Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
3 ποτά που μας βοηθούν να χάσουμε βάρος

3 ποτά που μας βοηθούν να χάσουμε βάρος

Πιο εύκολα και πιο αποτελεσματικά από το νερό με λεμόνι.

Κέλλυ Κουναλάκη, φωτό: Shutterstock

Το νερό με λεμόνι έχει αποδειχθεί το απόλυτο must για να χάσουμε κιλά και μας έχει βγάλει ασπροπρόσωπες σε καιρούς διατροφής και περιόδους που προσέχουμε τη σιλουέτα μας. Ωστόσο δεν είναι το μοναδικό ποτό που μας βοηθά να αδυνατίσουμε, αφού, μεταξύ άλλων, ακόμη και κάποια ήδη μπύρας σε συνδυασμό με υγιεινή διατροφή βοηθούν επίσης στο αδυνάτισμα. Υπάρχουν όμως και άλλα τρία αφεψήματα και υγρά που μας διευκολύνουν να επιτύχουμε την υγιή απώλεια βάρους.
Καφές
Το λέμε και το τέλειο ενεργειακό ρόφημα της φύσης. Έρευνες έχουν δείξει πως δύο με τρία φλιτζάνια μαύρου καφέ την ημέρα πριν από άσκηση ωθούν το σώμα σε περισσότερη και δυνατότερη άσκηση. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη καύση θερμίδων. Το σημαντικό είναι ο καφές να είναι μαύρος, χωρίς ζάχαρη, γάλα και οτιδήποτε πρόσθετο, διαφορετικά αναιρούνται τα οφέλη του.

Σκέτο παγωμένο νερό
Ανταλλάξτε το λεμόνι με απλό πάγο. Τα κρύα ροφήματα και ποτά κάνουν το σώμα να δαπανά περισσότερη ενέργεια, προκειμένου να διατηρήσει την ιδανική του θερμοκρασία στους 36.7 βαθμούς Κελσίου. Αυτό σημαίνει πως αν καταναλώνουμε μέσα στη μέρα τρία ποτήρια με πάγο βοηθάμε το σώμα μας να κάψει μέχρι και 100 θερμίδες παραπάνω, λέει η Mitzi Dulan, διατροφολόγος στο Kansas City Royals. Με απλά μαθηματικά αυτό μεταφράζεται σε περίπου δέκα κιλά το χρόνο, εφόσον ακολουθούμε αυτή τη μέθοδο τυπικά καθημερινά.
Πράσινο τσάι
Δεν είναι μόνο ότι το πράσινο τσάι δεν έχει καθόλου θερμίδες, είναι επίσης ότι συμβάλλει στο κάψιμο λίπους και στην απώλεια βάρους. Σε μια μελέτη οι συμμετέχοντες έπιναν τέσσερα φλιτζάνια πράσινο τσάι για δύο μήνες και σε συνδυασμό με υγιεινή διατροφή έχασαν έξι επιπλέον κιλά από αυτούς που απλά ακολουθούσαν μια σωστή διατροφή. Αυτή η μελέτη δημοσιεύτηκε στο Journal of the American College of Nutrition, ενώ μια ακόμη έρευνα του 2013 φανέρωσε πως το πράσινο τσάι βοηθούσε στην απώλεια λίπους γύρω από τη μέση και την κοιλιά. Οι επιστήμονες εικάζουν πως πίσω από αυτό το effect βρίσκονται οι κατεχίνες και η καφεΐνη που περιέχονται στο πράσινο τσάι. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως το πράσινο τσάι πρέπει να καταναλώνεται επίσης σκέτο και να μην επιλέγουμε τα συμπληρώματα πράσινου τσαγιού ή τα αντίστοιχα αναψυκτικά, μιας που η παρατεταμένη κατανάλωση τους ευθύνεται για περιπτώσεις ηπατικής βλάβης.

woman.in.gr

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024