Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιστορική πρόκριση της Λέστερ στους «8», εύκολα η «Γιούβε»

Ιστορική πρόκριση της Λέστερ στους «8», εύκολα η «Γιούβε»

Η Λέστερ στα προημιτελικά του Champions League! Οι «αλεπούδες» ολοκλήρωσαν την ανατροπή-έκπληξη αφήνοντας εκτός διοργάνωσης τη νικήτρια του Europa League την τελευταία τριετία, Σεβίλλη, της οποίας επιβλήθηκαν 2-0 στο «Κινγκ Πάουερ» (είχαν χάσει 2-1 στην Ισπανία) για να προκριθούν στις οκτώ καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, στην παρθενική εμφάνισή τους στην Ευρώπη! Η Πόρτο είχε εξαρχής δύσκολη αποστολή στο Τορίνο απέναντι στη Γιουβέντους, καθώς είχε ηττηθεί από την πρωταθλήτρια Ιταλίας στο «Ντραγκάο» με 2-0. Παρόλα ταύτα οι «Δράκοι» κρατούσαν στη «Juventus Arena» ως το 40ό λεπτό, οπότε ο Ντιμπάλα έσβησε κάθε ελπίδα για τους Πορτογάλους γράφοντας το τελικό 1-0 με εκτέλεση πέναλτι.

Η Λέστερ στα προημιτελικά του Champions League! Οι «αλεπούδες» ολοκλήρωσαν την ανατροπή-έκπληξη αφήνοντας εκτός διοργάνωσης τη νικήτρια του Europa League την τελευταία τριετία, Σεβίλλη, της οποίας επιβλήθηκαν 2-0 στο «Κινγκ Πάουερ» για να προκριθούν στις οκτώ καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, στην παρθενική εμφάνισή τους στην Ευρώπη!

Το γκολ του Βάρντι στην ήττα της Ανδαλουσίας (1-2) αποδείχθηκε καταλύτης, καθώς στους «μπλε» αρκούσε μόνο ένα γκολ, όποτε κι αν το έβρισκαν αυτό. Τελικά άνοιξαν το σκορ σε μια από τις λίγες επισκέψεις τους στην περιοχή του Σέρχιο Ρίκο στο πρώτο ημίχρονο, με αρκετή δόση τύχης πάντως.

Στο 27ο λεπτό ο Μαχρέζ εκτέλεσε φάουλ από πλάγια αριστερά, η μπάλα πέρασε και βρήκε στο πόδι του Γουές Μόργκαν, για να καταλήξει στα δίχτυα. Ως το γκολ οι Ανδαλουσιάνοι έλεγχαν το ρυθμό και είχαν απειλήσει άμεσα στο 4΄ με το σουτ του Νασρί, που ανάγκασε τον Σμάιχελ σε μεγάλη απόκρουση.

Η τύχη της Λέστερ συνεχίστηκε στη φάση του 53ου λεπτού, όταν ο «κεραυνός» του Εσκουδέρο τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Στην ίδια φάση σφραγίστηκε η μοίρα της Σεβίλλης, αφού στο επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι διπλασίασαν με τον Ολμπράιτον.

Στο 74΄ ο Νασρί αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για αψιμαχία με τον Βάρντι, ενώ στο 80΄ ο Κάσπερ Σμάιχελ απέκρουσε το άθλια εκτελεσμένο πέναλτι του Νζονζί, που είχε καταλογίσει ο Ορσάτο (μάλλον λανθασμένα) στον Δανό τερματοφύλακα επί του Βιτόλο, στο «κύκνειο άσμα» των φιλοξενούμενων, οι οποίοι στο 84΄ έχασαν με αποβολή και τον προπονητή τους, Χόρχε Σαμπάολι.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία)

ΚΟΚΚΙΝΗ: 74΄ Νασρί

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Βάρντι, Σμάιχελ, Εντιντί, Μαχρέζ – Νασρί, Βιτόλο

ΛΕΣΤΕΡ (Κρεγκ Σέικσπιρ): Σμάιχελ, Σίμπσον, Μόργκαν, Χουτ, Φουξ, Ντινκουότερ, Εντιντί, Ολμπράιτον, Μαχρέζ (90΄ Αμαρτέι), Οκαζάκι (64΄ Σλιμανί), Βάρντι.

