Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: Συγγνώμη από τη RAI για τις «αρραβωνιαστικές εξ' Aνατολής»

Ιταλία: Συγγνώμη από τη RAI για τις «αρραβωνιαστικές εξ’ Aνατολής»

Η πρόεδρος της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai ζήτησε συγγνώμη, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» την εκπομπή του Rai Uno η οποία παρουσίασε προς συζήτηση έναν κατάλογο με τους «έξι λόγους για τους οποίους να διαλέξει κανείς αρραβωνιαστικιά από την ανατολική Ευρώπη». Μεταξύ άλλων, η εκπομπή ανέφερε ότι οι γυναίκες από την ανατολική Ευρώπη «είναι πάντα σέξι» και «συγχωρούν τις απιστίες»!

Η πρόεδρος της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai Μόνικα Ματζιόνι ζήτησε συγγνώμη εξ ονόματος του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» την εκπομπή του Rai Uno η οποία παρουσίασε προς συζήτηση έναν κατάλογο με τους «έξι λόγους για τους οποίους να διαλέξει κανείς αρραβωνιαστικιά από την ανατολική Ευρώπη».

Στους λόγους, που κλήθηκαν να σχολιάσουν οι φιλοξενούμενοι στο στούντιο συμπεριλαμβανόταν το ότι «μετά την γέννα οι γυναίκες αυτές διατηρούν σώμα σκληρό σαν μάρμαρο», «είναι πάντα σέξι και δεν φορούν πιτζάμες και φόρμες», «συγχωρούν τις απιστίες» και «είναι διατεθειμένες να αφήσουν τον άνδρα να ασκεί εξουσία».

Στον σχετικό κατάλογο αναφερόταν ακόμη ότι οι γυναίκες από την ανατολική Ευρώπη «είναι τέλειες νοικοκυρές διότι ασχολούνται με το σπίτι από μικρή ηλικία» και «δεν συνηθίζουν να παραπονιούνται και να μυξοκλαίνε».

«Πρέπει να αναγνωρίζουμε πάντα τα λάθη μας, χωρίς «ναι μεν αλλά». Ζητώ συγγνώμη από όλους για όσα είδαν και άκουσαν», έγραψε στο Twitter και ο διευθυντής του Rai Uno, Αντρέα Φαμπιάνο».

«Η όλη υπόθεση με αφορά σε πρώτο πρόσωπο ως γυναίκα», πρόσθεσε η πρόεδρος της Rai και δημοσιογράφος Μόνικα Ματζιόνι. Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica «η συγκεκριμένη λίστα φέρεται να έχει αντιγραφεί από έναν ιστότοπο με αναρτήσεις «trash», στις οποίες δίδεται ειρωνική χροιά». Ο τίτλος της ενότητας της εκπομπής, η οποία μεταδόθηκε το Σάββατο το απόγευμα ήταν «η απειλή φθάνει από την Ανατολική Ευρώπη. Οι άνδρες προτιμούν τις αλλοδαπές. Κλέβουν τους συζύγους ή είναι τέλειες ερωμένες;».

Η πρόεδρος της ιταλικής βουλής, Λάουρα Μπολντρίνι τόνισε ότι η εκπομπή αποτελεί «ντροπή», προσβάλλει «όλες τις γυναίκες: τις Ιταλίδες, που παρουσιάζονται ως «δήθεν ανεπαρκείς» προς τους συζύγους τους, και τις γυναίκες από την ανατολική Ευρώπη, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν, ουσιαστικά, σαν πάνινα αρκουδάκια».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024