Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ποιος χρησιμοποιεί τη φωτογραφία και το ονοματεπώνυμό σας στο Facebook;

Ποιος χρησιμοποιεί τη φωτογραφία και το ονοματεπώνυμό σας στο Facebook;

Η Facebook Inc. επιχειρεί να αναχαιτίσει μια από τις παρενοχλήσεις που βιώνουν τα μέλη του κοινωνικού της δικτύου -ιδιαίτερα νεαρά κορίτσια 18-24 ετών-, αυτοματοποιώντας τον έλεγχο της μοναδικότητας των λογαριασμών τους.

Η Facebook Inc. επιχειρεί να αναχαιτίσει μια από τις παρενοχλήσεις που βιώνουν τα μέλη του κοινωνικού της δικτύου -ιδιαίτερα νεαρά κορίτσια 18-24 ετών-, αυτοματοποιώντας τον έλεγχο της μοναδικότητας των λογαριασμών τους.

Σε μια προσπάθεια να διακρίνει εάν κάποιος υποδύεται κάποιον άλλο, θα διενεργεί ελέγχους στη φωτογραφία προφίλ και στο ονοματεπώνυμο -η πολιτική της υπηρεσίας επιβάλλει τη χρήση του πραγματικού ονόματος.

  • Το Facebook δεν επιτρέπει την ύπαρξη παραπλανητικών λογαριασμών. Αν κάποιος έχει δημιουργήσει λογαριασμό με τον οποίο σας παριστάνει, πηγαίνετε στο παραπλανητικό προφί, επιλέγετε στη φωτογραφία εξωφύλλου και κάνετε Αναφορά, σύμφωνα με τις οδηγίες που παρέχονται.

Όταν η αυτοματοποιημένη διαδικασία βρει διπλότυπα, θα ειδοποιείται η αρμόδια ομάδα ελέγχου από τους υπαλλήλους της και ταυτόχρονα θα αποστέλλεται ειδοποίηση στον χρήστη ότι ενδέχεται κάποιος/-ποια να τον/την υποδύεται. Το θύμα θα καλείται να εξετάσει εάν πράγματι πρόκειται για απάτη -εάν διαπιστώσει ότι χρησιμοποιούνται τα προσωπικά του στοιχεία-, ή όχι, εάν δηλαδή πρόκειται για σύμπτωση και συνωνυμία. Ο αυτοματοποιημένος έλεγχος πλαστοπροσωπίας έχει ενεργοποιηθεί για το 75% του δικτύου και αναμένεται να καλύψει το σύνολό του σύντομα. Ωστόσο, δεν είναι σαφές πώς ακριβώς λειτουργεί αυτός ο έλεγχος, που προϋποθέτει την τήρηση λογαριασμού στην υπηρεσία.

Ένα ακόμα εργαλείο που θα αξιοποιήσει η μεγαλύτερη υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης αφορά στις ιδιωτικές φωτογραφίες όπου εμφανίζονται περισσότερα από ένα άτομα και τη δημοσιοποίησή τους στο μέσο χωρίς τη συναίνεση όλων -μια πρακτική που απαγορεύεται ήδη από το 2012. Το νέο εργαλείο θα επιτρέπει σε όποιον ή όποια έχει αντίρρηση, να δηλώσει ότι εμφανίζεται σε δημοσιευμένη φωτογραφία με ιδιαίτερες στιγμές του, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του/της. Τότε, το Facebook θα παραπέμπει σε εξωτερικές ομάδες στήριξης και θα παρέχει ενημέρωση για τις νομικές διαδικασίες που θα μπορούσε να κινήσει το θύμα -αν και θα έπρεπε να προσαρμοστεί στη νομοθεσία της αντίστοιχης χώρας που ζει ο χρήστης. Παράλληλα, θα ξεκινά η διαδικασία επιθεώρησης της καταγγελίας από το Facebook.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024