Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Χατ τρικ» στην ασφάλεια για την Volvo χάρη στις επιδόσεις της σειράς 90

«Χατ τρικ» στην ασφάλεια για την Volvo χάρη στις επιδόσεις της σειράς 90

Οι επιδόσεις ασφάλειας της σειράς 90 στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP χαρίζουν στην Volvo τις τρεις πρώτες θέσεις των καλύτερων επιδόσεων στην ιστορία του θεσμού.

Τα πρόσφατα αποτελέσματα του νέου κύκλου δοκιμών πρόσκρουσης που ανακοίνωσε ο Euro NCAP, επιβεβαίωσαν με τον πλέον εμφατικό τρόπο την κορυφαία θέση της Volvo στον τομέα της ασφάλειας των αυτοκινήτων καθώς από το 1997 που ιδρύθηκε η ανεξάρτητη ευρωπαϊκή αρχή, τα τρία μοντέλα που σημείωσαν διαχρονικά την καλύτερη επίδοση ανήκουν – και τα τρία – στη Volvo και στην πολύ πρόσφατη ιστορία της που συνοψίζεται υπό τον τίτλο σειρά 90.

Για την ακρίβεια, το χατ τρικ ασφάλειας της Volvo επετεύχθη χάρη στις επιδόσεις που κατέγραψαν τα νέα S90 και V90 στον τελευταίο κύκλο δοκιμών πρόσκρουσης που διεξήγαγε ο EuroNCAP και όπου μάλιστα τα δύο σουηδικά μοντέλα εκτός από την πεντάστερη συνολική αξιολόγησή τους απέσπασαν, για πρώτη φορά την μέγιστη βαθμολογία των έξι πόντων στην υποκατηγορία όπου αξιολογείται η απόδοση του συστήματος αυτόνομης πέδησης σε ενδεχόμενο ατύχημα με πεζό.

Με δεδομένη την κορυφαία επίδοση των S90 και V90 σε συνδυασμό με την αντιστοίχως υποδειγματική βαθμολόγηση του XC90 στο πρόσφατο παρελθόν, η Volvo και τα μοντέλα της σειράς 90 πιστώνονται τις καλύτερες επιδόσεις στην εικοσαετή ιστορία του Euro NCAP.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από την πρόσφατη πρωτιά στην αξιολόγηση των S90 και V90 από το EuroNCAP, το XC90 ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που – το Σεπτέμβριο του 2015 – κατέκτησε το μέγιστο της βαθμολογίας στη δοκιμή Αυτόνομης Πέδησης Έκτακτης Ανάγκης σε διαδικασία προσέγγισης προπορευόμενου αυτοκινήτου. Επίσης οι υψηλές βαθμολογίες αποδίδονται σε συστήματα τεχνολογίας τα οποία ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό τους όπως το City Safety το οποίο αποτελεί κοινή συνισταμένη όλων των μοντέλων Volvo.

«Όλα τα συστήματα ασφάλειας της Volvo είναι προσανατολισμένα να λειτουργούν άριστα σε πραγματικές συνθήκες, για ένα αύριο χωρίς απώλειες ζωής και σοβαρά τροχαία ατυχήματα, έτσι όπως έχουμε δημόσια δεσμευθεί και μέσα από το Vision 2020», δήλωσε η Malin Ekholm, διευθύντρια του Volvo Car Safety Centre. «Αντιπροσωπεύουν ένα πολύ σημαντικό βήμα στην πρωτοπορία της Volvo στην αυτόνομη οδήγηση, την οποία θεωρούμε κομβική για τη μείωση των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων», κατέληξε η υπεύθυνη ασφάλειας στην Volvo.

auto.in.gr

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024