Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τρία ...περίεργα αξεσουάρ τεχνολογίας και εικόνες από την CES 2017

Τρία …περίεργα αξεσουάρ τεχνολογίας και εικόνες από την CES 2017

Ένα κολάρο που ανιχνεύει τα συναισθήματα των κατοικίδιων, μία βαλίτσα ρομπότ και ένα τζιν παντελόνι που δίνει κατευθύνσεις, ήταν μερικά από τα... ενδιαφέροντα προϊόντα που παρουσιάστηκαν στη φετινή έκθεση ηλεκτρονικών ειδών Consumer Electronics Show που πραγματοποιήθηκε στο Λας Βέγκας στις αρχές του 2017.

Ένα κολάρο που ανιχνεύει τα συναισθήματα των κατοικίδιων ζώω, μία βαλίτσα-ρομπότ και ένα τζιν παντελόνι που δίνει κατευθύνσεις, ήταν μερικά από τα… ενδιαφέροντα προϊόντα που παρουσιάστηκαν στη φετινή έκθεση ηλεκτρονικών ειδών Consumer Electronics Show που πραγματοποιήθηκε στο Λας Βέγκας στις αρχές του 2017.


Δείτε πρότυπα αυτοκίνητα που οδηγούν μόνα τους, διαφορετικά drone (ακίνδυνα αν και με λεπίδες), θεραπευτικά αρκουδάκια και άλλες εικόνες που μιλούν μόνες τους για το μέλλον.

Kyon Pet Tracker

«Καταλάβετε τη διάθεση του κατοικίδιού σας» είναι η φράση που συνοδεύει το Pet Tracker της εταιρείας Kyon. Το ελαστικό κολάρο, το οποίο θα κοστίζει 249 δολάρια (περίπου 236 ευρώ), θα γίνει διαθέσιμο τον Απρίλιο. Το Pet Tracker «μαθαίνει τη συμπεριφορά του κατοικίδιου και μεταφράζει τη διάθεσή του», μέσω της ειδικής οθόνης LED που είναι ενσωματωμένη πάνω σε αυτό, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. Επίσης, σύμφωνα με την εταιρεία, η συσκευή θα αποτρέπει το σκυλί από το να γαβγίζει, θα το σταματά εάν πρόκειται να εμπλακεί σε καβγά και εάν το επιθυμεί ο ιδιοκτήτης θα μπορεί να αναγράφεται στο κολάρο το μήνυμα «Σ’ αγαπώ». Επιπλέον, θα παρέχει τη δυνατότητα εντοπισμού του κατοικίδιου μέσω ενσωματωμένου GPS.

To Pet Tracker της Kyon πωλείται ήδη αντί 249 δολαρίων και με μηνιαία συνδρομή περίπου 5 δολαρίων, η Kyon επιτρέπει τον εντοπισμό του κατοικίδιου εκτός εμβέλειας -ο εξοπλισμός βάσης επιτρέπει τον εντοπισμό σε ακτίνα 91 μέτρων.

Cowarobot

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian, το Cowarobot αποτελεί την πρώτη «ρομποτική βαλίτσα», η οποία ακολουθεί τον ιδιοκτήτη της.



Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, η βαλίτσα διαθέτει 4 ρόδες, μία σε κάθε γωνία της, ωστόσο διαθέτει δύο επιπλέον μηχανοκίνητες ρόδες, ενσωματωμένη κάμερα, αλλά και ειδικό λέιζερ. Επίσης συνοδεύεται από ένα ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού, αφού η κάμερα δεν λειτουργεί πάντα καλά ιδιαίτερα σε εξωτερικούς χώρους, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Smart Jeans: Spinali Design Essential


Ένα ακόμα καινοτόμο προϊόν που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της έκθεσης ήταν ένα τζιν παντελόνι, το οποίο έχει τη δυνατότητα σύνδεσης με ειδική εφαρμογή χαρτογράφησης που θα έχει εγκατασταθεί σε smartphone. Η εφαρμογή θα στέλνει δονήσεις στο αριστερό πόδι του παντελονιού όταν ο ιδιοκτήτης πρέπει να στρίψει αριστερά και το αντίστοιχο στο άλλο πόδι, προκειμένου να τον κατευθύνει στον επιθυμητό προορισμό. Όπως αναφέρει η εταιρεία, κάποιος θα μπορούσε επίσης να στείλει οδηγίες για έναν συγκεκριμένο προορισμό στο κινητό τηλέφωνο του ιδιοκτήτη προκειμένου το παντελόνι να τον κατευθύνει στη σωστή τοποθεσία.

Τα «έξυπνα» τζιν της γαλλικής Spinali πωλούνται ήδη σε τιμές που ξεκινούν από τα 87 δολάρια.
{{{related}}}

ΑΠΕ-ΜΠΕ,tech.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024