Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποκολλήθηκαν τα δύο τουρκικά πλοία από την Κω

Αποκολλήθηκαν τα δύο τουρκικά πλοία από την Κω

Έπειτα από προσωρινή στεγανοποίηση των ρηγμάτων του πλοίου και επιθεώρησής του, αναχώρησε το μεσημέρι της Κυριακής από τη θαλάσσια περιοχή Ακρας Σκανδαρίου της Κω, για την Αλικαρνασσό, το καταδυτικό σκάφος «ALCATRAS» σημαίας Τουρκίας, που στις  26 Δεκεμβρίου είχε προσαράξει λόγω βλάβης του πηδαλίου του σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από την ακτή Λάμπη του νησιού. Επίσης αποκολλήθηκε ένα άλλο τουρκικό πλοίο που επίσης είχε προσαράξει στην ίδια περιοχή.

Έπειτα από προσωρινή στεγανοποίηση των ρηγμάτων του πλοίου και επιθεώρησής του, αναχώρησε το μεσημέρι της Κυριακής από τη θαλάσσια περιοχή Ακρας Σκανδαρίου της Κω, για την Αλικαρνασσό, το καταδυτικό σκάφος ALCATRAS σημαίας Τουρκίας, που στις 26 Δεκεμβρίου είχε προσαράξει λόγω βλάβης του πηδαλίου του σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από την ακτή Λάμπη του νησιού.

Η αποκόλληση του πλοίου επετεύχθη το Σάββατο με τη χρήση ανυψωτικών μπαλονιών.

Τα ALCATRAS είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Τούζλα της Τουρκίας με προορισμό την Αττάλεια, αλλά λόγω βλάβης βρέθηκε, όπως υποστηρίζει ο καπετάνιος, σε αυτό το σημείο.

Στο μεταξύ με ιδία μέσα αποκολλήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής το φορτηγό πλοίο IBRAHIM SIMSEK σημαίας Τουρκίας, που προσάραξε και αυτό στην ίδια θαλάσσια περιοχή και σε απόσταση περίπου 0,65 ναυτικών μιλίων από την περιοχή Ακρα Σκανδαρίου Κω.

Στο πλοίο δεν προκλήθηκε κάποια εισροή υδάτων.

Σύμφωνα με δήλωση πλοιάρχου, το IBRAHIM SIMSEK, είχε αποπλεύσει από το Νεμρούτ της Σμύρνης με προορισμό το Ισκεντερούν στην Τουρκία, μεταφέροντας προϊόντα σιδήρου και επέβαιναν συνολικά σε αυτό 14 μέλη πλήρωμα όλοι αλλοδαποί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024