Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Fraport Greece: Πιστεύουμε στις προοπτικές ανάπτυξης του αεροδρομίου Καβάλας

Fraport Greece: Πιστεύουμε στις προοπτικές ανάπτυξης του αεροδρομίου Καβάλας

«Πιστεύουμε πολύ στις προοπτικές ανάπτυξης του αεροδρομίου Καβάλας, καθώς και των άλλων αεροδρομίων. Συνεπώς, έχουμε συγκεκριμένα σχέδια για την αναβάθμιση του κάθε αεροδρομίου» τόνισε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece, κατά την επίσκεψή του στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος». Υπογράμμισε, επίσης, ότι η νέα εταιρεία θα αναλάβει τη διαχείριση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας τον Μάρτιο.

Την ανάγκη επιδίωξης μιας στενής συνεργασίας με την τοπική αυτοδιοίκηση για την επίτευξη κοινών στόχων, υπογράμμισε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece, Alexander Zinell, κατά την επίσκεψή του που πραγματοποίησε στην Καβάλα και στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θόδωρο Μαρκόπουλο, παρουσία και του εντεταλμένου συμβούλου για θέματα τουρισμού της Περιφέρειας Α.Μ.- Θ., Μιχάλη Αμοιρίδη.

Ο κ. Zinell παρουσίασε στον αντιπεριφερειάρχη το νέο αερολιμενάρχη του αεροδρομίου της Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος», Νίκο Δασκάλου και τόνισε ότι «μοιραζόμαστε όλοι τους ίδιους στόχους για αύξηση της επιβατικής κίνησης και της ικανοποίησης των επιβατών και δημιουργία επιχειρηματικών ευκαιριών για την περιοχή. Πιστεύουμε πολύ στις προοπτικές ανάπτυξης του αεροδρομίου Καβάλας, καθώς και των άλλων αεροδρομίων. Συνεπώς, έχουμε συγκεκριμένα σχέδια για την αναβάθμιση του κάθε αεροδρομίου».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece επισήμανε ακόμα στις δηλώσεις τους προς τους δημοσιογράφους ότι εκτός από την προκαταβολική επένδυση των 1,2 δισ. ευρώ για τα 14 αεροδρόμια, θα επενδυθούν επιπλέον 330 εκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξή τους μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι η νέα εταιρεία θα αναλάβει τη διαχείριση του αεροδρομίου της Καβάλας όπως και των άλλων περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας τον προσεχή Μάρτιο.

Σε ό,τι αφορά τις θέσεις εργασίας ο Alexander Zinell διαβεβαίωσε ότι «ήδη έχουμε στελεχώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις θέσεις στο αεροδρόμιο, ενώ θα γίνουν και άλλες προσλήψεις το επόμενο διάστημα. Παράλληλα, προχωράμε στη δημουργία πυροσβεστικού κλιμακίου, το οποίο θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, όπως επίσης θα υπάρξουν και νέες προοπτικές και συνεργασίες χρόνο με το χρόνο».

Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Μαρκόπουλος δώρισε στον διευθύνοντα σύμβουλο της Fraport Greece μια γκραβούρα των αρχαίων Φιλίππων που πλέον συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, με σκοπό, όπως είπε, «να αναδείξουμε συμβολικά ότι το αεροδρόμιο μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη της περιοχής ευρύτερα, λειτουργώντας ως πολλαπλασιαστής σε όλους τους τομείς».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Καβάλα ο κ. Zinell, συναντήθηκε με τη δήμαρχο της πόλης, Δήμητρα Τσανάκα και το δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο, ενώ συναντήθηκε και με τους εργαζομένους της Fraport Greece που έχουν προσληφθεί για τη λειτουργία του αεροδρομίου της Καβάλας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024