Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απίστευτη ανατροπή του ΠΑΟΚ που νίκησε στα πέναλτι τον ΠΑΟ

Απίστευτη ανατροπή του ΠΑΟΚ που νίκησε στα πέναλτι τον ΠΑΟ

Απίθανα πράγματα έγιναν στο εναρκτήριο παιχνίδι των πλέι-οφ της Α1 υδατοσφαίρισης των ανδρών, στο κολυμβητήριο του Γουδή. Ο ΠΑΟΚ πέτυχε μία τρομερή ανατροπή απέναντι στον Παναθηναϊκό, τον νίκησε 12-11 στα πέναλτι (κ.α. 6-6) και πλέον έχει την ευκαιρία να περάσει για πρώτη φορά στην ιστορία του στα ημιτελικά, αν επικρατήσει και στο δεύτερο ματς, που θα γίνει την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η Γλυφάδα έκανε το πρώτο βήμα για πρόκριση στα ημιτελικά της Α1 υδατοσφαίρισης των ανδρών, καθώς επικράτησε απόψε του Παλαιού Φαλήρου με 9-7. Νίκη παραμονής ο Πανιώνιος επί του ΝΟ Πατρών με 9-7.

Απίθανα πράγματα έγιναν στο εναρκτήριο παιχνίδι των πλέι-οφ της Α1 υδατοσφαίρισης των ανδρών, στο κολυμβητήριο του Γουδή. Ο ΠΑΟΚ πέτυχε μία τρομερή ανατροπή απέναντι στον Παναθηναϊκό, τον νίκησε 12-11 στα πέναλτι (κ.α. 6-6) και πλέον έχει την ευκαιρία να περάσει για πρώτη φορά στην ιστορία του στα ημιτελικά, αν επικρατήσει και στο δεύτερο ματς, που θα γίνει την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη.

Σε διαφορετική περίπτωση, οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους σε τρίτο ματς, την Κυριακή στην Αθήνα. Ο νικητής του ζευγαριού θα παίξει στα ημιτελικά με τον Ολυμπιακό.

Οι «πράσινοι» έπαιξαν εξαιρετική άμυνα για τρία οκτάλεπτα, μπλόκαραν τελείως τους Θεσσαλονικείς και κατάφεραν να προηγηθούν με 6-1, δείχνοντας να μετατρέπουν το ντέρμπι σε… περίπατο!

Στην τελευταία περίοδο οι παίκτες του Νάσου Ηρειώτη χαλάρωσαν υπερβολικά και ο «Δικέφαλος του Βορρά» κατάφερε να μειώσει σε 6-4, όμως και πάλι δεν έμοιαζε ότι μπορούσε να απειλήσει, ούτε καν όταν ο Ζάτοβιτς μείωσε στο γκολ, 22΄΄πριν τη λήξη.

Ο Παναθηναϊκός είχε όλο το χρόνο στη διάθεσή του, ομως χρεώθηκε επιθετικό φάουλ και αποβολή στον Τοράκη, ο Πάνος Βέργος πήρε τάιμ-άουτ και (ξανά) ο Ζάτοβιτς σκόραρε στο τελευταίο δευτερόλεπτο και ισοφάρισε σε 6-6.

Η διαδικασία των πέναλτι ξεκίνησε με απόκρουση του Καραμπέτσου στον Δερμιτζάκη, όμως στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ έχασε δύο πέναλτι, με δοκάρι του Παπαποστόλου και απόκρουση του Γαλανίδη στην εκτέλεση του Σαρησάββα. Ο Χαραλαμπόπουλος «σημάδεψε» με τη σειρά του το δοκάρι και η πρώτη πεντάδα εκτελέσεων δεν ανέδειξε νικητή (9-9).

Οι δύο τερματοφύλακες έκαναν διαδοχικές αποκρούσεις στα πέναλτι των Δερμιτζάκη (ξανά) και Νικολαϊδη και ακολούθησαν τέσσερα σερί εύστοχα, πριν ο Καραμπέτσος πει «όχι» στον Χαραλαμπόπουλο. Ο Σάριτς εκτέλεσε στο τελευταίο πέναλτι (18ο συνολικά), «έγραψε» το τελικό 12-11 για τον ΠΑΟΚ και ολοκλήρωσε μία απίστευτη ανατροπή του «Δικεφάλου».

