Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
VW Golf GTE: Μαθήματα οικολογίας

VW Golf GTE: Μαθήματα οικολογίας

Το νέο Golf GTE εντυπωσιάζει τόσο με τις επιδόσεις όσο και με την κατανάλωση. Το υβριδικό του σύνολο αποτελείται από τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα αμέσου ψεκασμού (TSI) 1.4 λίτρων που αποδίδει 150 ίππους και έναν ηλεκτροκινητήρα 102 ίππων. Η συνδυαστική ισχύς του αυτοκινήτου φτάνει τους 204 ίππους με μέγιστη ροπή 350 Nm.

Η VW πηγαίνει ένα βήμα παρακάτω τις οικολογικές τετράτροχες προτάσεις βάζοντας μπροστά το πιο καθιερωμένο – και ιστορικό – μοντέλο της, το Golf, το οποίο λανσάρεται και σε plug-in ηλεκτρουβριδική εκδοχή, που πρωτίστως εντυπωσιάζει με την ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση αλλά και τη δυνατότητα να κινείται για αρκετά χιλιόμετρα μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα. Να σημειωθεί ότι το GTE είναι το τρίτο μέλος της οικογένειας Golf ‘GT’, μετά τα GTI και GTD, διαθέτοντας το ίδιο σπορτίβ DNA.

Το υβριδικό του σύνολο αποτελείται από τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα αμέσου ψεκασμού (TSI) 1.4 λίτρων που αποδίδει 150 ίππους και έναν ηλεκτροκινητήρα 102 ίππων. Η συνδυαστική ισχύς του αυτοκινήτου φτάνει τους 204 ίππους με μέγιστη ροπή 350 Nm. Το νέο Golf GTE εντυπωσιάζει τόσο με τις επιδόσεις όσο και με την κατανάλωση. Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στη μέση κατανάλωση που αναφέρει το εργοστάσιο: 1.6λιτ/100χλμ (με εκπομπές CO2 στα 37 γρ/χλμ) και ηλεκτρική κατανάλωση 11.4kWh/100χλμ.

Η συνολική του αυτονομία, μετά από ένα φουλάρισμα ( τόσο της μπαταρίας όσο και τους ρεζερβουάρ) είναι περίπου 940χλμ. Για εκείνους που διανύουν συνήθως μικρές αποστάσεις, υπάρχει θεωρητικά η δυνατότητα να κινούνται μόνιμα με τη χρήση του ηλεκτροκινητήρα (πρόγραμμα «E-mode», ενεργοποιούμενο με το πάτημα ενός πλήκτρου), εκπέμποντας ουσιαστικά μηδενικούς ρύπους.

Το Golf GTE μπορεί να διανύσει έως και 50χλμ κινούμενο μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα του. Το βράδυ ο οδηγός μπορεί να φορτίσει την μπαταρία υψηλής τάσης, συνδέοντας το αυτοκίνητο με μία οικιακή παροχή (3 ώρες και 45 λεπτά είναι αρκετά για 100% φόρτιση). Διόλου ευκαταφρόνητες είναι οι επιδόσεις του: επιτυγχάνει τελική ταχύτητα 222 χλμ/ώ και επιταχύνει από στάση μέχρι τα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 7,6δλ. Το Golf GTE μπορεί να οδηγηθεί με 5 διαφορετικά προγράμματα κίνησης, και η εναλλαγή μεταξύ τους γίνεται με ιδιαίτερα απλό τρόπο.

Για παράδειγμα, ο οδηγός, στην περίπτωση που πατήσει το πλήκτρο «GTE», τότε αναδεικνύεται ο σπορ χαρακτήρα του μοντέλου. Για να μετατραπεί σε ένα καθαρόαιμο ηλεκτρικό όχημα απλά θα πρέπει να πατήσει το πλήκτρο «E-mode». Η τιμή του νέου Golf GTE είναι 37.950 ευρώ, με πολύ πλούσιο βασικό εξοπλισμό.

auto.in.gr

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024