Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το δώρο του αφεντικού σε άνδρες οδοκαθαριστές ήταν ...ψηλοτάκουνα

Το δώρο του αφεντικού σε άνδρες οδοκαθαριστές ήταν …ψηλοτάκουνα

«Ψηλοτάκουνα; Πλάκα μου κάνετε;» ήταν η αντίδραση του οδοκαθαριστή Τζάο από την Κίνα όταν άνοιξε το πρωτοχρονιάτικο δώρο των αφεντικών του. Για τις καινούριες γόβες που έλαβαν ήταν έξαλλοι και άλλοι εργάτες. Η δημοσιοποίηση της είδησης προκάλεσε αντιδράσεις αναγκάζοντας τον διευθυντή της εταιρείας να παραδεχθεί ότι κανείς δεν ήλεγξε τι έστελναν σε ποιον. Δεδομένου δε του βαθμού ευφυΐας των επικεφαλής της εταιρείας μόνο μειδίαμα προκαλεί η ορθή παρατήρηση ότι μια μάσκα για την ατμοσφαιρική ρύπανση θα ήταν πολύ χρησιμότερο δώρο.

Ένα ασυνήθιστο πρωτοχρονιάτικο δώρο έλαβαν την περασμένη εβδομάδα από τα αφεντικά τους οδοκαθαριστές στην κεντρική Κίνα. «Ψηλοτάκουνα; Πλάκα μου κάνετε;», δήλωσε οδοκαθαριστής, με το επώνυμο Τζάο, που εργάζεται στην Τζενγκτζόου, πρωτεύουσα της επαρχίας Χενάν.

Η δημοσιοποίηση της είδησης προκάλεσε έντονες αντιδράσεις αναγκάζοντας τον διευθυντή της εταιρείας να παραδεχθεί ότι κανείς δεν ήλεγξε τι έστελναν σε ποιον, διαβεβαιώνοντας ότι το λάθος θα διορθωθεί.

Δεδομένου δε του βαθμού ευφυΐας των επικεφαλής της εταιρείας μόνο μειδίαμα μπορεί να προκαλέσει η σωστή παρατήρηση ότι σε κάθε περίπτωση μια μάσκα για την ατμοσφαιρική ρύπανση θα ήταν πολύ χρησιμότερο δώρο.

«Ρε ποιοι κάνουν λεφτά και έχουν και εργάτες;» δικαίως θα αναρωτηθείτε, όπως ο Αυλωνίτης, διαβάζοντας αναλυτικά την είδηση…

Ένα βίντεο μικρής διάρκειας που ανέβηκε στο διαδίκτυο και που έδειχνε τον Τζάο να φορά τη στολή εργασίας του και να επιδεικνύει τα καινούργια εξάποντα ψηλοτάκουνα παπούτσιά του έγινε την Δευτέρα viral.

Ο ίδιος εργάζεται για μια εταιρία καθαρισμού στην περιοχή Έρκι και δήλωσε ότι ψηλοτάκουνα παπούτσια δέχθηκαν πολλοί συνάδελφοί του, σχεδόν όλοι άνδρες.

Η σύζυγός του, που εργάζεται για την ίδια εταιρία, έλαβε μόνο ένα ζευγάρι σανδάλια, και αυτό τρία νούμερα μικρότερο.

«Μας ζητήθηκε να δώσουμε το νούμερο παπουτσιού που φοράμε πολλές ημέρες νωρίτερα», δήλωσε ο Τζάο. «Ξέρω ότι η κίνηση ήταν καλοπροαίρετη, αλλά γιατί δεν μας πρόσφεραν κάτι πιο χρήσιμο;»

Πολλοί χρήστες του διαδικτύου επέκριναν την εταιρία επειδή δεν επέδειξε τον απαιτούμενο σεβασμό στους εργαζόμενούς της.

«Ηταν μια εθιμοτυπική κίνηση και καθόλου ειλικρινής», σχολίασε ο χρήστης «Να Γιαν».

«Το αφεντικό τους ήθελε πράγματι να κάνει κάτι για τους εργαζομένους, ή ήθελε απλά να πετύχει μια συμφωνία για το ξεστοκάρισμα κάποιου εμπόρου υποδημάτων;», ανέφερε ο χρήστης «Σίε Γουεϊφένγκ».

Στέλεχος της εταιρίας διέψευσε τους ισχυρισμούς αυτούς. «Τα παπούτσια ήταν δωρεά από ένα τοπικό εμπορικό κέντρο», δήλωσε ο Χου, γενικός διευθυντής της εταιρίας.

«Υπήρχαν παπούτσια για άνδρες και γυναίκες, αλλά δυστυχώς δεν είχαμε το χρόνο ή το προσωπικό να διασφαλίσουμε ότι τα σωστά παπούτσια θα δοθούν στους σωστούς ανθρώπους».

Ο Χου δήλωσε στο Xinhua ότι η εταιρία του υποσχέθηκε να συγκεντρώσει τα ακατάλληλα παπούτσια από τους εργαζομένους και να διασφαλίσει ότι θα λάβουν το σωστό ζευγάρι.

Ο Γου Σιν, δικηγόρος στη Γκουαγνκτζόου, δήλωσε ότι οι εργοδότες θα πρέπει να γνωρίζουν τι ακριβώς χρειάζονται οι εργαζόμενοι πριν τους κάνουν δώρα.

«Ένα ποτήρι νερού σε μια πολύ ζεστή καλοκαιρινή ημέρα ή μια μάσκα για την ατμοσφαιρική ρύπανση ίσως είναι περισσότερο πολύτιμα από ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα», δήλωσε.

Ο Γου είπε ότι είναι πιο σημαντικό να προστατεύονται τα δικαιώματα των εργαζομένων, καθώς κάποιοι οδοκαθαριστές έχουν παραπονεθεί ότι τους επιβάλλονται πρόστιμα όταν τους δουν να κάνουν διάλειμμα κατά τη διάρκεια του ωραρίου τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Xinhua

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024