Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση Μητσοτάκη-Μεϊμαράκη για να λυθεί η παρεξήγηση

Συνάντηση Μητσοτάκη-Μεϊμαράκη για να λυθεί η παρεξήγηση

Επιχείρηση ενίσχυσης της κομματικής συνοχής βρίσκεται σε εξέλιξη στη ΝΔ και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Στόχος της ηγεσίας είναι με τη συζήτηση των δύο ανδρών να κλείσει το μέτωπο που είχε ανοίξει μετά και τις πρόσφατες δηλώσεις του τέως προέδρου του κόμματος.

Επιχείρηση ενίσχυσης της κομματικής συνοχής βρίσκεται σε εξέλιξη στη ΝΔ και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα της Δευτέρας, στόχος της ηγεσίας τείναι με τη συζήτηση των δύο ανδρών να κλείσει το μέτωπο που είχε ανοίξει μετά και τις πρόσφατες δηλώσεις του τέως προέδρου του κόμματος, όταν είχε χαρακτηρίσει «τζάμπα μαγκιές» το ενδεχόμενο η ΝΔ να μην ψηφίσει μια νέα συμφωνία και τα λεγόμενα αντίμετρα που μπορεί να τη συνοδεύουν.

Άλλωστε, το χάσμα ανάμεσα σε Μητσοτάκη και Μεϊμαράκη παρέμενε αγεφύρωτο από την περσινή διεκδίκηση της κομματικής ηγεσίας.

Κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμούν ότι το κλίμα διχασμού μέσα στο κόμμα «μόνο αρνητικά μπορεί να λειτουργήσει τη συγκεκριμένη στιγμή», κατά την οποία η ΝΔ επενδύει στη δημοσκοπική κυριαρχία της καθώς και στην εκλογική της ετοιμότητα και επαγρύπνηση.

Για αυτό, εξηγούν, το λιώσιμο των πάγων στις σχέσεις του αρχηγού με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη θα βοηθήσει περαιτέρω στη σφυρηλάτηση της ενότητας.

Η σύμπλευση Μεϊμαράκη με βασικές κομματικές επιλογές, όπως η αποδόμηση του Πάνου Καμμένου, εκτιμάται ότι θα ήταν θετικό δείγμα γραφής.

Σημαντικές μονάδες και παλαιές καραβάνες της ΝΔ όπως ο πρώην πρόεδρος της Βουλής που θεωρείται και εκφραστής της «συνείδησης» της κομματικής βάσης, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, είναι απαραίτητο να βρίσκονται σε απόλυτη σύμπνοια με τη γραμμή του κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι στην ομιλία του προς τα μέλη της ΚΟ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε το πρώτο βήμα για τη σύσφιγξη των σχέσεών του με τον Μεϊμαράκη, σχολιάζοντας θετικά τη μεταβατική προεδρία του τον Ιούλιο του 2015.

«Όταν το καλοκαίρι του 2015, ο Τσίπρας πήγε να τη ρίξει στα βράχια, εμείς κάναμε και πάλι το εθνικό καθήκον μας» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά. Λίγα λεπτά νωρίτερα, είχε οριστικοποιηθεί και το ραντεβού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024