Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Microsoft κατηγορείται ότι επιβάλλει την αναβάθμιση στα Windows 10

Η Microsoft κατηγορείται ότι επιβάλλει την αναβάθμιση στα Windows 10

Έκπληκτοι, και ενοχλημένοι, εμφανίζονται χρήστες του Διαδικτύου όταν είδαν το Σαββατοκύριακο το σύστημά τους να μεταβαίνει, χωρίς τη συνειδητή συγκατάθεσή τους, από τα Windows 7 ή τα Windows 8.1 στα Windows 10. Η επιλογή για την απόρριψη της αναβάθμισης ήταν κρυμμένη στις «Περισσότερες πληροφορίες», διαμαρτύρονται χρήστες, πολλούς από τους οποίους τους περίμεναν προβλήματα στη συνέχεια.

Έκπληκτοι, και ενοχλημένοι, εμφανίζονται χρήστες του Διαδικτύου όταν είδαν το Σαββατοκύριακο το σύστημά τους να μεταβαίνει, χωρίς τη συνειδητή συγκατάθεσή τους, από τα Windows 7 ή τα Windows 8.1 στα Windows 10.

Χρήστες -μεταξύ των οποίων και ιδιαίτερα έμπειροι- δηλώνουν πως παρά το γεγονός ότι τα Windows 10 δεν αποτελούν «συνιστώμενη ενημέρωση» έτσι ώστε να εγκαθίστανται αυτόματα στα PC όσων έχουν δηλώσει ότι τις αποδέχονται εκ προοιμίου όπως και τις κρίσιμες ενημερώσεις.

Το Windows Update όμως εμφάνιζε το Upgrade to Windows 10 και την πληροφορία ότι η εγκατάσταση ξεκινά τώρα, με μόνη διαθέσιμη επιλογή να γίνει εκκίνηση άμεσα «Get Started».

Η επιλογή για την απόρριψη της αναβάθμισης ήταν κρυμμένη στις «Περισσότερες πληροφορίες», διαμαρτύρονται χρήστες, πολλούς από τους οποίους τους περίμεναν προβλήματα στη συνέχεια.

Η κατάσταση άρχισε να εξομαλύνεται το βράδυ της Κυριακής, μεταφέρει ο ξένος ειδικός Τύπος και στο Reddit οι χρήστες μετά το πάθημά τους, συνιστούν στους υπόλοιπους να βεβαιωθούν ότι η ενημέρωση «KB 3035583» δεν είναι επιλεγμένη για αυτόματο κατέβασμα και εγκατάσταση.

Επίσημη ενημέρωση από τη Microsoft για το γεγονός που καταγράφεται λεπτομερώς στο Reddit δεν έχει εκδοθεί.

Νωρίτερα, η Microsoft δέχτηκε για μια ακόμα φορά, πυρά από τους χρήστες όταν έστειλε στους απανταχού χρήστες του Internet Exporer 11 το app που τους υπενθυμίζει να αναβαθμίσουν στα Windows 10, πακέτο με μια κρίσιμη ενημέρωση του browser της.

Εκνευριμένοι εμφανίζονται επίσης χρήστες που αναβάθμισαν στα Windows 10 -κατά λάθος- και έπειτα αξιοποίησαν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στα Windows 7 ή στα 8.1, ωστόσο συνεχίζουν να λαμβάνουν ειδοποίηση με το αίτημα να επιλέξουν το χρονικό διάστημα που θα ήθελαν να αναβαθμίσουν στα Windows 10…

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024