Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σφαιρόπουλος: «Ξέρουμε τι να κάνουμε κόντρα στην Εφές»

Σφαιρόπουλος: «Ξέρουμε τι να κάνουμε κόντρα στην Εφές»

Με στόχο να επιστρέψει στο φάιναλ φορ της Euroleague, μετά από απουσία μόλις ενός χρόνου, ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Τετάρτη (19/4, 21:00) την Αναντολού Εφές στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα και στόχο να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα έδρας φτάνοντας πρώτος στις 3 νίκες. Με εξαίρεση τη δεδομένη απουσία του Ματ Λοτζέσκι, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει ετοιμοπόλεμους όλους τους υπόλοιπους παίκτες του. Ο προπονητής της ομάδας του Πειραιά δήλωσε αισιόδοξος λόγω της εμπειρίας των παικτών του από τέτοια παιχνίδια, ενώ συμφώνησε πως ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που μπορεί να παίξει το ίδιο καλά και να νικήσει και εκτός έδρας.

Με στόχο να επιστρέψει στο φάιναλ φορ της Euroleague, μετά από απουσία μόλις ενός χρόνου, ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Τετάρτη (19/4, 21:00) την Αναντολού Εφές στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα και στόχο να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα έδρας φτάνοντας πρώτος στις 3 νίκες.

Με εξαίρεση τη δεδομένη απουσία του Ματ Λοτζέσκι, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει ετοιμοπόλεμους όλους τους υπόλοιπους παίκτες του. Ο προπονητής της ομάδας του Πειραιά δήλωσε αισιόδοξος λόγω της εμπειρίας των παικτών του από τέτοια παιχνίδια, ενώ συμφώνησε πως ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που μπορεί να παίξει το ίδιο καλά και να νικήσει και εκτός έδρας.

Ο Σφαιρόπουλος ξεκίνησε λέγοντας: «Χρόνια Πολλά! Μπαίνουμε στη φάση των πλέι οφ και σίγουρα είναι τα παιχνίδια που περιμέναμε εδώ και καιρό. Ξεκινήσαμε αρχές Οκτωβρίου την κανονική περίοδο και δουλέψαμε σκληρά όλο αυτό το διάστημα των 6,5 μηνών για να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας. Τη στιγμή αυτή ξεκινώντας τα πλέι οφ έχουμε μία ευκαιρία, διαφυλάττοντας την έδρα μας, να πάρουμε την πολυπόθητη πρόκριση.

Όμως, αυτό δεν είναι εύκολο γιατί παίζουμε με μία πολύ αξιόλογη και αξιόμαχη ομάδα, μία ομάδα που το τελευταίο δίμηνο βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Η Εφές είναι μια πολύ αθλητική ομάδα που παίζει σε υψηλούς ρυθμούς, έχει βρει χημεία στο διάστημα αυτό και έχει παίκτες που ο καθένας του μπορεί να σου κάνει τη ζημιά. Εμείς έχουμε δουλέψει όλη τη χρονιά γι’ αυτά τα παιχνίδια. Αυτά που ζητάμε από τα παιδιά να κάνουν μέσα στο γήπεδο, είναι τα ίδια που θέλουμε να κάνουμε και στη σειρά αυτών των αγώνων.

Άρα ο τρόπος δουλειάς είναι η βάση μας, ούτως ώστε να παίξουμε αυτά τα παιχνίδια. Εμείς κοιτάμε μόνο το πρώτο παιχνίδι, δεν κοιτάμε τη σειρά. Εχουμε αφοσιωθεί εδώ και καιρό σε αυτό το πρώτο παιχνίδι. Εκεινο που μένει τώρα είναι να ετοιμαστούμε και πνευματικά ώστε να είμαστε έτοιμοι αύριο να τα δώσουμε όλα για την πρώτη αυτή μάχη. Περιμένουμε τον κόσμο μας να γεμίσει το γήπεδο, έχουν απομείνει πάρα πολύ λίγα εισιτήρια απ΄ ό,τι ενημερώνομαι. Ευελπιστούμε στο sold out και ο κόσμος με τη φωνή του να ενισχύσει την ομάδα στη δύσκολη αυτή προσπάθεια που έχουμε».

