Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Audi εγκαινιάζει το πρώτο σύστημα «επικοινωνίας» αυτοκινήτων με φωτεινούς σηματοδότες

Η Audi εγκαινιάζει το πρώτο σύστημα «επικοινωνίας» αυτοκινήτων με φωτεινούς σηματοδότες

Η γερμανική φίρμα θέτει σε λειτουργία το σύστημα «επικοινωνίας» αυτοκινήτων-φωτεινών σηματοδοτών το οποίο θα είναι διαθέσιμο αρχικά στην πολιτεία της Nevada, όντας το πρώτο του είδους που τίθεται σε ευρεία χρήση.

H Audi εγκαινιάζει το πρώτο ευρείας χρήσης σύστημα «επικοινωνίας» αυτοκινήτων με φωτεινούς σηματοδότες το οποίο θα εξοπλίζει ορισμένα Α4, Q7 και Allroad μοντέλα και αρχικά θα λειτουργεί αποκλειστικά στην περιοχή του Las Vegas.

Παρά τους γεωγραφικούς περιορισμούς στη λειτουργία του, αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι το σύστημα Traffic Light Information της Audi αποτελεί πρωτιά για την αυτοκινητοβιομηχανία μιας και είναι το πρώτο του είδους που τίθεται προς χρήση στο ευρύ κοινό.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του, το Traffic Light Information αξιοποιεί τη σύνδεση δεδομένων LTE του infotainment, «κατεβάζοντας» ουσιαστικά δεδομένα για τη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών οι οποίοι εξοπλίζονται επίσης με τεχνολογία εκπομπής σημάτων.

Στη συνέχεια τα αυτοκίνητα που διαθέτουν τη συγκεκριμένη λειτουργία εμφανίζουν στο κεντρικό ψηφιακό πίνακα οργάνων ή στο head-up display ένα μήνυμα με αντίστροφη μέτρηση για το χρονικό διάστημα που απαιτείται προκειμένου, απλά, το φανάρι να ξαναγίνει πράσινο.

Σύμφωνα με τις συστάσεις, με αυτόν τον τρόπο, το συγκεκριμένο σύστημα βοηθά στον περιορισμό του άγχους του οδηγού. Σε δεύτερο χρόνο, αναμένεται να συνδυαστεί και με το σύστημα πλοήγησης ώστε να υποδεικνύεται στον οδηγό, ο πιο «γρήγορος» δρόμος βάσει της λειτουργίας φωτεινών σηματοδοτών ούτως ώστε εκτός από το προφανές, το Traffic Light Information να συνδράμει και σε μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου.

Για την επικοινωνία των φωτεινών σηματοδοτών, η Audi συνεργάστηκε με τις τοπικές αρχές της Nevada προκειμένου να εγκατασταθεί η απαιτούμενη V2I (Vehicle to Infrastructure) τεχνολογία στους φωτεινούς σηματοδότες, ενώ το καινοτόμο σύστημα που προϋποθέτει επίσης συνδρομή στην υπηρεσία Connect Prime της Audi (με αντίτιμο 200 δολαρίων το εξάμηνο ή 500 το 18μηνο). Σε κάθε περίπτωση η γερμανική φίρμα ανακοίνωσε ότι η υπηρεσία θα επεκταθεί σύντομα και σε άλλες αμερικανικές πόλεις, ωστόσο όπως επισημαίνει ο επικεφαλής της Audi για τις ΗΠΑ, Scott Keogh «οι εφαρμογές V2I όπως το Traffic Light Information αποτελούν σημαντικά εφόδια καθώς προχωράμε προς το αυτόνομο μέλλον».

auto.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024