Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To ευρωπαϊκό τετράτροχο γούστο ενός αμερικανού προέδρου

To ευρωπαϊκό τετράτροχο γούστο ενός αμερικανού προέδρου

Η συλλογή του D. Trump δεν αποκαλύπτει πολύ περισσότερα από όσα γνωρίζουμε για τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, για την αδυναμία του στην υπερβολή και την χλιδή η οποία σε αυτοκινητιστικό επίπεδο δείχνει να ικανοποιείται κυρίως από μη αμερικανικές δημιουργίες.

Σε πείσμα όλων των προγνωστικών, ο Donald Trump κατάφερε να αναρριχηθεί στο ύπατο πολιτικό αξίωμα των ΗΠΑ, εξαργυρώνοντας το ατού (trump card) του -γερμανικής καταγωγής- ονόματός του και μιας πληθωρικής προσωπικότητας που συνοδεύεται από μια εξίσου πληθωρική ιδιοκτησία.

Πολυτελείς επαύλεις, ουρανοξύστες, γήπεδα γκολφ, αεροπλάνα, ελικόπτερα και φυσικά, ακριβά αυτοκίνητα τα οποία, όπως και όλα τα υπόλοιπα, αποτυπώνουν την εκζήτηση που χαρακτηρίζει όλες τις εκφάνσεις του πολυπράγμονος νέου αμερικανού προέδρου αλλά και ένα αμιγώς ευρωπαϊκό γούστο.

Ιδού λοιπόν ορισμένα από τα αυτοκίνητα που έχουν περάσει από τα χέρια του «Monopoly Man» όπως δηκτικά τον αποκαλούν τα αμερικανικά media -τα οποία θα πρέπει πλέον να προσθέτουν τον τίτλο του αμερικανού προέδρου σε όλους τους υπόλοιπους που του έχουν αποδώσει κατά καιρούς- λόγω της ενασχόλησής του με το real estate αλλά και του γεγονότος ότι είναι ο μοναδικός πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ που έχει δημιουργήσει και διαθέσει το «δικό του» επιτραπέζιο παιχνίδι -και το οποίο θα πρέπει πλέον να του αναγνωρίσουν ότι παίζει πολύ καλά.

Ας δούμε τώρα ορισμένα απο τα τετράτροχα «παιχνίδια» του 45ου προέδρου των ΗΠΑ.

2003 Mercedes-Benz SLR McLaren

Οι συστάσεις είναι μάλλον περιττές για το συγκεκριμένο υπεραυτοκίνητο το οποίο αποτελεί προϊόν συνεξέλιξης των Mercedes-Benz και McLaren και κέρδισε μια θέση ως ένα από τα πλέον εντυπωσιακά τετράτροχα της εποχής του. Η αλήθεια είναι ότι η τιμή των 455.000 δολαρίων για το γερμανο-βρετανικό supercar των 626 ίππων με V8 κινητήρα 5,4 λίτρων είναι εξίσου εντυπωσιακή με τις υπόλοιπες προδιαγραφές του, κάτι που όμως δεν προβλημάτισε τον Donald Trump ο οποίος ήταν εξίσου πλούσιος και σημαίνων πριν μια δεκαετία οπότε και το απέκτησε, απαιτώντας μάλιστα «παράδοση κατ΄οίκον», μιας και του παραδόθηκε έξω από το «Trump Tower» στη Νέα Υόρκη. Επίσης σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες η SLR δεν προοριζόταν για τον ίδιο αλλά ως δώρο για την μόλις έξι μηνών, το 2005 οπότε και αγοράστηκε το αυτοκίνητο, σύζυγό του Melania Trump.

1956 Rolls-Royce Silver Cloud

Η αδυναμία του νέου αμερικανού προέδρου στην χλιδή είναι αδιαμφισβήτητη. Η Rolls-Royce είναι μία από τις φίρμες που σίγουρα εκφράζουν αυτήν την εμπειρία υπερπολυτέλειας, εξ ου και παρά τη βρετανική της καταγωγή αποτελεί μια από τις αγαπημένες του αμερικανού μεγιστάνα Donald Trump ο οποίος έχει αποκτήσει μια… δυο… τρεις… προτάσεις του Goodwood. Μάλιστα σύμφωνα με τη σχετική φημολογία το αυτοκίνητο που έσπευσε να πάρει με τα «πρώτα του λεφτά» ήταν μια Rolls-Royce Silver Cloud του 1956.

