Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί ποστάρουν κάθε μέρα στο Facebook τις επιδόσεις τους στη γυμναστική;

Γιατί ποστάρουν κάθε μέρα στο Facebook τις επιδόσεις τους στη γυμναστική;

Το ερώτημα αυτό αποτέλεσε αντικείμενο έρευνας στο βρετανικό πανεπιστήμιο Brunel. Από την έρευνα αυτή διαπιστώνεται πως οι συχνές αναρτήσεις για την τακτική άσκηση κερδίζουν πολλά Like και έτσι λειτουργούν τελικά ως κίνητρο για περαιτέρω εκγύμναση. Από την άλλη, η ίδια έρευνα δείχνει ότι όσοι κάνουν Like σε αυτά τα post, το κάνουν από ευγένεια, ενώ στην πραγματικότητα δεν επικροτούν αυτά τα εγωκεντρικά δημοσιεύματα.

Το ερώτημα αυτό αποτέλεσε αντικείμενο έρευνας στο βρετανικό πανεπιστήμιο Brunel.

Από την έρευνα αυτή διαπιστώνεται πως οι συχνές αναρτήσεις για την τακτική άσκηση κερδίζουν πολλά Like και έτσι λειτουργούν τελικά ως κίνητρο για περαιτέρω εκγύμναση.

Από την άλλη, η ίδια έρευνα δείχνει ότι όσοι κάνουν Like σε αυτά τα post, το κάνουν από ευγένεια, ενώ στην πραγματικότητα δεν επικροτούν αυτά τα εγωκεντρικά δημοσιεύματα, εξηγεί η Δρ Τάρα Μάρσαλ. Συμπληρώνει δε, πως όσοι συχνά καταγράφουν online τις γυμναστικές τους ασκήσεις τείνουν να είναι νάρκισσοι.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, κύριος στόχος των μελών του Facebook που πάσχουν από ναρκισσισμό είναι να διαλαλήσουν πόσο χρόνο αφιερώνουν στην βελτίωση της εξωτερικής τους εμφάνισης. Αυτά τα post λαμβάνουν τα περισσότερα like, ο υψηλός όμως αριθμός τους δεν σημαίνει, κατ’ανάγκη, ότι εκείνοι που δήλωσαν «Μου αρέσει!», πράγματι το εννοούν, εξηγούν.

Το αποτέλεσμα για έναν νάρκισσο είναι θετικό, σημειώνει η επικεφαλής της έρευνας -περισσότερα Like, περισσότερα Comments- όμως, η έρευνα έδειξε ότι οι φίλοι τους στο Facebook τους επιβραβεύουν από ευγένεια, ενώ ενδόμυχα συμβαίνει το αντίθετο -δεν τους αρέσει αυτή η αυτοπροβολή.

Διαβάστε επίσης, στο in.gr Τεχνολογία:

tech.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024