Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σώθηκε κουταβάκι που είχε παγιδευτεί δέκα μέρες σε πηγάδι

Σώθηκε κουταβάκι που είχε παγιδευτεί δέκα μέρες σε πηγάδι

Πυροσβέστες με τη βοήθεια ανθρακωρύχων και μαθητών λυκείου έσωσαν στην Κωνσταντινούπολη ένα κουτάβι τεσσάρων μηνών που παρέμενε παγιδευμένο σε πηγάδι εδώ και 10 ολόκληρες ημέρες, σε μία μαραθώνια επιχείρηση διάσωσης που συγκίνησε την τουρκική κοινή γνώμη και έκανε το κουταβάκι διεθνώς γνωστό. Οι πυροσβέστες εργάστηκαν αδιάλειπτα για πολλές ημέρες προκειμένου να απεγκλωβίσουν τον σκυλάκο που βαφτίστηκε Κουγιού -σημαίνει Πηγάδι (!) στα τουρκικά.

Πυροσβέστες με τη βοήθεια ανθρακωρύχων και μαθητών λυκείου έσωσαν στην Κωνσταντινούπολη ένα κουτάβι τεσσάρων μηνών που ήταν παγιδευμένο σε ένα πηγάδι εδώ και 10 ολόκληρες ημέρες, σε μία επιχείρηση διάσωσης που συγκίνησε την τουρκική κοινή γνώμη και έκανε το κουταβάκι διεθνώς γνωστό.

Ο σκύλος ράτσας Κάνγκαλ εντοπίστηκε σχεδόν δύο εβδομάδες πριν ενώ είχε παγιδευτεί σε ένα πηγάδι βάθους 70 μέτρων σε δασώδη περιοχή της συνοικίας Μπεϊκόζ της Κωνσταντινούπολης.

Τις ομάδες αντιμετώπισης καταστροφών και τους πυροσβέστες βοήθησαν ανθρακωρύχοι και μαθητές, οι οποίοι κατασκεύασαν ένα ρομποτικό βραχίονα για να βοηθήσει στην ανάσυρση του κουταβιού, το οποίο ονόμασαν Κουγιού (Πηγάδι).

Το ζωάκι διασώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης από τα μέλη των συνεργείων που χρησιμοποίησαν κάμερες νυχτερινής όρασης. Μόλις ολοκληρώθηκε η επιχείρηση, το συγκεντρωμένο πλήθος ξέσπασε σε επευφημίες, όπως δείχνουν τα πλάνα που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα.

Οι πυροσβέστες εργάστηκαν αδιάλειπτα για πολλές ημέρες προκειμένου να απεγκλωβίσουν τον Κουγιού, καθώς την επιχείρηση καθυστερούσε το μεγάλο βάθος του πηγαδιού. Επιπλέον, αποφάσισαν να μην σκάψουν για να προσεγγίσουν το ζώο, καθώς υπήρχαν ανησυχίες ότι το πηγάδι θα γκρεμιζόταν.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, κατέβαζαν φαγητό και νερό στο κουτάβι.

Η ετικέτα #Kuyu αναδείχθηκε στη δεύτερη δημοφιλέστερη στο τουρκικό Twitter.

Αφού τον πήγαν σε μια κτηνιατρική κλινική, προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις, ο Κουγιού μεταφέρθηκε στον πυροσβεστικό σταθμό του Μπεϊκόζ, το νέο του σπίτι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024