Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Παγώνει» το σχέδιο για δάνειο από την Παγκόσμια Τράπεζα

«Παγώνει» το σχέδιο για δάνειο από την Παγκόσμια Τράπεζα

Χαμήλωσε τις προσδοκίες για δάνειο στην Ελλάδα ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, με στόχο την ενίσχυση της αγοράς εργασίας και την ανάπτυξη στη χώρα. Ο ίδιος αναφέρει ότι πρώτα πρέπει να υπάρξει συμφωνία της Ελλάδας με τους ευρωπαίους πιστωτές και πως ένα δάνειο προς τη χώρα δεν μπορεί να υπερβεί το 1 δισ. ευρώ.

Χαμήλωσε τις προσδοκίες για δάνειο στην Ελλάδα ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, με στόχο την ενίσχυση της αγοράς εργασίας και την ανάπτυξη στη χώρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, ο Τζιμ Γιονγκ Κιμ δήλωσε πως δεν υπάρχει σχετική απόφαση και πως ένα τέτοιο θέμα θα προκαλούσε ζωηρή συζήτηση ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Όπως επισημαίνεται στο άρθρο της Telegraph, η Ελλάδα πληρώνει από το 2012 την Παγκόσμια Τράπεζα για παροχή συμβουλών σε θέματα όπως η ανεργία στους νέους, τα δημόσια οικονομικά και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας.

Από το Λονδίνο ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας χαρακτήρισε πρόωρη την εμπλοκή σε μια δανειοδότηση προς την Ελλάδα ενώ οι συζητήσεις δεν πρόκειται να ξεκινήσουν πριν ξεκαθαρίσει η χρηματοδότηση της Αθήνας από τους ευρωπαίους πιστωτές για τις δόσεις του καλοκαιριού.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως ένα δάνειο στην Ελλάδα θα ήταν «ένα διαφορετικό βήμα για εμάς» και συμπλήρωσε ότι κάτι τέτοιο θα απαιτούσε τη στήριξη των μελών του ΔΣ όπως η Βρετανία, οι ΗΠΑ αλλά και η Ζιμπάμπουε.

Ανέφερε ωστόσο πως η Παγκόσμια Τράπεζα θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Αθήνα σε μια σειρά από προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Παράλληλα τόνισε πώς πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ένα δάνειο προς τη χώρα δεν μπορεί να υπερβεί το 1 δισ. ευρώ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024