Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Με τα Neffos X1 και Neffos X1 Max,  η TP-Link στην ανταγωνιστική αγορά smartphone

Με τα Neffos X1 και Neffos X1 Max, η TP-Link στην ανταγωνιστική αγορά smartphone

Η TP-Link, μια εταιρεία που διακρίνεται για τις επιδόσεις της στη διάθεση συσκευών δικτύωσης, επιχειρεί από το 2015 την επέκτασή της στην αγορά των smartphone με τη σειρά Neffos. Στη σειρά αυτή προστίθενται τώρα δύο νέα μοντέλα τα Neffos X1 και Neffos X1 Max, με την προσδοκία ότι τα τεχνικά χαρακτηριστικά και η εμπειρία χρήσης θα την καθιερώσουν στην νέα αυτή αγορά.

Η TP-Link, μια εταιρεία που διακρίνεται για τις επιδόσεις της στη διάθεση συσκευών δικτύωσης, επιχειρεί από το 2015 την επέκτασή της στην αγορά των smartphone με τη σειρά Neffos. Στη σειρά αυτή προστίθενται τώρα δύο νέα μοντέλα τα Neffos X1 και Neffos X1 Max, με την προσδοκία ότι τα τεχνικά χαρακτηριστικά και η εμπειρία χρήσης θα την καθιερώσουν στην νέα αυτή αγορά.

Συγκεκριμένα, ο No1 παίκτης στην αγορά προϊόντων ασύρματης δικτύωσης μέσω Wi-Fi επί 20 συναπτά έτη, επιχειρεί να εδραιώσει τη θέση της και στην αγορά των smartphones, περνώντας στην πλευρά της παραγωγής προϊόντων που ενσωματώνουν τη δυνατότητα αξιοποίησης του Διαδικτύου, το λεγόμενο Ίντερνετ των Πραγμάτων ή IoT.

Η στρατηγική ΙοΤ της εταιρείας συνοψίζεται στα εξής: τα router IoT ως συσκευές και hub πληροφορίας, τα smartphone ως βασικά μέσα διασύνδεσης μεταξύ ανθρώπων και συσκευών, το cloud ως πλατφόρμα ανταλλαγής δεδομένων και επεξεργασίας, και τέλος, διάφορες λύσεις έξυπνου σπιτιού. Στην καρδιά αυτής της στρατηγικής και του ΙοΤ οικοσυστήματος της TP-Link βρίσκονται τα smartphone, ως η κατεξοχήν συσκευή διάδρασης μεταξύ ανθρώπων αλλά και ανθρώπων-συσκευών.

Σε ότι αφορά στη σχεδίαση, η TP-Link αναδεικνύει ως κορυφαίο χαρακτηριστικό της σχεδιαστικής προσέγγισης που ακολουθεί τη διπλή κυρτή πίσω όψη που στενεύει στις άκρες και επιτρέπει την εργονομική λαβή, με ευκολότερο κράτημα και λειτουργία με το ένα χέρι σε σύγκριση με άλλες συσκευές παρόμοιου μεγέθους.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις φωτογραφικές δυνατότητες αμφότερων των νέων μοντέλων: Η νέα σειρά διαθέτει πίσω κάμερα με αισθητήρα 13 megapixel της Sony, φωτισμό στην πίσω όψη, φακό 5P και γρήγορη PDAF (ανίχνευση αυτόματης εστίασης) σε μόλις 0,2 δευτερόλεπτα. Διαθέτει επίσης φακό με διάφραγμα f/2,0 για πιο καθαρές λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και προσφέρει μικρό βάθος πεδίου.

Τα Neffos X1 και X1 Max διαθέτουν δυνατότητα νυχτερινής λήψης σε πραγματικό χρόνο, «ώστε ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, η εικόνα που βλέπουν οι χρήστες να είναι η εικόνα που έχει καταγραφεί – ώστε να μην χρειάζεται ο χρήστης να μαντεύει την εικόνα που απαθανατίζει σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού». Οι κάμερες συμπεριλαμβάνουν επίσης και στάνταρ χαρακτηριστικά, όπως HDR, Time Lapse και Πανόραμα.

