Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χιλιάδες λέξεις για τη «Διεθνή Κοινότητα» από τον επικεφαλής του Facebook

Χιλιάδες λέξεις για τη «Διεθνή Κοινότητα» από τον επικεφαλής του Facebook

Σε ένα μανιφέστο ουμανισμού έκτασης 5.700 λέξεων, o επικεφαλής του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου, θέτει το ερώτημα «Φτιάχνουμε τον κόσμο που θέλουμε;» και μιλά για όλους εκείνους που έχουν αποκλειστεί από την παγκοσμιοποίηση, αφού δεν είναι συνδεδεμένοι.

Σε ένα μανιφέστο ουμανισμού έκτασης 5.700 λέξεων, o επικεφαλής του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου, θέτει το ερώτημα «Φτιάχνουμε τον κόσμο που θέλουμε;» και μιλά για όλους εκείνους που έχουν αποκλειστεί από την παγκοσμιοποίηση, αφού δεν είναι συνδεδεμένοι.

Στόχος του να δημιουργήσει την πλατφόρμα που θα επιτρέψει σε όλους να επικοινωνήσουν, να σχηματίσουν κοινότητες και να μεταδώσουν το μήνυμά τους. Δεν είναι μόνο οικονομικό το πρόβλημα των κοινωνιών σήμερα, γράφει ο Ζούκερμπεργκ. Είναι σε μεγάλο βαθμό κοινωνικό πρόβλημα με την έννοια ότι υπάρχουν πολλοί που δεν νιώθουν χρήσιμο μέρος ενός δημιουργικού κοινωνικού συνόλου. Το Facebook μπορεί να γίνει το κατάλληλο μέσο για να πάψουν να ζουν στην απομόνωση, υποστήριξε ο 32χρονος CEO.

  • Το Facebook έχει 1,86 δισεκατομμύρια μέλη. Η πλειονότητά τους, το 85%, ζουν εκτός ΗΠΑ και Καναδά. Σύμφωνα με τον Ζούκερμπεργκ, 1,23 δισεκατομμύρια άνθρωποι το χρησιμοποιούν καθημερινά.
  • Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ είναι 32 ετών σήμερα. Ανέπτυξε το Facebook το 2004, σπουδάζοντας στο Χάρβαρντ.
  • Η αξία της περιουσία του φτάνει τα 56 δισεκατομμύρια δολάρια
  • O νεαρός δισεκατομμυριούχος έχει δηλώσει ότι «σήμερα, δεν σκέφτεται να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος». Ο στόχος του για το 2017 είναι να μιλήσει με ανθρώπους από καθεμιά από τις αμερικανικές πολιτείες.

Στο εκτενές μανιφέστο του ο Ζούκερμπεργκ αναφέρεται και στα εργαλεία που αναπτύσσει η εταιρεία του για να συνδράμει τη συμμετοχή μεταξύ μικρών τοπικών κοινοτήτων. Αναφέρεται επίσης στις ρυθμίσεις που αφορούν την ανεκτικότητα ή όχι των τοπικών κοινωνιών στο γυμνό, τη βία ή τη βλασφημία, λέγοντας πως όσοι δεν ανταποκρίνονται στα καλέσματα της υπηρεσίας για ρύθμιση στα μέτρα τους, θα δουν ότι θα υπόκεινται στις ρυθμίσεις της ευρύτερης περιοχής στην οποία δηλώνουν ότι ζουν.

Επίσης, ο Ζούκερμπεργκ θα αφήσει στα χέρια της τεχνητής νοημοσύνης τον εντοπισμό προσβλητικού ή άλλου αμφιλεγόμενου περιεχομένου, όταν ήδη το 30% των αναφορών παράγεται αξιοποιώντας τις γνώσεις των μηχανών.

  • Ο στόχος του Chan Zuckerberg Initiative, ίδρυμα που σύστησε το 2016 με τη σύζυγό του, γιατρό, Πρισίλα Τσαν, είναι να εξαλείψει όλες τις ανθρώπινες ασθένειες πριν το τέλος του τρέχοντος αιώνα.
  • Τα ετήσια έσοδα του Facebook το 2016 έφτασαν τα 27 δισεκατομμύρια δολάρια.
  • H Κίνα έχει απαγορεύσει την πρόσβαση στο Facebook, αν και υπάρχουν τρόποι και παρακάμπτεται η απαγόρευση.

Φιλόδοξος στόχος του επικεφαλής της υπηρεσίας είναι να βελτιώσει έτσι την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ώστε κάθε μέλος του να είναι σε θέση να σχηματίσει τη «μεγάλη εικόνα», όχι μόνο να βλέπει την αντίθετη άποψη από τη δική του, αλλά πλήθος απόψεων γύρω από ένα θέμα, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει πώς θα μπορούσε να επιτευχθεί κάτι τέτοιο. Μια ιδέα είναι να προβάλλονται διαφορετικές απόψεις γύρω από κάθε είδηση που εμφανίζεται στο χρονολόγιο του χρήστη.

{{{related}}}

tech.in.gr

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024