε την ημερομηνία, σε κάτι πιο «ουδέτερο».
«Το διάστημα ανάμεσα στο Μυστήριο και τη δεξίωση ήταν μεγάλο»
Η αλήθεια είναι ότι σε ορισμένους γάμους η άφιξη του ζευγαριού στο χώρο της δεξίωσης αργεί βασανιστικά κάνοντας την αναμονή ιδιαιτέρως εκνευριστική για τους καλεσμένους οι οποίοι αρχίζουν να πεινάνε, να κουράζονται και να χάνουν το κέφι τους.
Λύση: το νορμάλ είναι να μην αργήσετε. Αλλά επειδή μπορεί να θέλετε να βγάλετε φωτογραφίες ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο μπορεί να καθυστερήσετε φροντίστε οι καλεσμένοι σας να βρουν μια θερμή υποδοχή με κοκτέιλ, finger foods και ευχάριστη μουσική σε ένα φιλόξενο χώρο που θα μπορούν να συζητούν και να καθίσουν για λίγο. Οι ροτόντες με μια κανάτα νερό αυξάνουν τον εκνευρισμό.

«Έκατσα με άσχετους στο τραπέζι»
Το project ροτόντα-κάθισμα-καλεσμένος είναι οργανωτικός εφιάλτης, λόγος τσακωμού νύφης-γαμπρού-πεθεράς και δυσαρέσκειας του καλεσμένου.
Λύση: Αν είναι τόσο δύσκολο να συνδυάσετε έναν καλεσμένο σας με ολόκληρη την παρέα του τουλάχιστον φροντίστε να κάθεται μαζί με ένα γνωστό ή με σχετικούς ηλικιακά, επαγγελματικά ή «σχεσικά» συνκαλεσμένους –μια κοπέλα μόνο, για παράδειγμα, δεν έχει λόγο ύπαρξης ανάμεσα σε ζευγάρια.
«Δεν μίλησα στην νύφη και το γαμπρό σχεδόν καθόλου»
Συμβαίνει να μην καταφέρετε μέσα στον πανικό να μιλήσετε με κάποιους από τους καλεσμένους σας και οι οποίοι βεβαίως θα το σχολιάσουν αρνητικά και θα νιώσουν μειονεκτικά.
Λύση: Προσπαθήστε να περάσετε από όλα τα τραπέζια όχι μόνο την ώρα που συνηθίζεται να τσουγκρίζει το ζευγάρι –συνοδεία της κάμερας –αλλά και αργότερα ακόμη και όταν το κέφι στην πίστα μπορεί να έχει ανάψει. Αγγαρέψτε τη μητέρα σας ή μια καλή σας φίλη να σας έχει το νου της και να σας κάνει νόημα ότι κάποιος άλλος σας θέλει ώστε να φεύγετε ευγενικά και να μην κάθεστε πάρα πολύ ώρα σε μια παρέα.
«Η μουσική ήταν χάλια»
Η μουσική είναι το πιο βασικό κομμάτι του πάρτι και πολλές φορές το αμελούμε αφήνοντας το στον κουμπάρο ή απλά στην κρίση του dj. Το χειρότερο είναι όταν τα έξοδα του dj τα αναλαμβάνει κάποιος από τους γονείς και έτσι αυτόματα θεωρεί ότι θα παίζει τα κομμάτια της αρεσκείας του –και κάπως έτσι καταλήγουμε να ακούμε όλο το βράδυ τσάμικα.
Λύση: Βεβαιωθείτε εγκαίρως για την ισορροπία στο πρόγραμμα του dj ώστε να περιλαμβάνει σχεδόν όλα τα είδη κρατώντας το ενδιαφέρον και το κέφι όλων των καλεσμένων. Προτιμήστε χορευτικά, κλασικά κομμάτια –κυρίως των 60s 70s και 80s –που τα αγαπούν οι περισσότεροι και χορεύονται από όλους. Ακόμη καλύτερα μπορείτε να ζητήσετε από τους καλεσμένους σας να σας στείλουν μια λίστα με τα 5 top αγαπημένα κομμάτια τους και να τα εντάξετε σε όποιο από τα μέρη του προγράμματος ταιριάζουν.

gamos.gr

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024