Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz EVA: Τα φαινόμενα απατούν

Mercedes-Benz EVA: Τα φαινόμενα απατούν

Ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στην παραγωγή αμιγώς ηλεκτροκίνητων προτάσεων βρίσκεται η Mercedes-Benz μετά και την έναρξη των δοκιμών εξέλιξης πρωτότυπων που βασίζονται στην εξειδικευμένη πλατφόρμα EVA.

Το βορειότερο τμήμα της σκανδιναβικής χερσονήσου επέλεξε η Mercedes-Benz για τις δοκιμές εξέλιξης ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου πρωτότυπου το οποίο θα αποτελέσει την απαρχή μιας νέας εποχής για τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Αν και το καμουφαλισμένο αμάξωμα της υπό εξέλιξη Mercedes-Benz παραπέμπει στην GLC, στην πραγματικότητα κάτω από τις μεταλλικές επιφάνειες του πρωτοτύπου βρίσκεται η πλατφόρμα η οποία θα φιλοξενήσει όλες τις αμιγώς ηλεκτροκίνητες προτάσεις του Γερμανού κατασκευαστή.

Επί της ουσίας πρόκειται για το τροποποιημένο δάπεδο που αξιοποιεί η C-Class, το οποίο ωστόσο έχει υποστεί τις απαραίτητες τροποποιήσεις ώστε να υποστηρίξει τις ιδιαίτερες ανάγκες και απαιτήσεις ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος.

Η πλατφόρμα που έχει γίνει γνωστή με την κωδική ονομασία EVA έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας μπαταριών βάρους 400 κιλών, οι οποίες θα αναλαμβάνουν την τροφοδοσία ενός ή δύο ηλεκτρικών μοτέρ.

Το πρώτο θα είναι εκείνο που θα κινεί τους πίσω τροχούς φτάνοντας σε ισχύ ακόμα και τα 300 kW ενώ το δεύτερο θα λειτουργεί συμπληρωματικά, κινώντας τους μπροστινούς τροχούς και διαμορφώνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα ιδιότυπο σύστημα τετρακίνησης.

Από τα χαρακτηριστικά των πρώτων αμιγώς ηλεκτροκίνητων προτάσεων της Mercedes-Benz που αναμένονται το 2018 δεν θα λείπει η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση, η οποία θα διασφαλίζει την καλύτερη διαχείριση του αυξημένου βάρους.

Πρωταρχικός στόχος της Mercedes-Benz είναι η δημιουργία μιας πρότασης ικανής να ανταγωνιστεί το Tesla Model S, ωστόσο σύντομα η γκάμα των ηλεκτροκίνητων προτάσεών της γερμανικής φίρμας θα διευρυνθεί με ένα ανάλογων προδιαγραφων SUV.

AUTOMEDIA

Sports in

«Βόμβα» του ESPN για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Ρεπορτάζ που… ταράζει τα νερά για Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μιλγουόκι Μπακς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024