Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Σηκώνει» το Pokemon GO το smartphone σας;

«Σηκώνει» το Pokemon GO το smartphone σας;

Το παιχνίδι απαιτεί 58ΜΒ ή 110ΜΒ σε συσκευή με Android 4.4 και iOS (iPhone 5 και μεταγενέστερα μοντέλα με iOS 8+) αντίστοιχα, χρειάζεται σύνδεση στο Ίντερνετ, κατά προτίμηση 4G με δυνατό σήμα, πρέπει να είναι ενεργοποιημένο το GPS και οι υπηρεσίες τοποθεσίας. Smartphone Android με τσιπ της Intel δεν υποστηρίζονται όπως και τα iPhone που έχουν υποστεί jailbreak.

Το παιχνίδι απαιτεί, μόνο για την εγκατάσταση, 58ΜΒ σε Android 4.4+ και 110ΜΒ σε iOS (iPhone 5 και μεταγενέστερα μοντέλα με iOS 8+).

To Pokemon GO χρειάζεται σταθερή σύνδεση στο Ίντερνετ, κατά προτίμηση 4G με δυνατό σήμα –και συνακόλουθα ΜΒ για την κίνηση δεδομένων. Από τις πληροφορίες που δίνουν χρήστες προκύπτει ότι, το παιχνίδι προκαλεί κίνηση από 2ΜΒ έως και 8ΜΒ την ώρα. Υπάρχει η επιλογή να παίξει κανείς μέσω Wi-Fi, αν και αυτό σημαίνει ανοικτό διαθέσιμο δημόσιο ασύρματο δίκτυο, κάτι που συναντάμε σε πολυσύχναστους χώρους όπως τα εμπορικά κέντρα και οι πλατείες. Τέλος, η πρόταση για χρήση χαρτών της Google offline -δηλαδή να κατεβάσει ο χρήστης τους χάρτες της περιοχής που θα κινηθεί εκ των προτέρων, δεν μειώνει την κατανάλωση data, απαντά μηχανικός της Google, παρά το γεγονός ότι χρήστες το αμφισβητούν.

Πρέπει απαραίτητα να είναι ενεργοποιημένο το GPS -και οι υπηρεσίες τοποθεσίας- και μάλιστα με την υψηλότερη ακρίβεια.

Smartphone Android με τσιπ της Intel δεν υποστηρίζονται (όπως της Asus ή της Dell) όπως και τα iPhone που έχουν υποστεί jailbreak.

Οι απαιτήσεις αυτές αναφέρονται στο δικτυακό τόπο της Niantic:

Android

  • Android 4.4 to Android 6.0.1
  • (Android N will not supported until the official Android release)
  • Preferred resolution of 720×1280 pixels (Not optimized for tablet)
  • Strong internet connection (Wi-Fi, 3G, or 4G)
  • GPS and Location Services
  • Intel CPUs are not supported

iOS

  • iPhone 5+
  • iOS 8+
  • Strong internet connection (Wi-Fi, 3G, or 4G)
  • GPS and Location Services
  • Jailbroken devices are not supported

Ίσως η μεγαλύτερη απαίτηση που έχει το Pokemon GO είναι η αυτονομία, δηλαδή μπαταρία ικανή να υποστηρίξει την συχνά πολύωρη αναζήτηση των εικονικών πλασμάτων στους πραγματικούς δρόμους. Γι’αυτό, οι ειδικοί δείχνουν smartphone με Android 6, μια έκδοση που προσθέτει τη δυνατότητα εξοικονόμησης ενέργειας.

Από τις ρυθμίσεις του app, οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν το Battery Saver έτσι ώστε να απενεργοποιείται η οθόνη όταν κατεβάζουν το smartphone από Pokestop σε pokestop ή Gym. To Pokemon GO συνεχίζει να καταγράφει την απόσταση που διανύει ο χρήστης και τον ειδοποιεί όταν βρεθεί κοντά σε Pokemon.

Άλλοι, αναζητούν θήκες με ενσωματωμένες πηγές ενέργειας. Η διασκέδαση περιορίζεται εάν ο χρήστης απενεργοποιήσει την κάμερα -και δεν μπορείς να φωτογραφήσεις τα κατορθώματά σου.

Η οθόνη πρέπει να παραμένει αναγνώσιμη με ισχυρή αντίθεση, αφού το smartphone θα βρίσκεται διαρκώς υπό το φως του ήλιου (δείχνοντας τις οθόνες AMOLED). Επίσης απαραίτητο είναι το σύστημα εντοπισμού θέσης, με σημασία στην ακρίβεια (GPS και GLONASS).

Ακόμα, απαιτείται γυροσκόπιο για να παίξει κανείς σε επαυξημένη πραγματικότητα, AR, δηλαδή να δει τα πόκεμον στο περιβάλλον του μέσω της κάμερας του smartphone και να τα φωτογραφήσει.

Ακόμα, το Pokemon GO έχει σχετικά υψηλές απαιτήσεις σε μνήμη RAM -με 1 ή 1,5GB RAM μπορεί να εκτελεστεί το app, όμως 2GB θεωρείται ικανή χωρητικότητα για να επιτευχθούν οι επιδόσεις και κυρίως, η σταθερότητα του παιχνιδιού.

Τέλος, δεν συνίσταται η εκτέλεση του παιχνιδιού σε tablet, είτε γιατί θα τριγυρίζετε στους δρόμους, γιατί έχουν υψηλότερες απαιτήσεις σε μπαταρία, ή γιατί δεν έχουν δυνατότητα σύνδεσης στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας (ή, όταν έχουν, είναι ακριβότερα) ή, γιατί δεν υποστηρίζεται η ανάλυσή τους.

Διάφορα προβλήματα εμποδίζουν την καλή λειτουργία του παιχνιδιού -όπως η ανακριβής θέση στην οποία τοποθετείται στο χάρτη ο χρήστης:

  • Το Pokémon GO πρέπει να έχει δικαίωμα πρόσβασης στην τοποθεσία σας
  • Η διακίνηση δεδομένων μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας (3G, 4G) πρέπει να είναι ενεργοποιημένη, ή να υπάρχει ισχυρό σήμα Wi-Fi (κάτι που μάλλον είναι σπάνιο, εκτός εάν πρόκειται για πρόσβαση στο Ίντερνετ μέσω Wi-Fi hotspot που κινείται μαζί σας, όπως ένα smarpthone με σύνδεση 3G/4G που λειτουργεί ως WiFi hotspot για το tablet στο οποίο παίζετε Pokemon GO).
  • H χρήση της τοποθεσίας σας (π.χ. μέσω GPS) πρέπει να επιτρέπεται
  • Η εύρεση θέσης πρέπει να ρυθμιστεί ώστε να επιτρέπεται η υψηλότερη δυνατή ακρίβεια εντοπισμού

Άλλα γνωστά προβλήματα δημοσιεύονται στο support.pokemongo.nianticlabs.com

{{{related}}}

tech.in.gr

Sports in

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός για τον πρώτο ημιτελικό του EHF European Cup.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024