Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
15 συμβουλές καριέρας από τους επιτυχημένους της μόδας

15 συμβουλές καριέρας από τους επιτυχημένους της μόδας

Τα μεγάλα και τρανά πρόσωπα της μόδας μοιράζονται συμβουλές για σίγουρη επιτυχία στην καριέρα μας.

Κέλλυ Κουναλάκη, φωτό: Abaca

Ακόμη και οι πιο γνωστοί σχεδιαστές, τα πιο διάσημα μοντέλα και οι πιο επιτυχημένοι συντάκτες μόδας χρειάστηκε να περάσουν από δύσβατα μονοπάτια μέχρι να φτάσουν στον δρόμο της επιτυχίας. Εδώ, οι γνώστες της βιομηχανίας, μοιράζονται τις πιο πολυπόθητες συμβουλές για μια λαμπρή σταδιοδρομία.
1. Rosie Huntington-Whiteley
«Η καλύτερη συμβουλή που έλαβα ποτέ μου ήταν να είμαι ευγενική με όλους. Δεν ξέρεις ποτέ ή που θα συναντήσεις κάποιον ξανά. Παίρνει πολύ καιρό να χτίσεις την καλή σου φήμη και μόλις μια στιγμή για να την γκρεμίσεις.»
-The Coveteur, Ιανουάριος 2014
2. Diane von Furstenberg
«Λέω πάντα στις νέες γυναίκες και σχεδιάστριες να βρουν ποιες πραγματικά είναι και να είναι ειλικρινείς με αυτό. Η πιο σημαντική σχέση που έχουμε στη ζωή μας είναι με τον ίδιο μας τον εαυτό.»
-Refinery 29, Νοέμβριος 2014
3. Marc Jacobs
«Δεν δίνε συμβουλές, μοιράζομαι τις εμπειρίες μου. Αυτό που λειτούργησε σ’ εμένα είναι το να μην εγκαταλείπω, να είμαι πιο παθιασμένος με αυτό που κάνω και να μην παραιτούμαι. Και όταν δεν μπορώ να πιστέψω στον εαυτό μου, να στρέφομαι σε ανθρώπους που πιστεύουν σε μένα.»
-WWD, Ιανουάριος 2013
4. Donna Karan
«Ότι η μόδα χρειάζεται κάτι περισσότερο από ταλέντο, πρέπει να είσαι αφοσιωμένος σε αυτή και να την αφήνεις να σε καθοδηγεί. H Anne Klein με απέλυσε όταν ήμουν 19, επειδή πίστευε πως δεν παίρνω τη δουλειά μου στα σοβαρά. Με επαναπροσέλαβε έναν χρόνο μετά αφού δούλεψα με την Patti Capelli.»
-The Zoe Report, Ιούνιος 2014
5. Tom Ford
«Θυμήσου πως όλοι έχουμε τη δύναμη να πούμε απλά ‘Παράτα το, πάω για ύπνο’. Και κάπως, το επόμενο πρωί, όλα μοιάζουν πολύ καλύτερα. Αυτό είναι το μυστικό του πατέρα μου για να παραμένει ήρεμος και για να τα καταφέρνει στη ζωή του και αυτό έδωσε και σε μένα μεγάλη δύναμη μέσα στα χρόνια.»
-Fashionista, Νοέμβριος 2013
6. Glenda Bailey

«Κράτα τον αντίχειρα σου απέξω», σύμφωνα με τον αγαπημένο μου Steve Summer. Οι περισσότερες γυναίκες, όταν σχηματίζουν μια γροθιά με το χέρι τους, εγκλωβίζουν τον αντίχειρα τους μέσα. Αυτό σημαίνει πως αν χρειαστεί να χτυπήσεις κάποιον, θα σπάσεις τον αντίχειρα σου. Έτσι, συχνά οι γυναίκες, όταν είναι σε μια διαμάχη, έχουν την τάση να κάνουν πίσω ή να σιωπούν. Και στην πραγματικότητα πληγώνουν τους εαυτούς τους, αντί να συμφιλιώνονται με την κατάσταση. Αυτή είναι μια άσχημη γενίκευση, αλλά νομίζω πως πρέπει να ενθαρρύνουμε περισσότερες γυναίκες να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους, να αντεπιτεθούν, να προστατεύσουν τη θέση τους και να μάθουν πώς να παρουσιάζουν τα επιχειρήματα τους. Δόξα τω θεώ, εμείς οι γυναίκες είμαστε γεμάτες συναισθήματα και αυτό νομίζω μας κάνει καλές μάνατζερ. Αλλά σε μια διαμάχη –μιλάω γενικά να έχεις να κάνεις με μια ομάδα, αποτελούμενη κυρίως από γυναίκες –πολύ συχνά δεν μπορούμε να βρούμε τα επιχειρήματα μας ενώ φυσικά στη δουλειά σου, δυστυχώς, αν θέλεις να κάνεις εξαιρετική δουλειά, πρέπει να καταφέρεις το ακατόρθωτο με αυτές τις συνθήκες. Μιλάω για την επίτευξη του αδύνατου σε καθημερινή βάση και τους τρόπους που πρέπει να βρίσκουμε για να το καταφέρνουμε αυτό, να προχωράμε μπροστά και να γινόμαστε δυνατές.»
-The New Potato, Ιούνιος 2015

