Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Dell Canvas: Σχεδιάστε όπως παλιά, όπως με το χαρτί και το μολύβι

Dell Canvas: Σχεδιάστε όπως παλιά, όπως με το χαρτί και το μολύβι

Στο ετήσιο Consumer Electronics Show (CES), η Dell παρουσίασε μεταξύ άλλων το Canvas, μια επίπεδη επιφάνεια διαγωνίου 27 ιντσών επιστρέφοντας στον παραδοσιακό τρόπο δημιουργικής εργασίας, όπως με το χαρτί και το μολύβι.

Στο ετήσιο Consumer Electronics Show (CES), η Dell παρουσίασε μεταξύ άλλων το Canvas, μια επίπεδη επιφάνεια διαγωνίου 27 ιντσών επιστρέφοντας στον παραδοσιακό τρόπο δημιουργικής εργασίας, όπως με το χαρτί και το μολύβι.

Το Dell Canvas ξεκίνησε ως πρότυπο του επονομαζόμενου «έξυπνου γραφείου» το 2014. Σήμερα, ορίζεται ως μια νέα κατηγορία τεχνολογίας έξυπνου χώρου εργασίας, με τη φιλοδοξία να αυξήσει την παραγωγικότητα των δημιουργών περιεχομένου και των σχεδιαστών.

Ο έξυπνος χώρος εργασίας, με διαγώνιο 27 ίντσες και ανάλυση QHD, μπορεί να χρησιμοποιηθεί υπό γωνία ή οριζόντια πάνω σε ένα γραφείο, κατά τέτοιο τρόπο ώστε οι επαγγελματίες να μπορούν να δημιουργούν, να επικοινωνούν και να εκφράζουν τις σκέψεις και τις ιδέες τους με φυσικό τρόπο, όπως κάνουν με χαρτί και μολύβι.


Για παράδειγμα, με τη χρήση αφής, ψηφιακής γραφίδας και totems, το Dell Canvas μετατρέπει τα σχέδια σε μέρος της ψηφιακής ροής εργασίας και βελτιώνει τη συνεργατικότητα.

Το Dell Canvas αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Microsoft και μπορεί να βασιστεί πάνω σε πρακτικά οποιαδήποτε συσκευή με Windows 10. Το Dell Canvas συνεργάζεται αρμονικά με λύσεις λογισμικού από συνεργάτες των δυο εταιρειών όπως οι Adobe, Autodesk, AVID, Dassault Systems, SolidWorks και Microsoft, «με στόχο την απελευθέρωση της δημιουργικής ευφυίας όλων».

Η Consumer Electronics Association απένειμε τα ακόλουθα Βραβεία Καινοτομίας CES 2017 στην Dell:

  • Dell Canvas (τιμητική διάκριση στην κατηγορία “Τεχνολογία για έναν καλύτερο κόσμο”)
  • Dell XPS 13 2-in-1 (τιμητική διάκριση στην κατηγορία “Hardware και Υποσυστήματα υπολογιστών”)
  • Dell XPS 27 AIO (τιμητική διάκριση στην κατηγορία “Hardware και Υποσυστήματα υπολογιστών”)
  • Dell Latitude 5285 2-in-1 (τιμητική διάκριση στην κατηγορία “Hardware και Υποσυστήματα υπολογιστών”)
  • Dell 27 Ultrathin Monitor S2718D (τιμητική διάκριση στην κατηγορία “Περιφερειακά υπολογιστών”)
  • Dell Alienware 17 with Tobii Eye Tracking Technology (τιμητική διάκριση στην κατηγορία “Gaming”)
  • Dell Premier Wireless Keyboard and Mouse KM717 (τιμητική διάκριση στην κατηγορία “Αξεσουάρ υπολογιστών”)

Νέο convertible XPS 13 και πιο ισχυρό XPS 15

Η σειρά Dell XPS έχει κερδίσει περισσότερα βραβεία από κάθε άλλη στην ιστορία της Dell. Συνεχίζοντας αυτή την επιτυχημένη πορεία, η Dell προσθέτει ένα μοντέλο XPS 13 2-σε-1, το μικρότερο στον κόσμο σύστημα 2-σε-1 13 ιντσών, στην πολυαγαπημένη οικογένεια XPS. Το νέο μοντέλο διαθέτει μηχανισμό που του επιτρέπει περιστροφή 360 μοιρών για πολλαπλές διατάξεις, ανάλογα με την γωνία που επιθυμεί ο χρήστης, για χρήση με το σύστημα Continuum και μέχρι 15 ώρες ενεργειακής αυτονομίας αλλά και ευκρίνεια εικόνας QHD+ (5,7M pixels) τύπου InfinityEdge με δυνατότητα αφής—άλλη μια πρωτιά στην κατηγορία 2-σε-1.