Η λειτουργία ζωντανής λήψης περνά από την μπροστινή, 5 megapixel κάμερα ενώ το Beautify mode σε πραγματικό χρόνο κάνει τη λήψη των selfies ενστικτώδη υπόθεση. Με το Neffos X1 και το Χ1 Max η τέλεια selfie απέχει μόλις το πάτημα ενός κουμπιού μακριά.

Το Neffos X1 και το Χ1 Max αντλούν την επεξεργαστική τους ισχύ από το οκταπύρηνο τσίπσετ MediaTek Helio P10, έχουν RAM 2,3 ή 4GB ανάλογα με το μοντέλο και, ομοίως, ROM 16, 32 ή 64GB, που μπορεί να επεκταθεί με μια κάρτα microSD έως και 128GB. Το τηλέφωνο υποστηρίζει dual-band Wi-Fi και πολλαπλές ζώνες LTE για γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο όπου αυτό είναι διαθέσιμο.

Σε ότι αφορά στη μπαταρία, το X1 διαθέτει 2.250mAh και το X1 Max 3.000 mAh (σύμφωνα με τον κατασκευαστή 3.000mAh είναι αρκετά για μια ολόκληρη ημέρα, με υποστήριξη γρήγορης φόρτισης έως και 50% σε 30 λεπτά).

Το πάχος του Neffos X1 Max είναι μόλις 2,75 χιλιοστά, ένα από τα πιο λεπτά στην αγορά, ενώ το X1 έχει πάχος 2,95 χιλιοστών. Το X1 και το X1 Max διαθέτουν επίσης πολύ λεπτό πλαίσιο (πρόσοψη) και λείες άκρες που φτάνουν μόλις τα 0,6 χιλιοστά. Με το μήκος των τηλεφώνων να έχει διατηρηθεί στο ελάχιστο, η αναλογία οθόνης και σώματος της συσκευής είναι υψηλή στο 76%.

Η οθόνη χρησιμοποιεί πλήρως τεχνολογία in-cell με TDDI (touch and display driver integration), που είναι ελαφρύτερη και 0,2 χιλιοστά πιο λεπτή από ό,τι η συνηθισμένη επικάλυψη σε άλλα smartphones. Προσφέρει επίσης υψηλή ακρίβεια ελέγχου σε παιχνίδια και άλλες εφαρμογές και άψογη ενσωμάτωση της οθόνης με σημαντικά βελτιωμένη ποιότητα εικόνας, ενώ επίσης παρατείνει την διάρκεια ζωής της μπαταρίας, σημειώνει η TP-Link.

Η οθόνη με γυαλί 2,5D Corning Gorilla Glass στο X1 Max προσφέρει φυσική αίσθηση αφής κατά το swiping της οθόνης. Η εμφάνιση της οθόνης – 5,5 ίντσες – έχει υψηλή αντίθεση χρωμάτων 1800:1, «προσφέροντας την καλύτερη αίσθηση στην κατηγορία του». Τα χρώματα αποδίδονται με απόλυτη ακρίβεια και ζωντάνια. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, οι λεπτομέρειες είναι έντονες και οι γωνίες θέασης είναι εξαιρετικές ακόμα και αν βλέπετε από δύσκολες γωνίες. Οι συσκευές της σειράς Neffos X «είναι τέλειες για παιχνίδια με πλούσια γραφικά αλλά και σειρές ή ταινίες», υποστηρίζει η εταιρεία.

Οι τιμές ξεκινούν από μόλις €189 για το Neffos X1 και €239 για το μεγαλύτερο και πιο ισχυρό Neffos X1 Max, διαθέσιμα σε δύο χρώματα (cloudy grey και sunrise gold).

tech.in.gr

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024