ΣΕΒΙΛΛΗ (Χόρχε Σαμπάολι): Ρίκο, Μερκάδο (46΄ Μαριάνο), Παρέχα, Ραμί, Σαράμπια (46΄ Γιόβετιτς), Ιμπόρα, Ενζονζί, Εσκουδέρο, Βιτόλο, Νασρί, Μπεν Γεντέρ (68΄ Κορέα).

Γιουβέντους Πόρτο 1-0 (3-0)

Η Πόρτο είχε εξαρχής δύσκολη αποστολή στο Τορίνο απέναντι στη Γιουβέντους, καθώς είχε ηττηθεί από την πρωταθλήτρια Ιταλίας στο «Ντραγκάο» με 2-0. Παρόλα ταύτα οι «Δράκοι» κρατούσαν στη «Juventus Arena» ως το 40ό λεπτό, οπότε ο Ντιμπάλα έσβησε κάθε ελπίδα για τους Πορτογάλους γράφοντας το τελικό 1-0 με εκτέλεση πέναλτι.

Στο σημείο και ύστερα από εκτέλεση κόρνερ ο Κασίγιας απέκρουσε την κεφαλιά του Άλεξ Σάντρο και στη συνέχεια ο Ουρουγουανός αμυντικός βρήκε την μπάλα με το χέρι στην προσπάθεια του Ιγκουαΐν να πλασάρει και αποβλήθηκε. Την «εσχάτη των ποινών» εκτέλεσε εύστοχα ο Ντιμπάλα στο 42΄ για το 1-0, ενώ οι Πορτογάλοι μέτρησαν δεύτερη αποβολή στα παιχνίδια με τους «μπιανκονέρι», καθώς στον πρώτο αγώνα είχε αποβληθεί ο Άλεξ Τέγες στο 27ο λεπτό!

Στο δεύτερο ημίχρονο η Πόρτο βγήκε μπροστά, μιας και δεν είχε να χάσει τίποτα, δημιούργησε μερικές ευκαιρίες αλλά δεν βρήκε το γκολ της «τιμής» στη σειρά με τους Ιταλούς, οι οποίοι έκαναν απλά διαχείριση του αγώνα, αφού το μυαλό τους βρισκόταν ήδη στη Νιόν και την κλήρωση της Παρασκευής.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Οβίντιου Χάτεγκαν (Ρουμανία)

ΚΟΚΚΙΝΗ: 40΄ Μαξ Περέιρα

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κουαδράδο – Λαγιούν, Αντρέ Σίλβα

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Μπενατιά (60΄ Μπαρτσάλι), Κεντίρα, Κουαδράδο (46΄ Πιάτσα), Μαρκίζιο, Ιγκουαΐν, Άλεξ Σάντρο, Μάντζουκιτς, Μπονούτσι, Ντιμπάλα (78΄ Ρινκόν), Ντάνι Άλβες.

ΠΟΡΤΟ (Νούνο Εσπίριτο Σάντο): Κασίγιας, Μαξ Περέιρα, Μαρκάνο, Μπραχίμι (67΄ Ντιόγκο Γιότα), Αντρέ Σίλβα (46΄ Μπολί), Αντρέ Αντρέ, Λαγιούν, Ντανίλο, Φελίπε, Σοάρες, Όλιβερ Τόρες (70΄ Οτάβιο).

Αναλυτικά το πρόγραμμα στις ρεβάνς της φάσης των «16» του Champions League και τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων:

ΤΡΙΤΗ
Γιουβέντους
(Ιταλία)-Πόρτο (Πορτογαλία) 1-0 (2-0)
Λέστερ (Αγγλία)-Σεβίλλη (Ισπανία) 2-0 (1-2)

ΤΕΤΑΡΤΗ

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Λεβερκούζεν(Γερμανία) (4-2)
Μονακό (Γαλλία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) (3-5)

Εχουν γίνει τα ματς:

Νάπολι (Ιταλία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 1-3 (1-3)
Άρσεναλ (Αγγλία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 1-5 (1-5)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) 6-1 (0-4)
Ντόρτμουντ (Γερμανία)-(Μπενφίκα (Πορτογαλία) 4-0 (0-1)

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

H Γιουβέντους έχασε την δίκη με τον Ρονάλντο και θα του καταβάλει 19,5 εκατομμύρια ευρώ

Η Γιουβέντους έχασε τη δίκη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αφορά οικονομικές οφειλές προς τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και καλείται να του πληρώσει σχεδόν 20 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024