Το σύστημα δεν χρειάζεται ψύξη με ανεμιστήρα κι έτσι παραμένει αθόρυβο, ενώ το αποθηκευτικό σύστημα τύπου SSD επιτρέπει ταχύτατη εκκίνηση και εκτέλεση εφαρμογών.

Ειδικά για τους επαγγελματίες, το XPS 13 2-σε-1 μπορεί να παραγγελθεί με επεξεργαστές 7ης γενιάς Intel Core vPro και Dell BIOS μαζί με software διαχείρισης—συνοδευόμενα από τις υπηρεσίες Dell ProSupport.

Παράλληλα, το ανανεωμένο XPS 15 είναι πλέον το μικρότερο laptop στον πλανήτη με οθόνη 15,6 ιντσών, το οποίο διαθέτει 7ης γενιάς επεξεργαστές Intel Core, αρχιτεκτονικής NVIDIA Pascal – γραφικά GeForce GTX 1050 και αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος για είσοδο στο σύστημα χωρίς την ανάγκη εισαγωγής συνθηματικού, χάρη στο Windows Hello, απλώς σύροντας το δάχτυλο.

Συστήματα XPS & Precision AIO «με την καλύτερη ηχητική απόδοση από κάθε άλλο all-in-one PC»

Ορισμένα All-in-One (AIO) PC της αγοράς παραγκωνίζουν τη σημασία της καλής ηχητικής απόδοσης. Όχι όμως και το νέο XPS 27 AIO και το νέο αντίστοιχο επαγγελματικό σύστημα Precision, σημειώνει η Dell, τα οποία σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με τον Jack Joseph Puig, βραβευμένο με Grammy παραγωγό και διευθυντή δημιουργικής καινοτομίας στη Waves Audio.

Τα δύο νέα αυτά PC ανεβάζουν τον ήχο σε νέα επίπεδα πιστότητας, η οποία μέχρι σήμερα ήταν δυνατό να επιτευχθεί μόνο με την προσθήκη εξωτερικής sound bar. Το ενσωματωμένο σύστημα ήχου αποδίδει το πλήρες φάσμα συχνοτήτων, αποδίδοντας τον καλύτερο ήχο που συναντά κανείς σε σύστημα AIO, χάρη σε 10 ηχεία συνολικής απόδοσης 50W ανά κανάλι.

Η οπτική εμπειρία είναι εξίσου εντυπωσιακή, αφού η οθόνη διαθέτει ένα πανέμορφο panel 4K Ultra HD (3840 x 2160) edge-to-edge με δυνατότητα αφής και αποδίδει το 100 τοις εκατό του χρωματικού φάσματος Adobe RGB.

Το Precision AIO δίνει ακόμη περισσότερες επιλογές χάρη στους επεξεργαστές Intel Xeon, τα γραφικά AMD Radeon Pro που μπορούν να ανταποκριθούν άνετα σε εφαρμογές VR, ενώ η αξιοπιστία αντανακλάται στις πιστοποιήσεις ISV που καλύπτουν εφαρμογές από κορυφαίες εταιρείες όπως η AVID και η SolidWorks, αλλά και κορυφαία προγράμματα ασφαλείας και διαχείρισης.

Το πρώτο VR-ready mobile workstation της Dell

Η Dell είναι πρωτοπόρος στην εικονική πραγματικότητα – virtual reality (VR) με τις περισσότερες διαθέσιμες επιλογές σε PC στην αγορά, συμπεριλαμβανομένων των XPS, Alienware και Precision workstations, τα οποία υποστηρίζουν τα κράνη Oculus και HTC. Αυτά τα εξαιρετικά δημοφιλή κράνη εικονικής πραγματικότητας έχουν προκαλέσει τεράστια ζήτηση σε εφαρμογές VR, με αποτέλεσμα την ανάγκη για ισχυρά συστήματα που θα χρησιμοποιήσουν οι δημιουργοί περιεχομένου.