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 1-1, 3-0, 0-5. Στα πέναλτι: 5-6

Τα γκολ:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Φώσκολος 3, Καρούντζος 2, Βιτέλλας 2, Τοράκης, Καλογεράκος, Δερμιτζάκης, Καπετανάκης.

ΠΑΟΚ: Ζάτοβιτς 4, Νικολαϊδης 3, Παπαποστόλου 2, Σάριτς 2, Σαρησάββας


Πρώτο βήμα για τα ημιτελικά η Γλυφάδα, 9-7 το Παλαιό Φάληρο

Η Γλυφάδα έκανε το πρώτο βήμα για πρόκριση στα ημιτελικά της Α1 υδατοσφαίρισης των ανδρών, καθώς επικράτησε απόψε του Παλαιού Φαλήρου με 9-7 στην Α΄ φάση των πλέι-οφ και υπερασπίστηκε το πλεονέκτημα έδρας που της εξασφάλισε η τρίτη θέση της κανονικής περιόδου.

Η ομάδα του Δημήτρη Μάζη ξεκίνησε εντυπωσιακά και προηγήθηκε 3-0 στο πρώτο οκτάλεπτο, αλλά οι φιλοξενούμενοι, που είχαν σε εξαιρετική μέρα τον φουνταριστό τους, Μανώλη Τσαχειλίδη, επέστρεψαν και ισοφάρισαν σε 5-5 και 7-7 στην τρίτη περίοδο.

Στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου ο Μάριος Χατζηγούλας έβαλε ξανά μπροστά τον ΑΝΟΓ και ο ίδιος παίκτης “σφράγισε” τη νίκη της ομάδας του, περίπου 1΄40΄΄πριν τη λήξη, καθώς το Παλαιό Φάληρο ξέμεινε από επιθετικές λύσεις στο φινάλε.

Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν εκ νέου την Παρασκευή στο Παλαιό Φάληρο, με τη Γλυφάδα να χρειάζεται ακόμη μία νίκη για να περάσει στα ημιτελικά, όπου περιμένει η Βουλιαγμένη. Αν ο ΑΟΠΦ ισοφαρίσει, η σειρά θα κριθεί σε τρίτο και καθοριστικό παιχνίδι, την Κυριακή στην έδρα του ΑΝΟΓ.

Τα οκτάλεπτα: 3-0, 2-4, 3-3, 1-0

Τα γκολ:

ΓΛΥΦΑΔΑ:
Παπαναστασίου 2, Χατζηγούλας 2, Σκουμπάκης 2, Τζελάτης, Παπούκας, Αλεξίου

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ:
Τσαχειλίδης 4, Κουρλιάφτης 2, Γαβαλάς


“Αγκαλιά” με την παραμονή ο Πανιώνιος, 9-7 το ΝΟ Πατρών

Μία νίκη μακριά από την ανανέωση της συμμετοχής του στην Α1 υδατοσφαίρισης των ανδρών βρίσκεται ο Πανιώνιος. Οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν στη Νέα Σμύρνη 9-7 του ΝΟ Πατρών, στον πρώτο αγώνα των πλέι-άουτ, και προηγούνται 2-0 στις νίκες, αφού μεταφέρουν και μία από την κανονική περίοδο. Αν η ομάδα του Κώστα Δήμου επικρατήσει την Παρασκευή στην Πάτρα, εξασφαλίζει την παραμονή της, ενώ σε διαφορετική περίπτωση η σειρά θα επιστρέψει την Κυριακή στη Νέα Σμύρνη.

Ο Πανιώνιος πήρε από την αρχή το προβάδισμα με 3-0, ο ΝΟΠ αντέδρασε και ισοφάρισε σε 3-3, αλλά ακολούθησε σερί 4-0 των γηπεδούχων που πήραν για τα καλά το “πάνω χέρι”. Παρά τη μαχητικότητα της αχαϊκής ομάδας, που μείωσε σε 7-5, οι Νεοσμυρνιώτες κράτησαν το προβάδισμα και τη νίκη, χωρίς να κινδυνέψουν ουσιαστικά.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 1-1, 3-2, 2-2

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κουλιεράκης 4, Βέκκος 2, Ν.Καρακάσης, Θεοδόσης-Παπαλουκάς, Ποταμιάνος

ΝΟ ΠΑΤΡΩΝ:
Β.Κανελλόπουλος 2, Παπάκος 2, Κανελλόπουλος-Γκίρης, Τουλγαρίδης, Δουρίδας

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024