Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο ορισμός του εθελοντισμού στο Λόφο του Αγίου Ιωάννη στη Δάφνη

Ο ορισμός του εθελοντισμού στο Λόφο του Αγίου Ιωάννη στη Δάφνη

Μια αξιοζήλευτη προσπάθεια με πολλαπλά κοινωνικά μηνύματα πραγματοποίησε ο σύλλογος «Θρίαμβος Αθηνών Δάφνης» με στόχο τον καθαρισμό και την αισθητική αναβάθμιση του λόφου του Αγίου Ιωάννη του κυνηγού επί της Λ. Βουλιαγμένης. Μια εθελοντική εκστρατεία που συγκέντρωσε πάνω από 200 εθελοντές με σκοπό να διαδώσουν το μήνυμα της συνεργασίας και του εθελοντισμού, αναδεικνύοντας το πρόσωπο των ανθρώπων που προσπαθούν και προσφέρουν καθημερινά στον τόπο τους, το πρόσωπο των εθελοντών που συνεργάζονται σε κοινή προσπάθεια, το πρόσωπο της χαράς, της συμμετοχής και της δημιουργικότητας.

Μια αξιοζήλευτη προσπάθεια με πολλαπλά κοινωνικά μηνύματα πραγματοποίησε ο σύλλογος «Θρίαμβος Αθηνών Δάφνης» με στόχο τον καθαρισμό και την αισθητική αναβάθμιση του λόφου του Αγίου Ιωάννη του κυνηγού επί της Λ. Βουλιαγμένης.

Μια εθελοντική εκστρατεία που συγκέντρωσε πάνω από 200 εθελοντές με σκοπό να διαδώσουν το μήνυμα της συνεργασίας και του εθελοντισμού, αναδεικνύοντας το πρόσωπο των ανθρώπων που προσπαθούν και προσφέρουν καθημερινά στον τόπο τους, το πρόσωπο των εθελοντών που συνεργάζονται σε κοινή προσπάθεια, το πρόσωπο της χαράς, της συμμετοχής και της δημιουργικότητας.

Και αν παρόμοιες δράσεις συμβαίνουν και σε άλλους Δήμους, ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε ο Θρίαμβος τον εθελοντισμό ήταν πραγματικά πρωτότυπος!

Η ημέρα ξεκίνησε με ένα διαδραστικό παιχνίδι προσκόπων και παιδιών, το οποίο εξελισσόταν μέσα από ένα υπέροχο παραμύθι με μηνύματα προστασίας του περιβάλλοντος και του εθελοντισμού και συνεχίστηκε με περίπατο στο δάσος, συλλογή λουλουδιών, πικ-νικ δίπλα από τη λέσχη των προσκόπων και κορυφώθηκε με την απονομή διπλωμάτων συμμετοχής, χαιρετισμούς επισήμων και μια λαμπερή τελετή λήξης.

Η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, ενώ στο κάλεσμα του συλλόγου ανταποκρίθηκαν φορείς των Δήμων, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, Δημοτικά Σχολεία, απλοί πολίτες, σώματα προσκόπων, ο ελληνικός ερυθρός σταυρός κ.α..

Το παρών έδωσαν: Το Δ.Σ. του Συλλόγου, προπονητές, αθλητές, παράγοντες, γονείς, ο Αντιδήμαρχος πράσινου και αστικής πανίδας του Δήμου Αθήνας κ. Αλέξανδρος Μοντιάνο και οι συνεργάτες του, ο Δήμαρχος Δάφνης Υμηττού κ. Μιχαήλ Σταυριανουδάκης, ο Αντιδήμαρχος περιβάλλοντος Δήμου Δάφνης Υμηττού, κ. Ιωάννης Ζήσης και ο Αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής Δήμου Δάφνης Υμηττού, κ. Νίκος Αναστασόπουλος.

Σπουδαία ήταν η βοήθεια που πρόσφεραν το 10ο Σύστημα προσκόπων Αθήνας, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης και ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, το 8ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης και ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, αλλά και πλήθος κόσμου που έσπευσε να δηλώσει συμμετοχή σε αυτή την πρωτότυπη δράση.

Αποτελέσματα; Ο κ. Μοντιάνο ενεργοποίησε κλιμάκιο του Δήμου αποτελούμενο από γεωπόνους, καθώς και άλλες ειδικότητες με σκοπό την αποχλόαση τμήματος του λόφου, ενώ μετά το Πάσχα ο Δήμος θα προχωρήσει και στον ολικό καθαρισμό του.

Τα παιδιά και οι γονείς κατά τη διάρκεια του περιπάτου κατάφεραν να μαζέψουν 12 σακουλές ανακυκλώσιμων υλικών καθώς και 25 σακουλές σκουπιδιών.

Ο «Θρίαμβος» ευχαρίστησε θερμά τους υποστηρικτές της εθελοντικής ενέργειας: ΒΙΚΟΣ, ΘΕΜΕΛΙΔΗΣ ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ – ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΜΕΛΙΔΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΕ «ADMIRAL», ΚΡΙΤΩΝ ΜΑΡΚΟΓΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ, ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΕΠΕ – ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΗΣ ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ, 10ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑΥΤΟΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΑΘΗΝΩΝ-ΞΕΝΙΑ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ-ΑΡΧΗΓΟΣ 10ΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Ν/Π ΑΘΗΝΑΣ, 56Ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ – ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ – ΜΑΡΚΟΥΪΖΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ, ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ, ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, 1ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΑΦΝΗΣ (Δ/ντρια κ. Βασιλική Πασχαλιώρη), 8ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΑΦΝΗΣ (Δ/ντρια κ. Γεωργία Νικολάου) και τη Διεύθυνση πράσινου και αστικής πανίδας του Δήμου Αθήνας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024