Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δυσάρεστα αποτελέσματα για το Twitter, αναβιώνουν τα σενάρια πώλησης

Δυσάρεστα αποτελέσματα για το Twitter, αναβιώνουν τα σενάρια πώλησης

Το Twitter αύξησε κατά 20% τα έσοδά του το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου, εντούτοις οι ζημιές συνεχίζουν να συσσωρεύονται φτάνοντας τα 107 εκατομμύρια δολάρια. Ο αριθμός των χρηστών του κάθε μήνα αυξήθηκε κατάτι στα 313 εκατομμύρια. Η δυσαρέσκεια των επενδυτών έγινε φανερή, αφού η αξία της μετοχής μειώθηκε κατά 15% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Το Twitter αύξησε κατά 20% τα έσοδά του το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου, εντούτοις οι ζημιές συνεχίζουν να συσσωρεύονται φτάνοντας τα 107 εκατομμύρια δολάρια. Ο αριθμός των χρηστών του κάθε μήνα αυξήθηκε κατάτι στα 313 εκατομμύρια. Η δυσαρέσκεια των επενδυτών έγινε φανερή, αφού η αξία της μετοχής μειώθηκε κατά 15% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Το δεύτερο τρίμηνο του 2016 το Twitter συγκέντρωσε 602 εκατομμύρια δολάρια (542 εκατ. ευρώ), αυξημένα κατά 20%. Τα έσοδα από τη διαφήμιση έφτασαν τα 535 εκατομμύρια (+18%) το 89% των οποίων προήλθε από τη διαφήμιση σε smartphone. To «data licensing», δηλαδή οι άδειες πρόσβασης στα δημόσια tweet των μελών της υπηρεσίας microblogging, απέφερε 67 εκατ. δολάρια. Τελικά, οι ζημιές ανήλθαν στα 107 εκατομμύρια δολάρια (96 εκατ. ευρώ).

  • Ξέρατε ότι… Η Twitter Inc. πουλάει την πρόσβαση στα δημόσια tweet των χρηστών του, το λεγόμενο firehose. Οι λιγοστές εταιρείες που έχουν πρόσβαση αναλαμβάνουν να ψάξουν στα tweet για να συνδράμουν στην λήψη αποφάσεων για λογαριασμό τρίτων. Για παράδειγμα, ψάχνουν σε βάθος στα tweet για να διακρίνουν την πρόθεση των χρηστών να αγοράσουν κάτι ώστε να εκτιμήσουν τα απαιτούμενα αποθέματα ή εκτιμούν την προσέλευση του κοινού ανά πόλη σε υπό διοργάνωση τουρνέ για να σχεδιάσουν τους σταθμούς των καλλιτεχνών και πολλά ακόμα. Διαβάστε περισσότερα για το data mining από τα big data στο tech.in.gr

Ο αριθμός των ενεργών χρηστών του Twitter κάθε μήνα έφτασε τα 313 εκατομμύρια το δεύτερο τρίμηνο αυξημένος κατά 3 εκατομμύρια (3%) -κυρίως από άλλες χώρες (66 εκατ. απο τις ΗΠΑ).

Τα αποτελέσματα αυτά ήταν χαμηλότερα απ’ότι προέβλεπαν οι οικονομικοί αναλυτές και οι προβλέψεις για το επόμενο τρίμηνο ανανεώθηκαν προς το δυσμενέστερο. Ολοφάνερα δυσαρέστησαν τους επενδυτές του μέσου: η τιμή της μετοχής του Twitter έπεσε κατά 15%, πτώση που τον τελευταίο χρόνο έχει μειώσει κατά το ήμισυ την αξία της εταιρείας από τότε που επέστρεψε ο συνιδρυτής του Τζακ Ντόρσι στο τιμόνι.

Το γεγονός τροφοδότησε πάλι τη συζήτηση περί αντικατάστασης του Τζ.Ντόρσι και πώλησης της πάλαι ποτέ εξαιρετικά δημοφιλούς υπηρεσίας σε μειωμένη τιμή, ιδιαίτερα μετά την εξαγορά του Yahoo (και της AOL) από την Verizon και του LinkedIn από τη Microsoft.

  • Την ίδια περίοδο, το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου 2016 οι ενεργοί χρήστες του Facebook αυξήθηκαν κατά 301 εκατομμύρια, και έφτασαν τα 1,71 δισεκατομμύρια.

Η κατιούσα έχει ξεκινήσει από καιρό για το Twitter:

Εκατοντάδες απολύσεις από το Twitter – Περιζήτητοι οι απολυμένοι μηχανικοί

14/10/2015 11:56

Ο σχετικά χαμηλός ρυθμός αύξησης των χρηστών της υπηρεσίας δημοσίευσης μηνυμάτων 140 χαρακτήρων είχε δυσαρεστήσει την διοίκηση του Twitter από τον Ιούλιο, παρά την αύξηση των εσόδων της Twitter Inc. Τώρα, οκτώ μόλις ημέρες μετά την επάνοδο τους επικεφαλής της Τζακ Ντόρσι στην θέση του διευθύνοντα.

Την αποχώρηση 4 κορυφαίων στελεχών επιβεβαιώνει ο επικεφαλής του Twitter

25/1/2016 17:35

Τέσσερα ανώτερα στελέχη του Twitter «επέλεξαν να αποχωρήσουν από την εταιρεία» επιβεβαίωσε «μετά λύπης» ο νέος διευθύνοντας σύμβουλος της εταιρείας, Τζακ Ντόρσι. Η μετοχή της εισηγμένης στο αμερικανικό χρηματιστήριο εταιρείας, κατρακύλησε κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες μετά την είδηση.

#RIPTwitter: Τα μέλη του Twitter γράφουν τον… επικήδειο της υπηρεσίας

08/2/2016 12:07

Οι φήμες ότι επίκειται μια ουσιώδης αλλαγή στον τρόπο προβολής των tweet που θα δίνει προτεραιότητα στα μηνύματα που εκτιμά η υπηρεσία ότι έχουν ενδιαφέρον για τον εκάστοτε χρήστη, δεν αντιπροσωπεύουν όμως την αντίστροφη χρονολογική σειρά με την οποία δημοσιεύτηκαν, προκάλεσαν την οργή των μελών της υπηρεσίας που έσπευσαν να… γράψουν τον επικήδειό της με μηνύματα που συνοδεύονταν από το hashtag #RIPTwitter (Rest In Peace Twitter).

Κόλαση τo Twitter για την Ghostbuster Λ.Τζόουνς από τον Μίλων Γιαννόπουλο

20/7/2016 12:22

Η Λέσλι Τζόουνς, μια από τις κυνηγούς φαντασμάτων στην τρέχουσα θηλυκή εκδοχή της ταινίας της δεκαετίας του ’80, έζησε «στην κόλαση» μετά τον καταιγισμό ρατσιστικών tweet από τον εκκεντρικό και αμφιλεγόμενο Μίλων Γιαννόπουλο. Η Τζόουνς δήλωσε ότι εγκαταλείπει το Twitter, γεγονός που ανάγκασε τον επικεφαλής της υπηρεσίας Τζακ Ντόρσι να επέμβει για να σταματήσει την αναμενόμενη μαζική φυγή διασημοτήτων από την υπηρεσία, αναγνωρίζοντας ότι δεν έκανε αρκετά για να σταματήσει το τρολάρισμα.

Reuters,tech.in.gr

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024