Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΕΛ.ΑΣ: Μετά τον Σόιμπλε φοβούνται και άλλα δέματα «βόμβες»

ΕΛ.ΑΣ: Μετά τον Σόιμπλε φοβούνται και άλλα δέματα «βόμβες»

Ερωτήματα προκαλεί η «ανεμπόδιστη» αποστολή του δέματος βόμβα (που ανακαλύφθηκε εγκαίρως), στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών κ. Βόλφκανγκ Σόιμπλε με φερόμενο ως αποστολέα τον βουλευτή της ΝΔ κ. Αδωνι Γεωργιάδη.

Ερωτήματα προκαλεί η «ανεμπόδιστη» αποστολή του δέματος βόμβα (που ανακαλύφθηκε εγκαίρως), στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών κ. Βόλφκανγκ Σόιμπλε με φερόμενο ως αποστολέα τον βουλευτή της ΝΔ κ. Αδωνι Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με αρχικές εκτιμήσεις το δέμα αυτό αποδίδεται στο σχέδιο «Νέμεσις» της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς ενώ δεν μπορεί να αποκλεισθεί εμφάνιση της «Σέχτας» ή άλλης ένοπλης οργάνωσης.

Το δέμα φέρεται να έχει σταλθεί από το κέντρο της Αθήνας και να μεταφέρθηκε αρχικά σε κέντρο διανομής εκτός της πρωτεύουσας, όπου παλιότερα είχε εντοπισθεί άλλο δέμα βόμβα με παραλήπτη αξιωματικό της Αντιτρομοκρατικής.

Ηδη έχει δημιουργηθεί «δίαυλος» ενημέρωσης των γερμανικών και ελληνικών αρχών για τα ευρήματα στον εκρηκτικό μηχανισμό κλ.π. Ως βασικοί ύποπτοι για την αποστολή του δέματος-βόμβα είναι άτομα που είχαν εμπλακεί και στην έκρηξη βόμβας, πριν έξι μήνες, στην εισαγγελέα κυρία Γεωργία Τσατάνη στην οδό Ιπποκράτους, όπως και άλλα άτομα.

Παράλληλα τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ ανησυχούν – εν όψει αποστολής προκήρυξης – για το ενδεχόμενο να έχουν σταλεί και άλλα δέματα βόμβες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Γι αυτό έχουν ζητηθεί – σε νυκτερινές συσκέψεις – έκτακτα μέτρα ασφαλείας και έλεγχοι σε ταχυδρομεία, σε αεροδρόμια και υποψηφίους στόχους στην Ελλάδα.

Σε μία επανάληψη του εγχειρήματος της ίδιας οργάνωσης η οποία τον Νοέμβριο του 2010 είχε στείλει 14 δέματα βόμβες εναντίον του γραφείου της γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ, στο Βερολίνο (με αποστολέα το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών), τον Σίλβιο Μπερλουσκλόνι και ως «αποστολέα» τον γραμματέα της ΝΔ κ. Ανδρέα Λυκουρέτζο, τον τότε Γάλλο ο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί σε ξένες πρεσβείες στην Αθήνα και στα γραφεία της Europol και της Eurojust.

Εκείνες οι βομβιστικές επιθέσεις θεωρούντο απομίμηση επιθέσεων με τον ίδιο τρόπο των «Ερυθρών Ταξιαρχιών» τον Δεκέμβριο του 2003 και τον Ιανουάριο του 2004, όταν τουλάχιστον 6 βόμβες-δέματα εστάλησαν ταχυδρομικά στον τότε πρόεδρο της Κομισιόν Ρομάνο Πρόντι, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ, στην Ευρωπαϊκή Αστυνομία (Europol), στην Ευρωπαϊκή Αρχή για τη Δικαιοσύνη (Eurojust) και σε τρία μέλη του Ευρωκοινοβουλίου.

Παρότι την άνοιξη του 2011 είχαν συλληφθεί σχεδόν τα μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς, τα τελευταία χρόνια είχαν σταλεί και άλλα δέματα-βόμβες με παραλήπτες δικαστικούς λειτουργούς, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, το αστυνομικό τμήμα Ιτέας αλλά και υπουργικά γραφεία.

Σημειώνεται ότι μετά την μαζική αποστολή δεμάτων βομβών σε Ελλάδα και εξωτερικό, το 2010 είχαν ληφθεί μέτρα ασφαλείας για έλεγχο των δεμάτων που αποστέλλονται αεροπορικώς. Όμως κρατικοί λειτουργοί εκτιμούν ότι αυτοί οι έλεγχοι λόγω όγκου αλληλογραφίας δεν είναι εφικτοί.

Αναφέρεται, τέλος, ότι προ μερικών ημερών είχαν καταδικασθεί, μέλη της «Συνωμοσίας» σε καθείρξεις εκατοντάδων ετών για συμμετοχή στο σχέδιο «Γοργοπόταμος» για ανατίναξη των φυλακών Κορυδαλλού. Ανάμεσα σε αυτούς και το πρώην μέλος της 17Ν Χριστόδουλος Ξηρός όπως και άτομο με το ψευδώνυμο «Ιάσονας» που είχε συμμετάσχει στην αποστολή του δέματος-βόμβα στο τμήμα της Ιτέας.

Βασίλης Λαμπρόπουλος

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024