Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε ρυθμό ανασχηματισμού κινείται το Μέγαρο Μαξίμου

Σε ρυθμό ανασχηματισμού κινείται το Μέγαρο Μαξίμου

Θέμα ωρών φαίνεται να είναι ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, τον οποίο πριν από λίγες ημέρες η κυβερνητική εκπρόσωπος είχε χαρακτηρίσει «δομικό». Πολλά τα σενάρια και οι πληροφορίες για τους υπουργούς που μετακινούνται, παραμένουν ή αποχαιρετούν την κυβέρνηση.

Θέμα ωρών φαίνεται να είναι ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, τον οποίο πριν από λίγες ημέρες η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, είχε χαρακτηρίσει «δομικό».

Όπως αναφέρει Το Βήμα, κορυφαίος κοινοβουλευτικός παράγων που συνομίλησε με τον πρωθυπουργό ανέφερε ότι ο ανασχηματισμός έχει μεν δρομολογηθεί, ο χρόνος του όμως δεν έχει αποφασιστεί.

«Μπορεί αύριο, μπορεί μετά την νέα προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ, μπορεί και μετά την επίσκεψη Ομπάμα» ανέφερε η πηγή.

Γενική όμως είναι η αίσθηση ότι το Μέγαρο Μαξίμου θα επιδιώξει να κινηθεί γρήγορα, καθώς η φημολογία που σέρνεται έχει επιτείνει τα διαβρωτικά φαινόμενα στην κυβέρνηση.

Κομβικό είναι το ζήτημα των Προεδρικών Διαταγμάτων, που ακόμα δεν έχουν υπογραφεί από τον Προκόπη Παυλόπουλο, με τα οποία «σπάνε» υπουργεία.

Πολλά τα σενάρια και οι πληροφορίες για τους υπουργούς που μετακινούνται, παραμένουν ή αποχαιρετούν την κυβέρνηση.

Πρόσωπα-«κλειδιά» φαίνεται να είναι ο νυν υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, αλλά και ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος σε δημόσια παρέμβασή του επανήλθε στο θέμα της ΔΕΗ, λέγοντας ότι δεν μπορεί να πωληθεί το 17%.

Για τον Ν.Παππά, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στον Τύπο της Παρασκευής, δεν αποκλείεται να μετακινηθεί σε οικονομικό υπουργείο, ενώ ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τζανακόπουλος ενδέχεται να μπει στην κυβέρνηση, ίσως στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Στην περίπτωση αυτή η Όλγα Γεροβασίλη ενδέχεται να μετακινηθεί σε υπουργείο.

Αμετακίνητοι φέρονται οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, Άμυνας Πάνος Καμμένος, Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής Γιώργος Χουλιαράκης.

Στη θέση του και ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης, σύμφωνα πάντοτε με τις τελευταίες πληροφορίες.

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, δήλωσε στον Real Fm ότι παραμένει «στρατιώτης» και θα δεχθεί οποιαδήποτε απόφαση λάβει ο πρωθυπουργός. Κατά πληροφορίες, ο κ. Κατρούγκαλος δεν θα παραμείνει στο υπουργείο.

Υπό μετακίνηση φέρεται και ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Άλλες πληροφορίες θέλουν τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, να παραμένει στη θέση του, ενώ διατυπώνονται σκέψεις για μετακίνηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χρ.Βερναρδάκη στο άμεσο περιβάλλον του Μαξίμου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Ολυμπιακός στο σπίτι του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (pics, vids)

Ο Ολυμπιακός επισκέφτηκε το… σπίτι της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας, λίγες μέρες πριν τον σπουδαίο ημιτελικό με τη Μίλαν για το Youth League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024