{{{related}}}

Tο Dell Precision 7720 mobile workstation είναι ένα τέτοιο σύστημα και μάλιστα αποτελεί το πρώτο σύστημα VR-ready mobile workstation της εταιρείας, σχεδιασμένο για δημιουργία περιεχομένου VR. Είναι το πλέον ισχυρό mobile workstation της Dell, χάρη στους 7ης γενιάς επεξεργαστές Intel Core και Intel Xeon, αλλά και τα επαγγελματικά γραφικά NVIDIA Pascal Quadro. Το γεγονός ότι πρόκειται για mobile workstation, επιτρέπει στους δημιουργούς να αναπτύξουν περιεχόμενο VR οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή αισθάνονται ότι έχουν έμπνευση.

«Τα 5K ανήκουν στο παρελθόν»

Η Dell UltraSharp 32 Ultra HD 8K είναι η πρώτη οθόνη στον κόσμο με διαγώνιο 32 ίντσες και ανάλυση 8K. Διαθέτει πάνω από 1 δισεκατομμύριο χρώματα, 33,2 Mpixels και αποδίδει το 100 τοις εκατό του χρωματικού φάσματος Adobe RGB αλλά και του sRGB, με ασυναγώνιστη πυκνότητα pixels στα 280 ppi—δηλαδή 4 φορές περισσότερη απόδοση περιεχομένου από την ανάλυση Ultra HD 4K και 16 φορές από την ανάλυση Full HD.

Οθόνες σαν κι αυτήν που προσφέρουν το ανώτερο δυνατό επίπεδο ανάλυσης, ευκρίνειας και χρωματικής απόδοσης χάρη στην τεχνολογία Dell PremierColor, είναι σημαντικές για εμπορικές εφαρμογές, όπου απαιτείται υψηλό επίπεδο μεγέθυνσης, όπως στις περιπτώσεις της επαγγελματικής επεξεργασίας βίντεο και φωτογραφίας, στις ερευνητικές και διαγνωστικές ιατρικές εφαρμογές, στην αναζήτηση ορυκτών καυσίμων και γενικά σε κλάδους που υιοθετούν πρώτοι τέτοιες πρωτοποριακές τεχνολογίες. Η σχεδόν χωρίς περιθώρια οθόνη χαρίζει μεγάλη επιφάνεια 32 ιντσών, διατηρώντας το συνολικό μέγεθος σε περιορισμένα επίπεδα.

Παράλληλα, η Dell παρουσιάζει και άλλες οθόνες με υποστήριξη τεχνολογίας HDR, ανεβάζοντας το επίπεδο της ποιότητας απεικόνισης χάρη σε ένα νέο ευρύτερο φάσμα χρωματικής απόδοσης, το οποίο χαρίζει ζωντανή εικόνα, υψηλότερη ευκρίνεια και άμεσα εμφανή βελτιωμένα αποτελέσματα στις απεικονιζόμενες υφές, βελτιωμένη αντίθεση και απόδοση φυσικών αποχρώσεων και κλιμακώσεων του γκρίζου.

Το χαρακτηριστικό Dell HDR έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τον χρήστη PC και υποστηρίζει προδιαγραφές διαφορετικές από εκείνες που διέπουν τα πρότυπα HDR στις τηλεοράσεις. Τα Dell HDR monitors απαιτούν περιεχόμενο HDR10 προερχόμενο από συμβατή πηγή, όπως ένας service provider, ένα Blu-ray disc, ή ένα game.

