Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Διασυρμός της Άρσεναλ στο Μόναχο, προβάδισμα για Ρεάλ

Διασυρμός της Άρσεναλ στο Μόναχο, προβάδισμα για Ρεάλ

Μετά την Παρί Σεν Ζερμέν, άλλη μία ομάδα «καθάρισε» -ουσιαστικά- από το πρώτο κιόλας ματς την πρόκριση για τους προημιτελικούς του Champions League. Η ιστορία επαναλαμβάνεται και μετά το 2005, το 2013 και 2014, η Μπάγερν «πετάει έξω» από την φάση των «16» την Άρσεναλ. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι καλύτερη ομάδα από τη Νάπολι και ως τέτοια έβγαλε εξαιρετική αντίδραση όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ από τους «παρτενοπέι», μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», επικρατώντας με 3-1 και παίρνοντας σαφέστατο προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League, ενόψει της ρεβάνς στο «Σαν Πάολο», στις 7 Μαρτίου.

Μετά την Παρί Σεν Ζερμέν, άλλη μία ομάδα «καθάρισε» -ουσιαστικά- από το πρώτο κιόλας ματς την πρόκριση για τους προημιτελικούς του Champions League. Η ιστορία επαναλαμβάνεται και μετά το 2005, το 2013 και 2014, η Μπάγερν «πετάει έξω» από την φάση των «16» την Άρσεναλ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι καλύτερη ομάδα από τη Νάπολι και ως τέτοια έβγαλε εξαιρετική αντίδραση όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ από τους «παρτενοπέι», μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», επικρατώντας με 3-1 και παίρνοντας σαφέστατο προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League, ενόψει της ρεβάνς στο «Σαν Πάολο», στις 7 Μαρτίου.

Ας δούμε αναλυτικά:

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 5-1

Χάρις στο εκρηκτικό δεύτερο μέρος, η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι μετέτρεψε το 1-1 του ημιχρόνου σε 5-1, έφτασε τις 16 νίκες σε ισάριθμα εντός έδρας ματς στη διοργάνωση και, πλέον, η ρεβάνς της 7ης Μαρτίου στο «Εμιρεϊτς» έχει αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα.

Οι Βαυαροί έκαναν ίσως το καλύτερό τους ματς στο Champions League, καθώς εκτός από τα πέντε γκολ που πέτυχαν, έχασαν πολλές ευκαιρίες, είχαν δοκάρι με τον Λεβαντόφσκι, ενώ διαμαρτύρονται δικαίως για δύο πέναλτι που δεν τους δόθηκαν σε χέρι του Μπεγερίν στο πρώτο και στο δεύτερο μέρος του Κοκλέν.

Με το πιο όμορφο γκολ της βραδιάς, ο Ρόμπεν έδωσε προβάδισμα στους «κόκκινους» στο 11΄, αλλά στο 30΄ οι «κανονιέρηδες» απάντησαν με τον Αλέξις Σάντσες. Ο Χιλιανός εκτέλεσε πέναλτι που απόκρουσε ο Νόιερ, στο «ριμπάουντ» έπιασε… αέρα, αλλά δεν τα παράτησε και με γυριστό σουτ ισοφάρισε.

Οι γηπεδούχοι «αγρίεψαν» στο δεύτερο μέρος κι από το 53΄ έως το 63΄ πέτυχαν τρία γκολ. Τα δύο τελευταία ο Τιάγκο Αλκάνταρα, ενώ είχε δώσει προβάδισμα ο Λεβαντόφσκι με κεφαλιά.

Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε στο 89΄ ο Μίλερ με δυνατό σουτ, υποχρεώνοντας τους «κανονιέρηδες» στην πιο βαριά ήττα τους στο Champions League.

Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)
Κίτρινες: Χούμελς, Λαμ (χάνει το επόμενο ματς) – Μουστάφι, Τσάκα

ΜΠΑΓΕΡΝ (Κάρλο Αντσελότι): Νόιερ, Χούμελς, Τιάγκο Αλκάνταρα, Μαρτίνεθ, Λεβαντόφσκι (86΄ Μίλερ), Ρόμπεν (88΄ Ραφίνια), Κόστα (84΄ Κίμιχ), Αλόνσο, Λαμ, Βιδάλ, Αλάμπα

ΑΡΣΕΝΑΛ (Αρσέν Βενγκέρ): Οσπίνα, Γκιμπς, Κοσιενλί (49΄ Γκάμπριελ), Σάντσες, Οζίλ, Τσάμπερλεν, Ιβόμπι (66΄ Γουόλκοτ), Μουστάφι, Μπεγερίν, Τσάκα, Κοκλέν (77΄ Ζιρού)

Ρεάλ Μαδρίτης – Νάπολι 3-1

Ο αγώνας άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τους φιλοξενούμενους, αφού στο 8ο λεπτό ο Ινσίνιε εκμεταλλεύτηκε την κάθετη πάσα του Χάμσικ και τη λάθος θέση του Κέιλορ Νάβας για να ανοίξει το σκορ από μακριά, με ένα πολύ τεχνικό σουτ.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση σχετικά γρήγορα και συγκεκριμένα δέκα λεπτά αργότερα. Στο σημείο εκείνο ο Καρβαχάλ σέντραρε έξοχα με το εξωτερικό στην καρδιά της άμυνας, ο Μπενζεμά βρέθηκε πλασαρισμένος σε επίκαιρη θέση και με κεφαλιά «έγραψε» το 1-1.

Στο 42΄ ο Ρονάλντο βρήκε τον Γάλλο επιθετικό, αυτός πλάσαρε, αλλά η μπάλα βρήκε στον Ρέινα και ύστερα στο δοκάρι και κατέληξε κόρνερ. Στο 49΄ όμως ο Ισπανός τερματοφύλακας της Νάπολι δεν κατόρθωσε να αντιδράσει στο εν κινήσει πλασέ του Τόνι Κρόος, που κι αυτός είχε δεχθεί την πάσα του CR7.

Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε το τρίτο και ωραιότερο γκολ του αγώνα. Το πέτυχε ο Κασεμίρο με εκπληκτικό βολέ από περίπου 30 μέτρα και πλάγια δεξιά, όταν σούταρε απευθείας με την μπάλα να έρχεται από ψηλά. Η ομάδα του Σάρι έχασε την ευκαιρία να κάνει τη ζωή της πιο εύκολη στο 68΄, όταν ο Μέρτενς πλάσαρε πάνω από το δοκάρι μετά την πάσα του Καγεχόν.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ράμος, Μόντριτς – Ζιελίνσκι, Μέρτενς

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ, Ράμος (71΄ Πέπε), Βαράν, Ρονάλντο, Κρόος, Μπενζεμά (82΄ Μοράτα), Χάμες Ροντρίγκες (76΄ Βάσκεθ), Μαρτσέλο, Κασεμίρο, Μόντριτς.

ΝΑΠΟΛΙ (Μαουρίτσιο Σάρι): Ρέινα, Χισάι, Καγεχόν, Μέρτενς, Χάμσικ (84΄ Μίλικ), Ζιελίνσκι (75΄ Άλαν), Ινσίνιε, Κουλιμπαλί, Γκουλάμ, Αλμπιόλ, Ντιαβαρά.

Στους πρώτους αγώνες της φάσης των «16» του Champions League σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Ντόρτμουντ(Γερμανία) 1-0
Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 4-0
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Αρσεναλ (Αγγλία) 5-1
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Νάπολι (Ιταλία) 3-1

Λεβερκούζεν(Γερμανία)-Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) 21/02
Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)-Μονακό (Γαλλία) 21/02

Πόρτο (Πορτογαλία)-Γιουβέντους (Ιταλία) 22/02
Σεβίλλη (Ισπανία)-Λέστερ (Αγγλία) 22/02

*Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 7,8,14 και 15 Μαρτίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024