Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τι αλλάζει στο smartphone σας με το Android 7.0 Nougat

Τι αλλάζει στο smartphone σας με το Android 7.0 Nougat

Οι ενημερώσεις στο Android έχουν ήδη ξεκινήσει και οι χρήστες νεότερων μοντέλων smartphone τις εγκαθιστούν χωρίς δεύτερη σκέψη, αργότερα ωστόσο αναρωτιούνται τι πραγματικά άλλαξε στο τηλέφωνό τους.

Οι ενημερώσεις στο Android έχουν ήδη ξεκινήσει και οι χρήστες νεότερων μοντέλων smartphone τις εγκαθιστούν χωρίς δεύτερη σκέψη, αργότερα ωστόσο αναρωτιούνται τι πραγματικά άλλαξε στο τηλέφωνό τους.

Οι περισσότερες αλλαγές μοιάζουν κοσμητικές, και άλλες πρακτικές δεν γίνονται μονομιάς ορατές πριν ο χρήστης πραγματικά τις χρειαστεί.

Η πιο σημαντική πρακτική αλλαγή αφορά στη δυνατότητα να στείλετε απάντηση σε ένα μήνυμα από την ειδοποίηση που λάβατε στο «συρτάρι» σας, το λεγόμενο direct reply.

Μια ακόμα, χρήσιμη τροποποίηση είναι ότι μπορείτε να ορίσετε να μην ενημερώνονται εφαρμογές μονίμως ενεργές, ακόμα κι αν δεν τις χρησιμοποιείτε, όταν δεν έχετε άλλη σύνδεση δεδομένων παρά αυτή του δικτύου κινητής τηλεφωνίας που σας «τρώει» data.

Κάτι ακόμα πρακτικό, τουλάχιστον στα πολύ μεγάλα smartphone ή σε tablet, είναι ότι μπορείτε να έχετε τουλάχιστον δύο εφαρμογές ανοικτές μπροστά σας (multitasking, multiwindow) ή, να κάνετε γρήγορα εναλλαγή από τη μια στην άλλη εφαρμογή, όταν εκτελούνται αμφότερες (Recents).

Τέλος, ένα ακόμα χρήσιμο χαρακτηριστικό του Nougat είναι ότι μπορείτε να δοκιμάσετε να κουράζετε λιγότερο τα μάτια σας θέτοντας το τηλέφωνο σε λειτουργία Night Light mode, αν και παραμένει υπό αμφισβήτηση ο ισχυρισμός ότι έτσι δεν θα χάσετε τον ύπνο σας από τη χρήση της συσκευής στο κρεβάτι.

Δείτε σε συντομία και άλλες αλλαγές που φέρνει το Android, σε έκδοση Nougat.

  • Μπορείτε να κλείσετε μονομιάς όλα τα ενεργά apps (Clear All)
  • Μπορείτε να περιορίσετε τη χρήση δεδομένων από το πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας για τις εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο, περιμένοντας ενημέρωση του περιεχομένου τους (π.χ. ενημερώσεις φίλων στο Facebook)
  • Μπορείτε να απαντήσετε απευθείας σε ένα μήνυμα από τις ενημερώσεις
  • Όλες οι ενημερώσεις από όλα τα apps δικαιολογούν μια ειδοποίηση, όχι ειδοποιήσεις ανά εφαρμογή.
  • Κρατώντας παρατεταμένα το δάκτυλό σας σε μια ενημέρωση, μπορείτε να επιλέξετε είτε να μην λαμβάνετε ειδοποιήσεις από το εκάστοτε app, ή τουλάχιστον, οι ειδοποιήσεις να είναι σιωπηλές.
  • Οι Ρυθμίσεις αλλάζουν όψη ώστε να διευκολύνουν την περιήγηση του χρήστη.
  • Όταν είναι ανοικτή μια εφαρμογή, μπορείτε να επιλέξετε το τετράγωνο λευκό εικονίδιο στο κάτω μέρος ώστε να μεταβείτε σε μια άλλη, ανοικτή εφαρμογή (multitasking) Το Nougat σας επιτρέπει επίσης να έχετε δύο παράθυρα ανοικτά -δηλαδή να βλέπετε δύο εφαρμογές- στην οθόνη σας.
  • Οι Γρήγορες Ρυθμίσεις στο επάνω μέρος του περιβάλλοντος είναι επίσης τροποποιημένες -έξι ρυθμίσεις σε πρώτη προβολή για γρήγορη αλλαγή . Αλλαγμένα επίσης τα εικονίδιά τους (tiles).
  • Δοκιμάστε να αλλάξετε το μέγεθος οποιουδήποτε αντικειμένου στην οθόνη (Settings, Display, Display Size)
  • Το πληκτρολόγιο Google αποκτά GIF (εικονίδιο με κίνηση) για την επικοινωνία (επιλέξτε emoji στο πληκτρολόγιο Google και μετά GIF)
  • Όταν βρίσκεστε σε σκοτεινό χώρο, επιλέξτε Night Light mode
  • Μια άλλη κοσμητική αλλαγή, η δυνατότητα να ορίσετε την εικόνα που θα εμφανίζεται όταν το τηλέφωνό σας είναι κλειδωμένο και μια άλλη όταν το ξεκλειδώνετε (ως wallpaper).

Όλες οι αλλαγές με το Nougat 7.0 δημοσιεύονται στη διεύθυνση https://www.android.com/versions/nougat-7-0/

{{{related}}}

tech.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024