Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση Τσίπρα με τους αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας

Συνάντηση Τσίπρα με τους αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας

Συνάντηση με αντιπροσωπεία αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας θα έχει σήμερα, Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως ανήγγειλε ο ίδιος από τη Βουλή. Με ανοιχτούς δρόμους, «σε ένδειξη καλής θέλησης» ξεκινούν για την Αθήνα οι εκπρόσωποι των αγροτών που θα συμμετάσχουν στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συνάντηση με αντιπροσωπεία αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας θα έχει στις 10:30 το πρωίο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως ανήγγειλε ο ίδιος από τη Βουλή.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας είπε ότι υπερασπίζεται το δικαίωμα των πολιτών να διεκδικούν δικαιώματα και επισήμανε ότι τα κίνητρα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη, αφορούσαν την τήρηση της νομιμότητας.

Επισήμανε, ωστόσο, ότι σε τέτοιες συνθήκες με πολίτες να κινητοποιούνται «οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί» και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι τα προβλήματα λύνονται καλύτερα με πειθώ.

Από την άλλη, τόνισε ότι «όταν κάποιοι μας κουνούν το δάχτυλο και απειλούν με κλείσιμο συνόρων, δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας», αναφερόμενος, ευθέως, όπως τόνισε, στον Προμαχώνα.

Τόνισε ότι κάθε αγώνας πρέπει να έχει μαζί του το κοινωνικό σύνολο και να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της πατρίδας και οι κινητοποιήσεις δεν πρέπει να είναι εναντίον της χώρας και του κοινωνικού συνόλου.

Με πέντε αιτήματα στη συνάντηση

Με τρεις εκπροσώπους θα συμμετάσχει το μπλόκο της Νίκαιας στην συνάντηση με τον πρωθυπουργό: Ο Βαγγέλης Μπούτας, ο Ρίζος Μαρούδας και ο Κ.Τζέλας, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου της Νίκαιας, θα εκπροσωπήσουν το μπλόκο στη αυριανή συνάντηση, η οποία τουλάχιστον από πλευράς αγροτών έχει συγκεκριμένη ατζέντα:

Τα πέντε αιτήματα που έχουν διατυπώσει και επαναλάβει και χθες με σχετική ανακοίνωση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, όπως αυτά υιοθετήθηκαν από εκπροσώπους του προαναφερόμενου αριθμού μπλόκων και τα οποία, όπως υποστηρίζουν, αντιπροσωπεύουν την μικρομεσαία αγροτιά.

Τα αιτήματα αυτά είναι:

  • Να αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.
  • Να καταργηθεί η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η σημερινή. Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης. Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας κ.λπ.
  • Αφορολόγητο πετρέλαιο. Μείωση του αγροτικού ρεύματος. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
  • Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.
  • Κατάργηση του φόρου στο κρασί. Ν’ αποσυρθούν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.

Ανοιχτοί δρόμοι σε «ένδειξη καλής θέλησης»

Με ανοιχτούς δρόμους, «σε ένδειξη καλής θέλησης» ξεκινούν για την Αθήνα οι εκπρόσωποι των αγροτών που θα συμμετάσχουν στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τα τρακτέρ θα παραταθούν στην άκρη του οδοστρώματος και η κυκλοφορία θα αποκατασταθεί πλήρως σε όλη τη Δυτική Μακεδονία, το Αμύνταιο, τα διόδια Μαλγάρων και το τελωνείο του Προμαχώνα.

Στο μεταξύ, οι αγρότες στα υπόλοιπα μπλόκα εύχονται καλή επιτυχία και αποτελέσματα στους συναδέλφους τους, παραμένοντας ωστόσο στα μπλόκα τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024