Rolls-Royce Phantom

Η ανωτέρω πρώτη Rolls-Royce ήταν μόνο η αρχή για τον Donald Trump ο οποίος κάποια χρόνια και πολλά δισεκατομμύρια δολάρια αργότερα έσπευσε να αποκτήσει το πλέον εμβληματικό της μοντέλο, την Phantom για την οποία φέρεται να ανανεώνει κάθε τόσο το ενδιαφέρον του. Με δεδομένη την αδυναμία του Trump στο χρυσό και την πολυτέλεια αλλά και τις γνωστές κατά παραγγελία προδιαγραφές κάθε Rolls-Royce, δεν θα ήταν υπερβολή να υποθέσει κανείς ότι η εκάστοτε «Trump Phantom» θα ξεπερνά κατά πολύ -ενδεχομένως και πλέον του διπλάσιου- την αρχική τιμή του αυτοκινήτου που προσδιορίζεται σε μισό εκατομμύριο δολάρια. Πλέον ωστόσο ο Donald Trump θα πρέπει να αρκεστεί στις «ταπεινές» Cadillac που απαρτίζουν τον προεδρικό στόλο.

Orange County Chopper

Μιλώντας για χρυσό και παρόλο που δεν πρόκειται για τετράτροχο αλλά δίτροχο μια αναφορά θα πρέπει να γίνει στο κατά παραγγελία chopper δια χειρός Orange County του οποίου είναι κάτοχος ο D. Trump. Κρίσιμη λεπτομέρεια: οι «χρυσές» λεπτομέρειες είναι όντως από χρυσό.

1997 Lamborghini Diablo VT

Εκτός από τα παραπάνω δίτροχα και τετράτροχα ο D. Trump ήταν υπερήφανος κάτοχος και μιας ιταλίδας και για την ακρίβεια μιας γαλάζιας Diablo VT την οποία απέκτησε το 1997 όπως αναγράφεται μαζί με το όνομά του στην ένθετη πλακέτα που κοσμεί το εσωτερικό του αυτοκινήτου σε μια παράδοξη κίνηση… διακριτικότητας και εσωστρέφειας από μέρους του Αμερικανού. Η τετρακίνητη V12 Diablo VT των 530 ίππων δημοπρατήθηκε πρόσφατα μέσω eBay για 460.000 δολάρια μετά από μία και μοναδική πλειοδοσία.

2011 Chevrolet Camaro Indianapolis 500 Pace Car

To 2011 o D. Trump εκμεταλλευόμενος το γνωστό είδος αμφιλεγόμενης δημοτικότητας που του είχε εξασφαλίσει η παρουσίαση του show «The Apprentice» ζήτησε να είναι εκείνος ο οδηγός του pace car, μιας ειδικής έκδοσης της Chevrolet Camaro Cabrio με κινητήρα V8 ισχύος 426 ίππων, στο επετειακό 100ό αγώνα Indianapolis 500. Αν και φρόντισε να βγάλει πλείστες φωτογραφίες με το αυτοκίνητο πριν το μεγάλο γεγονός, ορισμένες από τις συνήθεις αφοριστικές δηλώσεις του πριν τον αγώνα πυροδότησαν ένα κύμα δυσαρέσκειας και μια εκστρατεία μέσω Facebοοk για την εξαίρεσή του από την εμβληματική αμερικανική διοργάνωση.
Τελικά, επικαλέστηκε φόρτο εργασίας και αντικαταστάθηκε από το βετεράνο οδηγό A.J. Foyt ο οποίος και οδήγησε την συλλεκτική ανοιχτή Chevy στα χρώματα του αντίστοιχου αυτοκινήτου της διοργάνωσης του ’69, στο 100ό Indianapolis 500.
Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο D. Trump έδειξε μεγαλοψυχία σπεύδοντας να αγοράσει μία από τις 500 συλλεκτικές για την περίσταση Chevrolet Camaro, πληροφορία η οποία καθιστά την Camaro και το μοναδικό αμιγώς αμερικανικό τετράτροχο της συλλογής του.

auto.in.gr

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024