Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αυξάνει το μερίδιό της στο cloud η Microsoft δείχνουν τα αποτελέσματα

Αυξάνει το μερίδιό της στο cloud η Microsoft δείχνουν τα αποτελέσματα

Αποδίδουν οι επενδύσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων που υπογράφει ο σχετικά νέος CEO της Microsoft, Σάτια Ναντέλα, με την ελπίδα να ξεπεράσει το επί μια δεκαετία κορυφαίο πάροχο επεξεργαστικής ισχύος και αποθηκευτικού χώρου από το cloud, το Amazon. Αυτό δείχνουν τα αυξημένα έσοδα από το cloud για το τρίμηνο των 22,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αποδίδουν οι επενδύσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων που υπογράφει ο σχετικά νέος CEO της Microsoft, Σάτια Ναντέλα, με την ελπίδα να ξεπεράσει το επί μια δεκαετία κορυφαίο πάροχο επεξεργαστικής ισχύος και αποθηκευτικού χώρου από το cloud, το Amazon. Αυτό δείχνουν τα αυξημένα έσοδα από το cloud για το οικονομικό τρίμηνο που τελείωσε στις 30 Ιουνίου 2016 με έσοδα 22,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

H Microsoft Corp. ανακοίνωσε ότι το τμήμα για το Azure, δηλαδή αυτό που παρέχει υπηρεσίες cloud computing, διπλασίασε τα έσοδά του το τελευταίο τρίμηνο, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους. Αυτή η άνοδος ήταν κρίσιμη, αφού σε συνδυασμό με αυξημένα έσοδα από τις άδειες χρήσης των Windows και άλλους τομείς, συγκρατήθηκε η μεγάλη πτώση των εσόδων από τη αποτυχημένη δραστηριότητα στην αγορά smartphone (μέσω της Nokia), σημειώνει το Associated Press.

Ο ανταγωνισμός στο cloud εντείνεται καθώς Microsoft, IBM, Google, Intel και άλλοι εποφθαλμιούν ένα κομμάτι από την πίτα που μεγαλώνει -υπηρεσίες όπως η μουσική του Spotify που ρέει από το cloud, η διάθεση ταινιών από υπηρεσίες όπως το Netflix ή, η Airbnb κ.ά.

Διαβάστε επίσης:

Σύμφωνα με αναλυτές της Synergy Research Group, η Amazon κρατά το 30% της αγοράς αλλά η Microsoft κατορθώνει να κερδίσει μερίδιο 10% κυρίως από την υπόσχεσή της ότι οι cloud υπηρεσίες της είναι συμβατές με το λογισμικό της, λογισμικό που ήδη έχει εγκατασταθεί σε πολλούς από τους δυνητικούς πελάτες της. ΙΒΜ και Google έχουν 7% και 5% αντίστοιχα.

Πάντως, οι επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες από το cloud στους τελικούς χρήστες ενδέχεται να επιλέξουν τον πλεονασμό: εάν κάτι δεν πάει καλά με τους server ενός παρόχου, θα μπορούσαν να δουλέψουν με τους server του άλλου. Ο ανταγωνισμός στο cloud εντείνεται και αυτό δεν μπορεί παρά να αποβεί καλό για τον τελικό χρήστη, σημειώνουν οι αναλυτές στο ειδησεογραφικό πρακτορείο.

  • Τα οικονομικά αποτελέσματα της Microsoft για το τελευταίο τρίμηνο δείχνουν άνοδο 7% στα 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια από το τμήμα Intelligent Cloud (Azure και άλλο software για data center). Οι πωλήσεις της Microsoft το τρίμηνο ανήλθαν στα 22,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα έσοδα από το τμήμα που περιλαμβάνει το Microsoft Office αυξήθηκαν κατά 5%, ενώ αντίθετα μειώθηκαν κατά 4% οι πωλήσεις από το τμήμα «More Personal Computing» που περιλαμβάνει τις άδειες χρήσης των Windows, οι οποίες παρά το γεγονός αυξήθηκαν η αύξηση αυτή εξουδετερώθηκε από τις μειωμένες πωλήσεις smartphone και Xbox.

H Microsoft στηρίζεται ακόμα πολύ στο λεγόμενο PC business και προωθεί επιθετικά τα Windows 10, εντούτοις πρόσφατα παραδέχτηκε ότι δεν θα επιτευχθεί ο στόχος του 1 δισεκατομμυρίου συσκευών με Windows 10 μέχρι το 2018 -υπαναχώρηση που αποδίδεται στη διεθνώς μειωμένη ζήτηση PC αλλά και στην αποτυχία της Microsoft να πείσει για την αγορά smartphone με Windows.

Associated Press,tech.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024