Από τις νέες οθόνες που υποστηρίζουν HDR, ξεχωρίζει η Dell 27 Ultrathin με νέο μοντέρνο σχεδιασμό, η οποία μάλιστα διαθέτει το λεπτότερο προφίλ στον κόσμο χάρη στο panel τεχνολογίας InfinityEdge Quad HD και συνδεσιμότητα USB Type-C. Παράλληλα κυκλοφορούν και οι νέες οθόνες Dell 24 και 27 InfinityEdge, οι οποίες παρέχουν εξωτερικά ηχεία ισχύος 6W και οι οποίες είναι ρυθμισμένες με επαγγελματικές προδιαγραφές ήχου Waves Maxx Audio.

Πλήρης ανανέωση στις καταναλωτικές και επαγγελματικές σειρές της Dell

Όλα τα συστήματα στις σειρές Dell XPS, Inspiron και Alienware, αλλά και οι επαγγελματικές σειρές OptiPlex, Latitude και Precision ανανεώνονται με 7ης γενιάς επεξεργαστές Intel Core, τρεις επιλογές συνδεσιμότητας USB-C με Thunderbolt και εξελιγμένα επαγγελματικά γραφικά από την NVIDIA και την AMD. Η Dell, επίσης, ανανεώνει τη σειρά οθονών, με την οποία εδραιώνει την πρωτοπορία της στην αγορά.

Τα επαγγελματικά αυτά προϊόντα μπορούν να παραγγελθούν με επεξεργαστές 7ης γενιάς Intel Core vPro και Xeon και νέα υπέρλεπτη σχεδίαση notebooks και συστημάτων 2-σε-1, αντικατοπτρίζοντας τις αυξημένες απαιτήσεις του καταναλωτικού κοινού όσον αφορά λεπτά και ελαφριά συστήματα για επαγγελματική χρήση, τα οποία όμως δεν κάνουν παραχωρήσεις στην παραγωγικότητα, την ασφάλεια και τη διαχειρισιμότητα.

Για παράδειγμα, υποστηρίζει η εταιρεία, «το Dell Precision 5520 επιβεβαιώνει και επεκτείνει την κυριαρχία της Dell στο χώρο των workstations, καθώς είναι το ελαφρύτερο mobile workstation στις 15 ίντσες και είναι εξαιρετικά αγαπητό στους επαγγελματίες δημιουργούς».

Η σειρά Latitude 7000 Ultrabooks και η βραβευμένη σειρά 12 ιντσών Latitude 5000 2-σε-1 αποτελούν επίσης νέες προσθήκες. Αυτό το αποσπώμενο σύστημα 2-σε-1 ζυγίζει 900 γραμμάρια, και διαθέτει ένα εξελιγμένο στήριγμα που επιτρέπει την τοποθέτησή του σε ένα τόξο 150 μοιρών, για πολλαπλές γωνίες θέασης και πολλαπλές επιλογές συνδεσιμότητας.

Οι οπαδοί των συστημάτων desktop που αναζητούν ένα σύστημα που θα τους απελευθερώσει σημαντικό χώρο πάνω στο γραφείο, θα καλυφθούν πλήρως από το OptiPlex 5250 AIO και την ανανεωμένη σειρά OptiPlex που αποτελείται από μικρού και εξαιρετικά μικρού μεγέθους desktop PCs. Τα συγκεκριμένα προϊόντα διακρίνονται για την κομψή σχεδίασή τους, αλλά παρέχουν πλήρη απόδοση επιπέδου desktop, συμπυκνωμένη σε περιβλήματα περιορισμένου όγκου, τα οποία μπορούν να αναρτηθούν πίσω από οθόνες, χάρη σε νέα καινοτομικά στηρίγματα AIO, ή να τοποθετηθούν κάτω από το τραπέζι, απελευθερώνοντας έτσι πλήρως το χώρο πάνω στο γραφείο.

Ιδανικό συμπλήρωμα ενός Dell desktop ή laptop, αποτελεί η νέα οθόνη Dell 24 Monitor for Video Conferencing, που προορίζεται για εφαρμογές τηλεδιάσκεψης, χάρη στην ενσωματωμένη κάμερα υπερύθρων 2MP Full HD IR με κλείστρο ιδιωτικότητας, μικρόφωνο ακουστικής ακύρωσης και δύο ενσωματωμένα ηχεία 5W, ενώ τη σειρά συμπληρώνει η οθόνη Dell 24 Touch Monitor, με υποστήριξη αφής.

tech.in.gr

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024