Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
GP Abu Dhabi 2016: Νίκη για τον Hamilton, τίτλος για τον Rosberg

GP Abu Dhabi 2016: Νίκη για τον Hamilton, τίτλος για τον Rosberg

Με μία ακόμα δεύτερη θέση, ο N. Rosberg έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου παγκόσμιου τίτλου της καριέρας του, αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις «ατυχίες» που είχε κατά τη διάρκεια της σεζόν ο L. Hamilton.

Τον πρώτο τίτλο της καριέρας του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 κατέκτησε ο N. Rosberg, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση του τελευταίου αγώνα της φετινής σεζόν που πραγματοποιήθηκε στο Abu Dhabi.

O Γερμανός εκκίνησε και τερμάτισε δεύτερος, μια θέση που θα του εξασφάλιζε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανεξάρτητα από το αν ο ομοσταυλός του, L. Hamilton, κατακτούσε τη νίκη.

Η εξέλιξη του αγώνα δεν έκρυβε εκπλήξεις. Ο L. Hamilton έστριψε πρώτος μετά την εκκίνηση παραμένοντας στην κορυφή μέχρι το τέλος. Στο τελευταίο κομμάτι του GP Abu Dhabi o Βρετανός επιχείρησε να οριοθετήσει τον ρυθμό του N. Rosberg που ακολουθούσε στη δεύτερη θέση, χωρίς αυτό ωστόσο να δώσει την ευκαιρία στους Vettel και Verstappen να βρεθούν ανάμεσα στις δύο Mercedes AMG Petronas.

Ακολουθώντας μια διαφορετική στρατηγική σε ό,τι αφορά την επιλογή των ελαστικών, ο S. Vettel πίεσε τον N. Rosberg ωστόσο αρκέστηκε στην τρίτη θέση θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να μην αναμειχθεί στη μάχη του τίτλου που έδιναν οι δύο πιλότοι της Mercedes AMG Petronas.

Αίσθηση προκάλεσαν οι σαφείς οδηγίες που δέχθηκε ο L. Hamilton από τη γερμανική ομάδα στους τελευταίους γύρους του αγώνα, καθώς λίγη ώρα πριν την έναρξη του τελευταίου Grand Prix της σεζόν όλοι στην Mercedes AMG Petronas δήλωναν την πρόθεσή τους να αφήσουν τη μάχη ανάμεσα στους δύο πιλότους να εξελιχθεί χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις.

Από την τέταρτη θέση είδε την καρό σημαία ο M. Verstappen, ο οποίος αναγκάστηκε να ακολουθήσει μια στρατηγική ενός pit stop μετά το τετακέ που είχε κατά την έναρξη του αγώνα.

Ακριβώς πίσω του τερμάτισε ο D. Ricciardo με το δεύτερο μονοθέσιο της Red Bull, με τον K. Raikkonen να κόβει το νήμα έκτος, παρά το γεγονός ότι εκκινούσε από την τρίτη θέση. Τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Hulkenberg, Perez, Massa και Alonso.

Μάλιστα για τον Βραζιλιάνο πιλότο της Williams αυτός ήταν ο τελευταίος αγώνας της καριεράς του, καθώς έχει ήδη ανακοινώσει την αποχώρησή του από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1.

Από μια διαφορετική θέση στην ομάδα της McLaren πρόκειται να συνεχίσει και ο J. Button, o οποίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει αρκετά νωρίς μετά από την κατάρρευση της ανάρτησης στο μονοθέσιό του.

POSDRIVERCAR
1Lewis HamiltonMercedes
2Nico RosbergMercedes
3Sebastian VettelFerrari
4Max VerstappenRed Bull/Renault
5Daniel RicciardoRed Bull/Renault
6Kimi RaikkonenFerrari
7Nico HulkenbergForce India/Mercedes
8Sergio PerezForce India/Mercedes
9Felipe MassaWilliams/Mercedes
10Fernando AlonsoMcLaren/Honda
11Romain GrosjeanHaas/Ferrari
12Esteban GutierrezHaas/Ferrari
13Esteban OconManor/Mercedes
14Pascal WehrleinManor/Mercedes
15Marcus EricssonSauber/Ferrari
16Felipe NasrSauber/Ferrari
17Jolyon PalmerRenault
Carlos SainzToro Rosso/Ferrari
Daniil KvyatToro Rosso/Ferrari
Jenson ButtonMcLaren/Honda
Valtteri BottasWilliams/Mercedes
Kevin MagnussenRenault

auto.in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024