Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τι δουλειά έχουν τα πασχαλινά αυγά στα προγράμματα υπολογιστών;

Τι δουλειά έχουν τα πασχαλινά αυγά στα προγράμματα υπολογιστών;

Τα πασχαλινά αυγά στον κόσμο της τεχνολογίας είναι τρικ που προκαλούν μια μη αναμενόμενη, και συνήθως διασκεδαστική, ενέργεια σε πλήθος προγραμμάτων και υπηρεσιών. Για παράδειγμα, εάν κάνετε copy-paste μια ακαταλαβίστικη συμβολοσειρά στο Google Translate και ζητήσετε μετάφραση από τα γερμανικά στα φιλιππινέζικα, θα ακούσετε ένα ωραίο μπιτάκι.

Τα πασχαλινά αυγά στον κόσμο της τεχνολογίας είναι τρικ που προκαλούν μια μη αναμενόμενη, και συνήθως διασκεδαστική, ενέργεια σε πλήθος προγραμμάτων και υπηρεσιών.

  • Για παράδειγμα, εάν κάνετε copy-paste μια ακαταλαβίστικη συμβολοσειρά στο Google Translate και ζητήσετε ακρόαση της μετάφρασης από τα γερμανικά στα φιλιππινέζικα, θα ακούσετε ένα ωραίο μπιτάκι. Αντιγράψτε το pv zk bschk pv zk pv bschk zk pv zk bschk pv zk pv bschk zk bschk pv bschk bschk pv kkkkkkkkkkkk bschk στο translate.google.com, επιλέξτε μετάφραση από τα γερμανικά στα φιλιππινέζικα και κάντε κλικ στο Listen.

Λέγεται ότι το πρώτο easter egg ήταν ο κώδικας που αποκάλυπτε τον δημιουργό ενός εξαιρετικά δημοφιλούς παιχνιδιού στον Atari (“Created by Warren Robinett.”) παίζοντας Adventure το 1979, όταν οι εταιρείες απαγόρευαν στους προγραμματιστές να υπογράφουν τον κώδικά τους, για να μην τους διεκδικήσουν οι ανταγωνιστές τους.

{{{related}}}

Για να ενεργοποιήσει κανείς τα easter egg που έκαναν… θραύση έκτοτε, έπρεπε να ανήκει αν όχι στον στενό, τουλάχιστον στον ευρύτερο, κύκλο των developer για να φτάσει στα αυτιά του ο συνδυασμός πλήκτρων, οι διαδοχικές επιλογές στα μενού ή όποιο κόλπο είχε μηχανευτεί ο δημιουργός του easter egg για να το πυροδοτήσει.

Αργότερα, τα δίκτυα έκαναν την διάδοση των easter egg πιο εύκολη και δημιουργήθηκε το eeggs.com, το Αρχείο Easter Egg, όπου συγκεντρώνονται χιλιάδες «πασχαλινά αυγά» σε προγράμματα και διαδικτυακές υπηρεσίες.

Χρόνια Πολλά!

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024