Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι επικές γκάφες-ατάκες του πρίγκιπα Φιλίππου

Οι επικές γκάφες-ατάκες του πρίγκιπα Φιλίππου

Ο πρίγκιπας Φίλιππος της Βρετανίας, σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, ο οποίος ανακοίνωσε πως το φθινόπωρο θα αποσυρθεί από τα βασιλικά καθήκοντά του, είναι γνωστός για τα χονδροειδή σχόλια τα οποία έχει κάνει σε επίσημες περιστάσεις. Μερικές από τις πιο επικές του γκάφες...

Ο πρίγκιπας Φίλιππος της Βρετανίας, σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, ο οποίος ανακοίνωσε πως το φθινόπωρο θα αποσυρθεί από τα βασιλικά καθήκοντά του, είναι γνωστός για τα χονδροειδή σχόλια τα οποία έχει κάνει σε επίσημες περιστάσεις.

Ακολουθούν μερικές από τις πιο επικές του γκάφες:

Σε ταξίδι που έκανε κατά τη δεκαετία του 1980 στην Κίνα, προειδοποίησε βρετανούς φοιτητές: «Θα αποκτήσετε σχιστά μάτια, αν μείνετε πολύ εδώ».

Το 1993, ο Φίλιππος είπε σε έναν Βρετανό που συνάντησε στην Ουγγαρία: «Δεν μπορεί να είσαστε καιρό εδώ… δεν έχετε κάνει μπάκα».

Στη διάρκεια επίσκεψής του στο Όμπαν της Σκωτίας το 1995 ρώτησε έναν δάσκαλο οδήγησης: «Πώς καταφέρνετε να κρατήσετε τους ιθαγενείς μακριά από το αλκοόλ αρκετό χρόνο ώστε να περάσουν το τεστ οδήγησης;»

Το 1999, ενώ έκανε περιοδεία σε μια εταιρεία κοντά στο Εδιμβούργο της Σκωτίας, είδε έναν κακοφτιαγμένο ηλεκτρικό πίνακα. «Μοιάζει να τον έφτιαξε Ινδός», είπε.

Το 2001, ο Φίλιππος είπε σε ένα 13χρονο αγόρι, που η φιλοδοξία του ήταν να πάει στο διάστημα, πως είναι πολύ χοντρό για να γίνει αστροναύτης.

Όταν έκανε περιοδεία στην Αυστραλία το 2002, ο πρίγκιπας ρώτησε έναν Αβοριγίνα αν εξακολουθούν να ρίχνουν δόρατα ο ένας στον άλλον.

Το 1967, ερωτήθηκε αν θα ήθελε να πάει στη Μόσχα για να βοηθήσει στην εκτόνωση των εντάσεων του Ψυχρού Πολέμου. «Θα ήθελα πάρα πολύ να πάω στη Ρωσία, αν και οι μπάσταρδοι δολοφόνησαν τη μισή μου οικογένεια», απάντησε.

Σ’ ένα ταξίδι του στην Αυστραλία το 1998 ερωτήθηκε από φοιτητή που μόλις είχε επιστρέψει από μια περιοδεία πεζοπορίας στην Παπούα Νέα Γουινέα: «Τα καταφέρατε λοιπόν να μην σας φάνε;»

Το 2005, για να γιορτάσουν τα 85α γενέθλια του Φιλίππου, δύο βρετανοί ρεπόρτερ, οι Φιλ Ντάμπιρ και Άσλεϊ Ουόλτον, συνέταξαν την ανθολογία με τίτλο «Duke of Hazard: The Wit and Wisdom of Prince Philip» (Ο δούκας του ρίσκου: το πνεύμα και η σοφία του πρίγκιπα Φιλίππου). Τα ανάκτορα του Μπακιγχαμ δεν το διασκέδασαν καθόλου.

Ερωτηθείς να επιλέξει την αγαπημένη του πριγκιπική γκάφα, ο Ντάμπιρ επέλεξε την τελετή για την ανεξαρτησία της Κένυας, το 1963, στην οποία ο Φίλιππος εκπροσώπησε τη Βρετανία. Τη στιγμή που η βρετανική σημαία επρόκειτο να υποσταλεί, ο Φίλιππος στράφηκε στον ηγέτη της ανεξαρτησίας Γιόμο Κενυάτα και τον ρώτησε: «Είστε σίγουρος ότι θέλετε να προχωρήσουμε μ’ αυτό;»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024