Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παγκόσμια υπόκλιση στο έπος της Μπαρτσελόνα

Παγκόσμια υπόκλιση στο έπος της Μπαρτσελόνα

Ο Λουίς Ενρίκε το είχε πει («εάν εκείνοι μας έβαλαν τέσσερα γκολ, εμείς μπορούμε έξι»), ο Νειμάρ το είχε υποσχεθεί, βάζοντας ακόμα και στοίχημα με τους συμπαίκτες του («θα σημειώσω τουλάχιστον δύο γκολ»), ενώ όλοι ήξεραν ότι εάν υπήρχε μία ομάδα που θα μπορούσε να κάνει αυτή την ανατροπή , αυτή είναι η Μπαρτσελόνα. Και τα κατάφερε.

Ο Λουίς Ενρίκε το είχε πει («εάν εκείνοι μας έβαλαν τέσσερα γκολ, εμείς μπορούμε έξι»), ο Νειμάρ το είχε υποσχεθεί, βάζοντας ακόμα και στοίχημα με τους συμπαίκτες του («θα σημειώσω τουλάχιστον δύο γκολ»), ενώ όλοι ήξεραν ότι εάν υπήρχε μία ομάδα που θα μπορούσε να κάνει αυτή την ανατροπή , αυτή είναι η Μπαρτσελόνα. Και τα κατάφερε.

Αναμετρήθηκε με την ιστορία και τη νίκησε. Μέχρι χθες, σε καμία από τις 58 προηγούμενες περιπτώσεις, ομάδα δεν μπόρεσε να ανατρέψει το εις βάρος 4-0 σκορ. Η Μπαρτσελόνα μπόρεσε, προκαλώντας παγκόσμια υπόκλιση.

«Ανατροπή για την ιστορία», έγραψε η Marca, “Η Μπαρτσελόνα στην ιστορία», σημείωσε η As, ενώ η Sport σημείωσε: «Αποθέωση».

Η κορυφαία γαλλική αθλητική εφημερίδα L’ Equipe γράφει για «ταπείνωση» και δεν ανέφερε καθόλου στον διαιτητή: «Ενα ιστορικό ναυάγιο. Τρεις εβδομάδες μετά την επίτευξη ενός από τους μεγαλύτερους θριάμβους στην ιστορία της, η Παρί Σ.Ζ γνώρισε έναν από τους χειρότερους εφιάλτες της, σε μία αξέχαστη ήττα. Ακατανόητοι παίκτες και Εμερι τιμωρήθηκαν».

Η Le Parisien: «Η Παρί Σ. Ζ ταπεινώθηκε. Το αδύνατο συνέβη. Τρεις εβδομάδες μετά τη νίκη στο Parc des Princes, η Παρί Σ.Ζ έπεσε στο Camp Nou. Μια επιστροφή που ποτέ πριν δεν έχει συμβεί στην ιστορία. Αυτό το απίστευτο που συνέβη αποτρέπει τους Παριζιάνους να παίξουν ένα πέμπτο συνεχόμενο προημιτελικό του Champions League».

Η Le Monde: «Ένα τρελό παιχνίδι. Η πρώτη φορά στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Στο τέλος του ενός τρελού αγώνα, η Παρί Σ.Ζ αποκλείστηκε από το Champions League».

To γερμανικό Spiegel: «Ο καλύτερος αγώνας. Τι παιχνίδι θεέ μου. Είναι η πιο σημαντική ανατροπή στην ιστορία».

Η γερμανική εφημερίδα Bild: «Ιστορικό θαάμα από την Μπαρτσελόνα. Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην ιστορία»

Το γερμανικό περιοδικό Kicker: «Η Μπαρτσελόνα έκανε το θαύμα».

Το Eurosport ανέφερε: «Μια μαύρη τρύπα. Ηταν αδύνατο, αδιανόητο. Η Παρί Σεν Ζερμέν πέρασε από το όνειρο σε εφιάλτη, παίζοντας με το φόβο από τα πρώτα λεπτά».

