Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τόσκας: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να υποβαθμίσουν τις επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ.

Τόσκας: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να υποβαθμίσουν τις επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ.

Προσπάθεια υποβάθμισης των πρόσφατων επιτυχιών της Αστυνομίας, όπως η σύλληψη της Πόλας Ρούπα, καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Φώφη Γεννηματά ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή την κριτική που δέχεται ο ίδιος από την αντιπολίτευση έπειτα μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στην κλούβα των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. «Η Αριστερά είναι η κύρια δύναμη απέναντι στην τρομοκρατία» ανέφερε ο Νίκος Τόσκας.

Προσπάθεια υποβάθμισης των πρόσφατων επιτυχιών της Αστυνομίας, όπως η σύλληψη της Πόλας Ρούπα, καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Φώφη Γεννηματά ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή την κριτική που δέχεται ο ίδιος από την αντιπολίτευση έπειτα μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στην κλούβα των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Νίκος Τόσκας σημείωσε ότι στα Εξάρχεια και σε άλλες περιοχές της Αττικής υπάρχει σημαντική αύξηση της αστυνόμευσης και μεγάλη μείωση της εγκληματικότητας, στοιχεία που δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν από κάποιους κύκλους της αντιπολίτευσης, για λόγους προπαγανδιστικούς.

«Όταν έγινε πριν έναν μήνα η σύλληψη 80 διακινητών στο κέντρο της Αθήνας, ξέρετε πόσο μειώθηκε η διακίνηση ναρκωτικών; Ξέρετε πώς έχει ενισχυθεί η αστυνόμευση στη δυτική Αττική;» αναρωτήθηκε, λέγοντας πως «μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν».

Ο αναπληρωτής υπουργός αρνήθηκε ότι ευσταθεί η κριτική περί πολιτικής ανοχής και χαμηλών τόνων, λέγοντας πως το «καλή η Αστυνομία, αλλά κακός ο υπουργός» και το ότι «η Αστυνομία θέλει, αλλά δεν την αφήνει ο υπουργός» είναι παλαιοκομματικές αντιλήψεις.

Κατά τον κ. Τόσκα, «δεν υπάρχει νεοτρομοκρατία, υπάρχουν ουρές της παλαιάς τρομοκρατίας οι οποίες σιγά σιγά εξουδετερώνονται». Ο ίδιος εκτίμησε ότι το χτύπημα στηΧαριλάου Τρικούπη ήταν αντίδραση κάποιων, επειδή η σύλληψη της Πόλας Ρούπα ήταν πολύ σημαντικό πλήγμα, «γιατί συνελήφθη ένα πολύ σημαντικό στέλεχος τρομοκρατικών οργανώσεων».

«Η Αριστερά είναι η κύρια δύναμη απέναντι στην τρομοκρατία» ανέφερε ο κ. Τόσκας, σημειώνοντας ότι δεν είναι κάτι καινούριο οι επιθέσεις κατά των αστυνομικών και γενικότερα η κατάσταση στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, είναι «πολύ επιπόλαιη» η δέσμευση του κ. Μητσοτάκη ότι θα καθαρίσει τα Εξάρχεια μέσα σε λίγα 24ωρα, υποστηρίζοντας ότι το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται με τη «λύση της εφ’ όπλου λόγχης και της γενικευμένης επίθεσης».

«Δεν λύνονται έτσι τα προβλήματα τόσο γρήγορα, εκτός αν θέλουμε να προκαλέσουμε περισσότερη ζημιά. Περισσότερο κακό, παρά καλό» είπε ο κ. Τόσκας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024