7. Carolina Herrera
«Για να μπεις μέσα στη μόδα πρώτα απ’ όλα πρέπει να την αγαπάς. Δεύτερον πρέπει να θυμάσαι πως δεν θα είναι εύκολο. Έχεις πολλά προβλήματα ν’ αντιμετωπίσεις. Πρέπει να έχεις επιμονή. Θα πρέπει να κάνεις κάποια πράγματα ακόμη κι αν αυτά δεν μπορούν να λειτουργήσουν και θα πρέπει να συνεχίσεις να προχωράς. Θα πρέπει να έχεις δύναμη για να προσπερνάς δυσκολίες. Και θα πρέπει να έχεις και ταλέντο, γιατί χωρίς ταλέντο πως μπορεί να κάνεις μόδα;»
-CNN, Μάρτιος 2012
8. Vera Wang

«Η ζωή σου δεν μετριέται πάντα με απτά αποτελέσματα. Αυτό που μετράει στο τέλος είναι η όλη διαδικασία μέχρι να φτάσεις κάπου και τι κατάφερες να μάθεις για τον εαυτό σου και τη ζωή. Αυτό είναι κάτι που κουβαλώ μαζί μου. Δεν έχει καμία σημασία πόσο άσχημη τροπή μπορεί να πάρουν τα πράγματα, ούτε το πόσο αποθαρρυνόμαστε ή νιώθουμε αποτυχημένοι -κι αυτό έχει εφαρμογή παντού, στη μητρότητα, στη φιλία, στα πάντα –προσπαθώ πάντα να πιστεύω πως υπάρχει ένας λόγος, υπάρχει μια διαδικασία και μια μαθησιακή εμπειρία. Ίσως το ταξίδι να είναι αυτό προς την σοφία, εκεί που κερδίζεις αυτοπεποίθηση, μια αίσθηση ρεαλισμού, μια αίσθηση δημιουργικότητας. Τίποτα από όλα αυτά δεν ήταν εύκολο. Υπάρχει ένας παλιός skater που λέει ‘μη φοβάσαι να πέσεις, το 90% έχει να κάνει με το να πέφτεις, αλλιώς δεν μπορείς να κυριαρχήσεις σε τίποτα. Μπορεί να πονέσεις. Η’ να σπάσεις τον αστράγαλο σου. ‘Η κανένα πλευρό. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και στη ζωή. Υπάρχουν κι άλλα μέρη να πας και άλλα πράγματα να κάνεις. Γι’ αυτό μη φοβάσαι να αποτύχεις. Νομίζω πως το να μην προσπαθήσεις είναι χειρότερο από το να αποτύχεις. Βρες το κουράγιο να προσπαθήσεις. Διαφορετικά, για ποιον λόγο είμαστε εδώ;’»
-The Cut, Ιούνιος 2015
9. Michael Kors

«Η δουλειά σου πρέπει να είναι πηγή έμπνευσης και εμπνευσμένη, αλλά θα πρέπει επιπλέον να μεταφέρει και πολύτιμες πληροφορίες. Η επιτυχία έγκειται στις ισορροπίες.»
-The Observer, Ιούνιος 2014
10. Victoria Beckham
«Πάντα λέω πως ο καλύτερος τρόπος για να αναβαθμίσεις τις επαγγελματικές σου ευκαιρίες είναι να προσπαθήσεις να λάβεις όσες περισσότερες εμπειρίες μπορείς, στο πεδίο στο οποίο θέλεις να εισχωρήσεις.»
-Elle, Μάρτιος 2014
11.Rachel Zoe

