Εκτύπωση

Μετά το update

Τι αλλάζει στο smartphone σας με το Android 7.0 Nougat

Δημοσίευση: 20 Μαρ. 2017 11:48   Τελευταία ενημέρωση: 20 Μαρ. 2017 11:48

Οι ενημερώσεις στο Android έχουν ήδη ξεκινήσει και οι χρήστες νεότερων μοντέλων smartphone τις εγκαθιστούν χωρίς δεύτερη σκέψη, αργότερα ωστόσο αναρωτιούνται τι πραγματικά άλλαξε στο τηλέφωνό τους.

Οι περισσότερες αλλαγές μοιάζουν κοσμητικές, και άλλες πρακτικές δεν γίνονται μονομιάς ορατές πριν ο χρήστης πραγματικά τις χρειαστεί.

Η πιο σημαντική πρακτική αλλαγή αφορά στη δυνατότητα να στείλετε απάντηση σε ένα μήνυμα από την ειδοποίηση που λάβατε στο «συρτάρι» σας, το λεγόμενο direct reply.

Μια ακόμα, χρήσιμη τροποποίηση είναι ότι μπορείτε να ορίσετε να μην ενημερώνονται εφαρμογές μονίμως ενεργές, ακόμα κι αν δεν τις χρησιμοποιείτε, όταν δεν έχετε άλλη σύνδεση δεδομένων παρά αυτή του δικτύου κινητής τηλεφωνίας που σας «τρώει» data.

Κάτι ακόμα πρακτικό, τουλάχιστον στα πολύ μεγάλα smartphone ή σε tablet, είναι ότι μπορείτε να έχετε τουλάχιστον δύο εφαρμογές ανοικτές μπροστά σας (multitasking, multiwindow) ή, να κάνετε γρήγορα εναλλαγή από τη μια στην άλλη εφαρμογή, όταν εκτελούνται αμφότερες (Recents).

Τέλος, ένα ακόμα χρήσιμο χαρακτηριστικό του Nougat είναι ότι μπορείτε να δοκιμάσετε να κουράζετε λιγότερο τα μάτια σας θέτοντας το τηλέφωνο σε λειτουργία Night Light mode, αν και παραμένει υπό αμφισβήτηση ο ισχυρισμός ότι έτσι δεν θα χάσετε τον ύπνο σας από τη χρήση της συσκευής στο κρεβάτι.

Δείτε σε συντομία και άλλες αλλαγές που φέρνει το Android, σε έκδοση Nougat.

Όλες οι αλλαγές με το Nougat 7.0 δημοσιεύονται στη διεύθυνση https://www.android.com/versions/nougat-7-0/

{{{related}}}

tech.in.gr