Σχετικά με τα δυνατά σημεία της Εφές έγινε εν συνεχεία πιο συγκεκριμένος: «Η Εφές είναι ομάδα με υψηλό αγωνιστικό ρυθμό, είναι πολύ καλή στο ανοιχτό γήπεδο, στο transition, στις ενδιάμεσες καταστάσεις. Σίγουρα ο έλεγχος του ρυθμού θα είναι κλειδί».

Είναι η πιο εύκολη στιγμή μέσα στη χρονιά αυτή για έναν προπονητή, λόγω του υψηλού κινήτρου των παικτών; «Σίγουρα, όταν ετοιμάζεσαι να παίξεις στα πλέι οφ, όλοι οι παίκτες είναι ετοιμοπόλεμοι και όλοι οι παίκτες είναι έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Για μένα είναι σημαντικό ότι πέραν του κινήτρου υπάρχει και εμπειρία σε τέτοιους αγώνες. Είναι παίκτες που έχουν παίξει τέτοια παιχνίδια και αυτό μετράει πολύ στο να φανούμε ετοιμοπόλεμοι, έτοιμοι να δώσουμε το 100%,» απάντησε.

Μόνο οι Γκριν, Μπιρτς, Ουότερς και Μιλουτίνοβ δεν έχουν εμπειρία από πλέι οφ, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να επισημαίνει: «Οι πληροφορίες που παίρνουν από το τεχνικό τιμ και η εμπειρία των συμπαικτών τους θα βοηθήσει τα παιδιά που θα παίξουν για πρώτη φορά σε πλέι οφ να είναι πιο έτοιμα. Όπως είπα εχουμε δουλέψει όλη τη χρονιά γι’ αυτά τα παιχνίδια, κάθε παιχνίδι το προετοιμάζαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε για να παίξουμε στο υψηλότερο επίπεδο. Τα πλέι οφ είναι μια διαφορετική κατηγορία αγώνων, μετρούν όλες οι λεπτομέρειες και δίνοντας έμφαση στις λεπτομέρειες ολη τη χρονιά είμαστε πιο έτοιμοι να ανταποκριθούμε τώρα».

Αναφορικά με τους τραυματισμούς που ταλαιπώρησαν το τελευταίο διάστημα αρκετούς παίκτες του Ολυμπιακού, ο Σφαιρόπουλος εξήγησε: «Είμαστε σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Εχουμε δουλέψει και τις τελευταίες λεπτομέρειες με το υλικό που έχουμε και θα είμαστε ετοιμοπόλεμοι να ξεκινήσουμε αύριο».

Ο Ολυμπιακός μετρά 8 εκτός έδρας νίκες στην κανονική περίοδο και αυτό είναι κάτι που έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους στην ομάδα του Πειραιά. Ο στόχος, όμως είναι το 2-0 στο ΣΕΦ την Τετάρτη (19/4) και την Παρασκευή (21/4). «Η πίεση του γηπεδούχου υπάρχει, αλλά έχετε δίκιο ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που μπορεί ακόμη και εκτός έδρας να κερδίσει, όταν παίξει με τον τρόπο που θέλει να παίζει. Κοιτώντας βέβαια μόνο αυτό το πρώτο παιχνίδι, έχουμε στην άκρη του μυαλού μας ότι ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που μπορεί να παίξει το ίδιο καλά και εντός και εκτός».

Στο τέλος, όταν ρωτήθηκε αν περιμένει πολλά από τον Πάτρικ Γιανγκ καθώς η Εφές είναι πολύ αθλητική ομάδα, ο προπονητής του Ολυμπιακού απάντησε: «Δεν θα ήθελα να μιλήσω μεμονωμένα για παίκτες γιατί για να κερδίσεις παιχνίδια πλέι οφ πρέπει όλη η ομάδα να παίξει καλά. Ο κάθε παίκτης είναι πολύτιμος και ο κάθε παίκτης πρέπει να δώσει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων του, είτε είναι ψηλός, είτε είναι κοντός, είτε είναι φόργουορντ, σε οποιαδήποτε θέση και να παίζει πρέπει να δώσει τον καλύτερο εαυτό του».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024