Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Continental PremiumContact 6: Η χρυσή τομή

Continental PremiumContact 6: Η χρυσή τομή

Τα καλύτερα από δύο πολύ διαφορετικούς κόσμους επιχειρεί να συνδυάσει η Continental αντικαθιστώντας τα ContiSportContact 5 και ContiPremiumContact 5 με το πολυτάλαντο PremiumContact 6.

Γιάννης Αδάναλης

Η δημιουργία ενός ελαστικού δεν ήταν ποτέ μια εύκολη υπόθεση. Από τη στιγμή μάλιστα που το νέο προϊόν ενός κατασκευαστή, όπως η Continental, καλείται να πάρει τη θέση όχι ενός αλλά δύο «κωδικών», τότε αυτομάτως το εγχείρημα αποκτά ακόμα μεγαλύτερη δυσκολία.

«Η εξέλιξη ενός τόσο ισορροπημένου ελαστικού που μπορεί να προσφέρει κορυφαία άνεση και ακρίβεια ελέγχου, αυξημένη αντοχή και περιορισμένη αντίσταση κύλισης, αποτέλεσε για εμάς μια μεγάλη πρόκληση αλλά και ένα τεράστιο κίνητρο», δηλώνει ο Dr Burkhard Wies, επικεφαλής του τμήματος εξέλιξης της Continental μιλώντας για το PremiumContact 6.

Για εκείνο το ελαστικό που σταδιακά πρόκειται να αντικαταστήσει στην γκάμα της γερμανικής φίρμας τόσο το ContiSportContact 5 όσο και το ContiPremiumContact 5, αποκτώντας περισσότερες από 70 διαφορετικές διαστάσεις.

Ο ανασχεδιασμός του ασύμμετρου πέλματος δεν ήταν αρκετός ώστε το PremiumContact 6 να διατηρήσει τα κορυφαία χαρακτηριστικά επιβράδυνσης σε βρεγμένο οδόστρωμα και παράλληλα να βελτιωθεί σε όλους τους υπόλοιπους τομείς.

Επαναστατικά συστατικά, όπως η άμορφη συνθετική σιλικόνη και τα ανθεκτικά στην τριβή πολυμερή, οδήγησαν στην αύξηση της χιλιομετρική αντοχής κατά 15% και στη μείωση του παραγόμενου θορύβου κατά 10%.

Όχι τυχαία, ο σχεδιασμός στους «ώμους» του ελαστικού παραπέμπει στο SportContact 6, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες παρεμβάσεις ώστε να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή διαχείριση των δυνάμενων που αναπτύσσονται όχι μόνο στο πέλμα αλλά και στον σκελετό του PremiumContact 6.

Περνώντας από τη θεωρία στην πράξη, το PremiumContact 6 φροντίζει από την πρώτη στιγμή να αναδείξει την εξαιρετική συμπεριφορά του. Η σύγκριση με τα ελαστικά που καλείται να αντικαταστήσει αποκτά καταλυτικό ρόλο, μετατρέποντας τις σύνθετες εξισώσεις και τα πολυάριθμα διαγράμματα των Γερμανών στην απόλυτη βεβαιότητα πως το νέο ελαστικό της Continental μπορεί να φέρει εις πέρας σε όποια αποστολή και αν του αναθέσεις.

Σε μια premium μπερλίνα υπηρετεί με συνέπεια την άνεση, σε ένα πολυτελές grand turismo τη διακριτική δυναμική και σε ένα «hothatch» την πρόθεση του οδηγού να κινηθεί, στο ασφαλές περιβάλλον μιας άρτια οργανωμένης πίστας, πάνω από τα συνήθη όρια.

Η διάθεση του PremiumContact 6 της Continental πρόκειται να ξεκινήσει στις αρχές του 2016, σε διαστάσεις που θα κυμαίνονται μεταξύ των 16 και των 21 ιντσών.

Τη νέα χρονιά, η Continental θα υποδεχθεί ένα ακόμα νέο ελαστικό στην γκάμα της, το οποίο ωστόσο θα απευθύνεται σε οχήματα ελευθέρου χρόνου και pick-up. Ο λόγος για το μικτής χρήση CrossContact ATR (70 εντός – 30 εκτός) που θα προσφέρεται από τη διάμετρο των 15 ιντσών.

auto.in.gr

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024