Η Libération: «Μία Παρί Σ.Ζ αγνώριστη Μ. Ήταν αδύνατο και το έκαναν».

Το TF1: «Έχουμε ζήσει μια ιστορική στιγμή. Θα χρειαστούν εβδομάδες για να αναλυθεί μία τέτοια μεγάλη απογοήτευση. Η Παρί Σ.Ζ PSG αρνήθηκε να παίξει. Δεν έχουμε δει ποτέ κάτι παρόμοιο. Έχουμε ζήσει μόνο μια ιστορική στιγμή».

Η ιταλική Gazzetta Dello Sport: «Η Μπαρτσελόνα πάει πέρα από το αδύνατο. Τρία γκολ στην Παρί Σ.Ζ στα τελευταία οκτώ λεπτά».

Η εφημερίδα της Αργεντινής Olé: «Θαυματουργή. Η Μπαρτσελόνα έγραψε ιστορία. Χωρίς ένα λαμπρό Μέσι, σκόραρε τρία γκολ σε δέκα λεπτά και πέτυχε τον άθλο. Θεαματική».

Η Globoesporte από την Βραζιλία: «Περισσότερο από μία ομάδα. Η Μπαρστελόνα έκανε κα το αδύνατο και είναι στα προημιτελικά του Champions League».

Το ESPN: «Υπάρχουν θαύματα. Ποτέ ξανά τέτοια νύχτα. Είναι η μεγάλη νύχτα της ιστορίας. Το αδιανόητο. Ο άθλος που ποτέ δεν είχε επιτευχθεί».

Και τα ισπανικά

«Αποθέωση! Η Μπάρτσα το γύρισε και είναι στα προημιτελικά», γράφει με μεγάλα γράμματα και πολλά θαυμαστικά η αθλητική εφημερίδα της Βαρκελόνης «Sport» και συμπληρώνει: «Ο Νεϊμάρ ήταν ο ήρωας της μαγικής βραδιάς στο Καμπ Νόου, κερδίζοντας ένα πέναλτι, βάζοντας δύο γκολ και βγάζοντας την ασίστ στον Σέρχι Ρομπέρτο στο 95′ για το τελικό 6-1».

Αποθεωτική και η άλλη καταλανική εφημερίδα «El Mundo Deportivo»: «Η Μπάρτσα υπέγραψε το πιο θαυμαστό της επίτευγμα. Ένα γκολ του Σέρχι Ρομπέρτο στη ρεβάνς σφράγισε το 6-1 του τελικού θαύματος απέναντι σε μια επίδειξη φιλοδοξίας της Μπάρτσα.»

Και η μαδριλένικη «Marca», παρά την κόντρα που υπάρχει ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και στην Μπαρτσελόνα δεν μπορούσε παρά να αποθεώσει τους Καταλανούς γράφοντας στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας: «Αποθέωση!» Αντίθετα η άλλη εφημερίδα της ισπανικής πρωτεύουσας «AS» ήταν πιο «οπαδική» και κατέκρινε τον διαιτητή και τις αποφάσεις που πήρε στα πέναλτι υπέρ της Μπαρτσελόνα: «Πρόκριση με… επισκευές», τονίζει και προσθέτει πως η κατάρρευση της Παρί ήρθε μαζί με τις διαιτητικές αποφάσεις.

Αντίστροφο κλίμα στη Γαλλία και στα ΜΜΕ. Η «L’ equipe» σημειώνει: «Η Παρί ταπεινώθηκε από τη Μπαρτσελόνα και αποκλείστηκε. Παρά το κατόρθωμα του Παρισιού, η Παρί βυθίστηκε στη Βαρκελώνη, διασύρθηκε με 6-1 κι έμεινε εκτός!» Στο ίδιο ύφος και η «Le parisien»: «To ναυάγιο των Παριζιάνων. Οι παίκτες της Παρί ταπεινώθηκαν στη Βαρκελώνη (6-1) και έμειναν εκτός. Εκτός από τον Καβάνι, ολοι οι άλλοι ήταν εκτός αγώνα.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024