Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κλείσιμο συνόρων ζητά η Λεπέν - «Ή αυτοί ή εμείς» λέει ο Φιγιόν

Κλείσιμο συνόρων ζητά η Λεπέν – «Ή αυτοί ή εμείς» λέει ο Φιγιόν

Με λαϊκιστικές κορώνες απαντά η υποψήφια στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, Μαρίν Λεπέν του ξενοφοβικού Εθνικού Μετώπου, στην ένοπλη επίθεση που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι. Η Λεπέν ζήτησε εκ νέου κλείσιμο των συνόρων της Γαλλίας. Από την πλευρά του, ο υποψήφιος της Δεξιάς, Φρανσουά Φιγιόν λέει ότι προτεραιότητα του επόμενου προέδρου θα πρέπει να είναι η μάχη κατά του «ισλαμιστικού ολοκληρωτισμού», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Βρισκόμαστε σε πόλεμο. [...] Ή αυτοί ή εμείς». Τι δείχνουν οι νέες δημοσκοπήσεις.

Με λαϊκιστικές κορώνες απαντά η υποψήφια στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, Μαρίν Λεπέν του ξενοφοβικού Εθνικού Μετώπου, στην ένοπλη επίθεση που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι. Η Λεπέν ζήτησε εκ νέου κλείσιμο των συνόρων της Γαλλίας.

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος της Δεξιάς, Φρανσουά Φιγιόν λέει ότι προτεραιότητα του επόμενου προέδρου θα πρέπει να είναι η μάχη κατά του «ισλαμιστικού ολοκληρωτισμού», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Βρισκόμαστε σε πόλεμο. […] Ή αυτοί ή εμείς».

Μιλώντας στους δημοσιογράφους με αφορμή την επίθεση στο κέντρο του Παρισιού που στοίχισε τη ζωή σε έναν αστυνομικό, ο Φιγιόν, ο οποίος στις δημοσκοπήσεις εμφανίζεται να έπεται του κεντρώου Εμανουέλ Μακρόν και της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, τόνισε:

«Αυτή η μάχη για την ελευθερία και την ασφάλεια των Γάλλων θα πρέπει να είναι η προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης. Απαιτεί ανυποχώρητη αποφασιστικότητα και ψυχραιμία».

Και πρόσθεσε: «Το ριζοσπαστικό Ισλάμ θέτει σε δοκιμασία τις αξίες μας και την δύναμη του χαρακτήρα μας».

Ο Φιγιόν, ο οποίος πραγματοποιεί προεκλογική εκστρατεία προωθώντας μια σκληροπυρηνική πλατφόρμα στο ζήτημα της ασφάλειας, πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε σε πόλεμο, δεν υπάρχει εναλλακτική, ή εμείς ή αυτοί».

Όπως σημείωσε ο ίδιος, η προτεραιότητα της εξωτερικής του πολιτικής σε περίπτωση εκλογικής του νίκης θα είναι να «καταστρέψει το Ισλαμικό Κράτος».

Συνοριακούς ελέγχους ζητά η Λεπέν

Νωρίτερα, η Μαρίν Λεπέν δήλωσε πως η Γαλλία θα πρέπει να αποκαταστήσει αμέσως τους συνοριακούς ελέγχους και να απελάσει ξένους οι οποίοι περιλαμβάνονται στις λίστες παρακολούθησης των υπηρεσιών πληροφοριών.

Η Λεπέν, η οποία πρότεινε κατά την προεκλογική εκστρατεία της ένα σκληροπυρηνικό πρόγραμμα κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατά της μετανάστευσης, κάλεσε τη σοσιαλιστική κυβέρνηση να θέσει αμέσως σε εφαρμογή αυτά τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο προεκλογικό μανιφέστο της.

Μικρό προβάδισμα σε Μακρόν

Ο Εμανουέλ Μακρόν εξασφαλίζει το 23% των ψήφων στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών και η Μαρίν Λεπέν ακολουθεί με ποσοστό 22%. Ο Φρανσουά Φιγιόν εξασφαλίζει ποσοστό 21% και ο Ζαν-Λικ Μελανσόν 18%, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinionway που πραγματοποιήθηκε από τις 18 μέχρι τις 20 Απριλίου.

Στον δεύτερο γύρο, ο Μακρόν φέρεται να επικρατεί της Λεπέν με 64% – 36%, ενώ σε περίπτωση που η μάχη διεξαχθεί μεταξύ Φιγιόν και Λεπέν, ο πρώτος φέρεται να επικρατεί με 59% – 41%.

Παράλληλα, δημοσκόπηση της Ipsos/Sopra/Steria που πραγματοποιήθηκε στις 19 και 20 Απριλίου δείχνει τον Εμανουέλ Μακρόν να προηγείται στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Γαλλία με 24% των ψήφων, έναντι 22% για την Μαρίν Λεπέν, 19% για τον Φρανσουά Φιγιόν και 19% για τον Ζαν-Λικ Μελανσόν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024