«Άφηνε τα πάθη σου να σε καθοδηγούν, πάντα. Η αθάνατη αφοσίωση μου για τη μόδα είναι αυτό που με οδηγεί καθημερινά, ποτέ τα χρήματα. Αν αφήσετε ένα δυνητικά οικονομικό όφελος να σας υπαγορεύσει τις αποφάσεις που πρέπει να πάρετε για την σταδιοδρομία σας μπορεί πολύ εύκολα να παρασυρθείτε και να βρεθείτε πολύ μακριά από αυτό που αγαπάτε πραγματικά. Επιπλέον, με την καρδιά σας για πυξίδα, θα επενδύσετε με φυσικότητα σε ό,τι κάνετε, κάτι το οποίο συχνά θα σας οδηγεί από μόνο του σε προσοδοφόρα αποτελέσματα.»
-The Zoe Report, Ιούλιος 2014
12. Carine Roitfeld

Όπως το είπε η Gigi Hadid: «Είχαμε φωτογράφηση για μια καμπάνια του Tom Ford και εγώ είχα κάποιες άσχημες προσωπικές καταστάσεις ν’ αντιμετωπίσω. Προφανώς ήταν δύσκολο το να προσπαθείς να διώξεις όλες τις κακές σκέψεις από πάνω σου και να είσαι ευπαρουσίαστη και θετική όταν φωτογραφίζεσαι για τον Tom Ford. Νομίζω πως μέσα σε όλα αυτά η Carine ήθελε να ξέρει αν είμαι καλά. Με ρωτούσε ‘είσαι χαρούμενη;’ και απαντούσα ‘ναι, είμαι τόσο πολύ ευτυχισμένη που βρίσκομαι εδώ’. Μου έλεγε ‘ωραία, οτιδήποτε κι αν συμβαίνει στην προσωπική σου ζωή ή στη δουλειά σου, πρέπει να είσαι χαρούμενη. Η δουλειά σου πρέπει να σε κάνει χαρούμενη.’ Αυτή η συνομιλία που υπενθύμισε πως πρέπει να κάνεις μόνο όλα όσα σε κάνουν ευτυχισμένη και πως πρέπει να βρίσκομαι μέσα στη μόδα μόνο για όσο καιρό αυτή με κάνει χαρούμενη, το οποίο θα είναι για ένα πολύ πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Αλλά είναι μια καλή υπενθύμιση ότι ο καθένας θα πρέπει να κάνει μόνο αυτά που τον κάνουν χαρούμενο.»

-Style.com, Ιανουάριος 2015
13. Jenna Lyons
«Σκέψου απλά τι θες να κάνεις και τι αγαπάς. Γιατί ποτέ δεν θα είσαι επιτυχημένη αν σπαταλάς πολύ χρόνο σκεπτόμενη πως θα πας μπροστά. Δεν λειτουργεί έτσι αυτό. Ο τρόπος που προχωράς μπροστά είναι με το να κάνεις κάτι που αγαπάς και αυτό να αποτελέσει δέσμευση για τον εαυτό σου, γιατί μόνο τότε θα είσαι ευτυχής και αυτό θα τραβήξει και την προσοχή των άλλων για σένα. Αν προσπαθείς να φτάσεις κάπου μόνο και μόνο για να πεις ότι έφτασες εκεί, δεν έχει νόημα. Αυτοί συνήθως είναι οι άνθρωποι τους οποίους δεν προωθώ.»
-The Cut, Φεβρουάριος 2015
14. Joe Zee
«Με κοιτάς και σκέφτεσαι για μένα ότι βρίσκομαι στην τέλεια θέση εργασίας επειδή κάνω αυτό που αγαπώ; Δημιούργησα αυτό που αγαπώ μέσα από τη δουλειά μου. Ήμουν διευθυντής δημιουργικού στο Elle, αλλά οι διευθυντές πριν από εμένα και μετά από μένα έκαναν εντελώς διαφορετικά τη δουλειά μου. Ο τίτλος είναι απλά ασαφής. Μπορεί να πάρετε μια δουλειά, αλλά όταν τη δείτε στην πράξη, βεβαιωθείτε πως είναι η καλύτερη και πιο απίστευτη εμπειρία για εσάς. Πάρτε ό,τι θέλετε να πάρετε από αυτή.»
-Fashionista, Μάρτιος 2015
15. Aliza Licht

«Δούλεψε σκληρά, δοκίμασε τον εαυτό σου και μην περιμένεις ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη. Γίνε ο δικός σου καλύτερος υποκινητής.»
-Harpers Bazaar, Μάιος 2015

woman.in.gr

Sports in

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν., vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League - Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024