Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Porsche Mission E: Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης

Porsche Mission E: Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης

Την αμιγώς ηλεκτροκίνητη εποχή της Porsche πρόκειται να εγκαινιάσει μέσα στα επόμενο χρόνια η έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου Mission E οι δοκιμές εξέλιξης της οποίας έχουν ήδη ξεκινήσει.

Στη μακρινή Φινλανδία συνεχίζονται οι δοκιμές εξέλιξης της Porsche Mission E η οποία φιλοδοξεί να αποτελέσει την πρώτη αμιγώς ηλεκτροκίνητη πρόταση της γερμανικής φίρμας.

Για τις ανάγκες των δοκιμών χρησιμοποιείται το αμάξωμα της Porsche Panamera, το οποίο ωστόσο έχει υποστεί τις απαραίτητες τροποποιήσεις ώστε να δημιουργηθεί ο απαραίτητος χώρος για τους συσσωρευτές ηλεκτρικής ενέργειας.

Η έκδοση παραγωγής της Porsche Mission E πρόκειται να αποτελέσει τον βασικό ανταγωνιστή του Tesla Model S, διαθέτοντας τις διαστάσεις μιας μεγάλης μπερλίνας και αυτονομία που θα προσεγγίζει τα 550 χιλιόμετρα.

Από την πρώτη αμιγώς ηλεκτροκίνητη της Porsche δεν θα λείπουν φυσικά και οι εκρηκτικές επιδόσεις. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, λοιπόν, η επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα θα ολοκληρώνεται σε 3,5 δευτερόλεπτα, ενώ τα 200 χλμ./ώρα θα επιτυγχάνονται σε λιγότερο από 12 δευτερόλεπτα.

Τέλος, χάρη σε ταχυφορτιστές ισχύος 800V που πρόκειται να εξελίξει η ίδια η Porsche, η έκδοση παραγωγής του Mission E θα ανακτά το 80% του ηλεκτρικού φορτίου της σε μόλις 15 λεπτά.

AUTOMEDIA

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024